Dragan Lončar

Telefon: 063/84 64 027

E-mail:

Website: www.vidyayoga.net

Tretmani: Vidya Yoga instruktor

Dragan Lončar je rođen u Tel Avivu, u Izraelu, 2. januara. 1957. godine. Sa jogom se upoznao tokom studija u inostranstvu 1976. god. i od tada je redovno praktikuje. Boravio je u Indiji nekoliko puta, po više meseci, pohađajući razne kurseve iz oblasti joge i meditacije. Izučavao je sanskrit, indijsku astrologiju i ezoternu pozadinu mitova i rituala drevne Indije.

Svog prvog učitelja, Svamija Satjanandu, upoznaje 1982. godine tokom njegove evropske turneje i od njega dobija dozvolu da podučava jogu i meditaciju. Krajem 1982. godine samostalno je započeo karijeru učitelja joge, i od tada se, punih 26 godina, bavi podučavanjem joge. Tokom dugogodišnje prakse i izučavanja različitih stilova joge velikih majstora, izgradio je sopstveni stil vežbanja i podučavanja, koji je nazvao Vidya Yoga – joga znanja, ističući na taj način neophodnost potpunog razumevanja predmeta kojim se bavimo, kao i ulogu spoznaje, ili uvida, koji prethode svakoj kvalitativnoj promeni ličnosti.

Lončar je prvi u Srbiji počeo da uvodi standarde evropskih i svetskih  asocijacija u podučavanju joge i obuci instruktora joge.  Lončar i njegova škola joge registrovani su kod Yoga Alliance (SAD) i European Yoga Alliance (Španija),  najjačim federacijama joga instruktora i škola joge u svetu. Dragan Lončar je predstavnik Evropske Joga Alijanse za Srbiju i Hrvatsku.

Pored časova joge, Lončar drži predavanja, kurseve i seminare iz oblasti psihologije i filozofije joge, fiziologije joge, tehnike pravilnog i jogičkog disanja, relaksacije i meditacije. Poslednjih godina on se posvetio obuci instruktora joge. U slobodno vreme prevodi literaturu iz oblasti joge, kao i drugih praktično-filozofskih predmeta.