Šta je MEDITACIJA? Najnovija medicinska istraživanja konačno ZNAJU ODGOVOR!

→ OSVOJITE TRODNEVNI DETOX RITRIT NA TARI ←

Meditacija godinama više nije misterija. Zahvaljujući brojnim medicinskim istraživanjima, pokazalo se da je to biološki proces koji donosi brojne dobrobiti za celokupno zdravlje.

Kada redovno provodite vreme u dubokoj opuštenosti i unutrašnjem miru, to pozitivno deluje na vaš svakodnevni život: osećate više energije, misli postaju jasnije, bolje spavate, imate zdravije emocije, nestaju tendencije ka zavisnostima, biološki počinjete da se transformišete, generalno se bolje osećate fizički i emotivno. Dovoljno je i 15 minuta dnevno pravilno meditirati da se osete ovi pozitivni efekti.

Potvrđeno je da meditacija pomaže pri oslobađanju od stresa, uznemirenosti i strahova, jer poboljšava iskorišćenost kiseonika i smanjuje proizvodnju hormona stresa kao što su kortizol i adrenalin, pospešuje pamćenje, povećava koncentraciju i dužinu držanja pažnje, podstiče kreativnost, pojačava aktivnost mozga u oblastima povezanim sa srećom i pozitivnim razmišljanjem. Krvni pritisak snižava, rad srca se stabilizuje što je znak da nismo pod stresom, upale u telu se smanjuju.

Na duhovnom nivou, u meditaciji dostižemo stanje čiste svesnosti, mesto gde se nalaze inspiracija, kreativnost i uvidi. To je polje čistog potencijala i zato kada provodimo vreme svakog dana u unutrašnjoj tišini meditacije, budimo sopstvene neograničene potencijale. Ne moramo više da se oslanjamo na moć volje i napor da dostignemo svoje ciljeve, priključujemo se toku života i ostvarujemo svoje želje sa lakoćom.

Što duže praktikujete meditaciju, postaje sve jasnije da je to mnogo više od regulisanja stresa.

Počinjemo da se osećamo smireno i vedro, ali upravo zato što pristupamo sopstvenoj proširenoj svesti, gde su intuicija, kreativnost, znanje, ljubav, saosećanje, empatija, radost, jednakost i mir.

 


Izvor: huginnmuninnnet.wordpress.com
POVEZANI TEKSTOVI
SEMINARI & RADIONICE