Martina Tripković

Telefon: 011/3476-034, 060/7000-763

E-mail: martina@hathayoga.rs

Website: www.hathayoga.rs

Tretmani: Yoga instruktor

Martina Tripković- instruktor Joge

Rođena je u Novom Sadu 1978. godine. Još od ranih školskih dana pokazuje je veliko interesovanje i izražava talenat za raznovrsne plesne forme, što kasnije prerasta u njeno nastojanje da se razvija na polju kreativne sinteze duha i tela.

Sa praksom i primenom Hatha Yoge, kao i sa njenim dobro znanim i izvrsnim terapeutskim dejstvom, upoznaje se 2002. godine u Novom Sadu (sistem „Joga u svakodnevnom životu”). Budući duboko zainteresovana za istraživanje holističkog modela življenja, angažovana je i u mnogim sportskim aktivnostima kao član Atleskog saveza Srbije.

Kao umetnica Bharat Natyam-a, tradicionalnog južnoindijskog klasičnog plesa, nastupa na brojnim kulturnim manifestacijama, mahom u organizaciji Ambasade Indije (posebno se izdvajaju sledeće: „Indija u srcu Srbije“; „Duh i boje Indije“; „Večeri duhovne Indije“ – u Crnoj Gori, „Šesti svetosavski sabor“ – nastup u Beogradskoj areni 2009; kulturni programi u rezidenciji ambasade Indije povodom proslava Dana nezavisnosti).

Svojim plesnim nastupima Martina takođe doprinosi humanitarnim kulturnim projektima u organizaciji žena ambasadora u Srbiji i Crnoj Gori, i redovno promoviše Indijsku kuću iz Zemun Polja.

U saradnji sa docentima Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, dr Sanjom Radinović i dr Selenom Rakočević, za studente Odseka etnomuzikologije  održala je predavanja i demonstracije Bharat Natyam plesa („Bharat Natyam – drevna umetnost Indije“).

U sklopu svoje česte saradnje sa časopisom Zdrav život objavila je svoj tekst pod naslovom „Ples koji preobražava“ (broj 44/jan-feb.2008.) o igri koja originalno praktikovana kao Natya Yoga, predstavlja vid transformacije celokupne ljudske prirode kroz harmoničnu uskladjenost duha, uma i tela.

Martina je sertifikovani instruktor Hatha Yoge iz klase Dragana Lončara, i aktivni član Evropske joga alijanse (European Yoga Alliance).

Pohađala je seminare „Nada Yoga“ (2009) i „Joga i holistička kineziologija“ (2010).

U slobodno vreme bavi se muzikom, kao član ženskog vokalno-instrumentalnog sastava “Blue Flower”, koji izvodi duhovno ambijentalnu muziku. Ova grupa je do sada održala preko 70 koncerata u Srbiji, Evropi i SAD, i izdala 3 albuma (“O Beauty-Infinity“, 2005; “Blossoming”, 2007; “Petals of my Dreaming Heart“, 2009).

Martina trenutno vodi Hatha Yoga Centar na Novom Beogradu, drži časove Hatha Yoge u Indijskom kulturnom centru, kao i u Fitness centru “Star”.