Nisargadatta Maharaj ~ Zašto je VEOMA VAŽNO znati da imamo DVA TELA


Nisargadatta Maharaj (1897-1981), bio je veliki indijski učitelj i filozof, koji je propovedao učenje poznato kao advaita vedanta. A o naša dva tela, ličnom i univerzalnom, on kaže:

"Ono što ne znate jeste da je ceo Univerzum vaše telo i ne treba da budete uplašeni od njega. Može se reći da imate dva tela: lično i univerzalno. Lično dođe i prođe, univerzalno je uvek sa vama.

Celokupna kreacija je vaše univerzalno telo. Vi ste tako zaslepljeni sa onim što je lično da ne vidite šta je univerzalno. Ovo slepilo neće se završiti samo po sebi - ono mora biti uklonjeno vešto i pažljivo. Kada su sve obmane postale razumljive, shvaćene, i napuštene, vi dosežete stanje oslobođeno od zabluda i savršeno stanje u kome više ne postoje razlike između ličnog i univerzalnog...

Znajući sebe kao stanovnika u oba tela vi se nećete odreći ničega. Sav Univerzum biće vaša briga, interes, svaku živu stvar vi ćete voleti i pomoći najnežnije i najmudrije. Neće biti sukoba interesa između vas i drugih. Svako iskorišćavanje će potpuno prestati. Svaka vaša akcija biće korisna, svaki pokret će biti blagoslov."

 

 

  

 

 

 Izvor: Jasmina Dimitrijevic FB profil

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE