OSLOBODIMO se tereta PRETHODNIH veza


Budući da je partnerski odnos najintenzivniji od svih u koje ulazimo, on nam donosi najviše sreće, ali i najviše patnje, samim tim najviše spoznaja, lekcija, ali i najveći rast duše, ukoliko odlučimo da tako bude. Svrha svih naših odnosa, ne samo partnerskih, jeste evolucija naše duše. Dobar partnerski odnos zasniva se na odnosu sa samim sobom, tj. na usklađenosti koju imamo sa sobom i svojom suštinom.

Kada se dve osobe zaljube jedna u drugu sve je savršeno u njihovom svetu, ali ubrzo potom dolazi do spoznaje da njihov partner nije tako savršen kako su mislili, pa može da nastupi period patnje i razočarenja. Međutim, istina je da nas partner nije razočarao, nego su nas naša očekivanja dovela do toga da se tako osećamo, tj. predstava o tome kako bi naš partner trebalo da se ponaša. Tada nam se fokus polako pomera sa onog što nam se sviđa na ono što nam se ne sviđa i nezadovoljstvo sve više raste.

To je jedan od šablona u koji parovi često upadnu na počeku veze. Zatim, krivimo drugu stranu zbog našeg nezadovoljstva, sve manje smo usklađeni sa sobom, a sve više fokusirani na partnerovo ponašanje.

 

Druga strana, naravno, sve to oseća i počinje da pati, oseća teret i pritisak, jer očekivanja koja je imao njihov partner nisu zadovoljena. Posle nekog perioda može doći do raskida i potrage za novim „boljim“ partnerom. A u novi partnerski odnos nesvesno unosimo prtljag iz prethodne veze i često nam je fokus na onome što nas je u prethodnoj vezi povredilo i na onome što nećemo.

U toj očajničkoj želji da se ispune potrebe za ljubavlju koje su sasvim prirodne i urođene svakom ljudskom biću, zaboravljamo da imamo samo sebe, zaboravljamo da mi treba da zavolimo i prihvatimo sebe u potpunosti. Osoba koja voli i prihvata sebe u potpunosti, sa svim svojim manama i vrlinama, neće imati problem u prihvatanju partnera koji takođe ima svoj skup vrlina i mana.

Svrha partnerskih odnosa nije da vas usreći ili upotpuni neki nedostatak, nego da spoznate ko ste vi u stvari i da onda počnete živeti u skladu s tim kao svesna bića, kao duše koje su došle na ovaj svet zbog svoje evolucije, zbog rasta, spoznaja i lekcija. Interakcije sa drugima samo nam pomažu da lakše i brže spoznajemo ko smo, zato budite zahvalni svim svojim bivšim partnerima zbog svega što ste naučili kroz te odnose.

Bezuslovna ljubav između dve svesne duše doprinosi svim bićima na Planeti, utiče na širenje svetlosti na njoj, kao i na podizanje kolektivnog nivoa svesti.


 

 

 

 

Autor: Suzana Smoljić

Izvor: www.blis.ba

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE