Kako ovladati procesom RAZMIŠLJANJA?Zamislimo na tren da ne postoji ego, da ne postoji podsvest, da ne postoje emocije, duša, Bog. Šta nam ostaje kad toga nema? Ostajemo sami sa čulima i mislima koje nam se trenutno vrte. Nekim mislima pokrećemo telesne senzacije koje smo sami svojim ranijim razmišljanjem i davanjem na značaju naučili i prihvatili kao obrasce ponašanja u datim situacijama. Ti obrasci su uglavnom kreirani da bi lakše podneli nepoželjna iskustva i imali trenutne i brze odgovore na njih. Čini nam se da se ti obrasci pokreću sami, da mi nemamo uticaj na ta ponašanja, da je to nešto jače od nas i izazvano van nas kao odgovor na ono što nam prenose čula u datom trenutku.

Mi ne komuniciramo samo svojim rečima, gestovima, izgledom, odećom nego i vibracijama odnosno energijom koje uglavnom nismo svesni. Naše srce je organ koji ima više neuronskih nego mišićnih ćelija i starije je nego mozak. Prve informacije koje primamo iz spoljašnje sredine primamo srcem. U većini situacija nismo svesni informacija koje srce primi, a te informacije se svode na ono što je dobro za nas i šta nam prija, a šta ne. Informacije o onome što nam ne prija preuzima lični um i tada nastaju razmišljanja i zapleti.

Trenutne misli su pokretač, njima i zadržavamo obrasce ponašanja, ali mislima i jedino mislima možemo trenutno zaustaviti te obrasce. Datoteke našeg iskustva nisu male i onu koju trenutno odaberemo postaje primarna. Setimo se nekog prijatnog doživljaja – stanja, i automatski se pokreću telesne senzacije dok ne pomislimo na nešto drugo. Isto se dešava kada prizovemo neko loše iskustvo. U realnom životu se događaju razne situacije i samo naše promišljanje o njima priziva obrasce. 

 

 

um

 

 

Šta ćemo odabrati u sadašnjem trenutku je samo na nama i nema veze sa onim što se spolja događa, jer smo u mogućnosti da sami biramo. Kada se pokrenu ti obrasci, telesne senzacije sprečavaju da razumemo energetske informacije koje i dalje primamo; prevedeno to znači da nismo svesni trenutka u kome smo, nego komuniciramo nesvesno u afektu. Naše ponašanje zavisi od toga šta i na koji način trenutno razmišljamo, da li nešto prihvatamo, negiramo ili je irelevantno.

Kada osvestimo mogućnost izbora i prihvatanja život postaje lična krecija, igra i tada smo svesni da u bilo kakvoj situaciji imamo izbor. Misli koje nam dolaze imaju samo onu težinu koju im sami dajemo, ni veću ni manju.

 

 

˝Jedna jedina misao deli nas od sreće ali isto tako i jedna jedina misao deli nas od tuge.˝

˝Postizanje mentalne stabilnosti i mira uma je jednu misao daleko od svih na zemlji... samo ako mogu pronaći tu misao.˝ – Syd Banks

Razumevanjem i prihvatanjem Tri principa možemo uhvatiti i usvojiti tu misao.

Za besplatan uvodni razgovor o Tri principa  sat vremena skypom ili telefonom prijavite se na mail: e1zemun@gmail.com

 

 

 Autor:   Ivan Ivanda, razgovorisaivanomtriprincipa.wordpress.com


ivan ivanda

Posvećen širenju  i razumevanju Tri principa koje je spoznao Sid Banks. Zahvalan na daru koji je Sid ostavio svetu.
 

 

 

 

 

 

 SEMINARI I RADIONICE:


Inicijalizacija u toku...