Mlad mesec u Biku – RITAM ZEMLJE


„U svakom porazu ja sam video deo slobode i kad je gotovo za mene znaj tek tad je počelo... Ovo je zemlja za nas“  Osetite njen ritam!


Zaista je počelo! Najavljeni početak novog vremena se desio 21. marta 2019. sa punim mesecom u Ovnu, ali pravi početak proleća je onda kada proleće pravi preokret, to jest 5.5.2019. sa mladim mesecom u Biku. Prolećni preokret je kada sve što je napupelo počinje da cveta. Tada u zodijaku nastupa znak Bika, koji sedi mirno i miriše svoje cveće.


U prolećnom preokretu se širom sveta odvijaju tradicionalni spiritualni rituali. Simbolički takvi spiritualni rituali predstavljaju buđenje sveta i povezivanje sa božanskim nadahnućem. Pritisak je pao, obala je čista i toliko je nebeske magije koja vas podstiče na uspeh i ljubav. Možete li to već sada osetiti?

Ovo je trenutak kada vreme signalizira početak stvaranja novih osnova koje će na površinu izneti vaše istinske vrednosti. Kada je mlad mesec u Biku, moramo se zapitati da li naš život podstiče istinske vrednosti koje se slažu sa našom dušom? Bik voli da drži stvari mirno u svom životu onakve kakve jesu, izražene kroz lepotu, izobilje, zaslepljujuću raznolikost.

Bik održava život na jednostavan način koji se naziva „ritam zemlje“. Ritam zemlje je vaš krvni pritisak, vaše otkucavanje srca, elektro-magnetni talasi zemlje, promene mesečevih mena u odnosu na sunce, kao sve što kroz prirodu i planetu zemlju utiče na vaše fizičko stanje.

Šta je u stvari mlad mesec u Biku?


Naravno to su Sunce i Mesec sjedinjeni u znaku Bika što donosi božansku inteligenciju povezanu sa prirodom. To su životinje, ptice, pčele i razni insekti, to je lanac prirodne inteligencije i svesti.


Sunce i Mesec u Biku prestavljaju muškarca i ženu koji bosi zajedno hodaju po zelenoj travi, ili kroz tek ozelenele šume kroz koje se probijaju zraci svetlosti. Osećaj dodira i mirisa jedno između drugog, kao i u odnosu sa prirodom, donosi emotivnu i spiritualnu inteligenciju. To je istinska ljubav bračnih partnera koji polažu pripadnost jedno na drugo.  Mlad mesec u Biku traži od nas da zapamtimo da li je ljubav jedina istina, jedini put napred i istinska suština svih stvari u stvaranju?

Sunce u Biku kaže „Ja imam!“, dok Mesec u Biku potvrđuje „To je moje!“. Suncu u Biku uvek fali potpuni osećaj duševne predanosti koji dobija od Meseca, dok Mesec u Biku nema osvetljen put ka istinskim vrednostima života ukoliko nema Sunca. Jedno drugome su predani i to je neraskidiva veza ma koliko bili udaljeni. Ne postoji veći osećaj istinske ljubavi nego kada se sjedine Sunce i Mesec u Biku.

Prilikom sjedinjavanja Sunca i Meseca u senzualnom, utemeljenom i stabilnom znaku Bika, život vas tera da radite na nečemu što je konkretno i opipljivo. Da li je vreme da obnovite vaš osećaj pripadnosti? Prijavite se za posao svojih snova? Redizajnirajte svoj dom? Počnite da kuvate ukusnije večere u kome će zeleniš biti glavni sastojak? Znak Bika voli sve ove stvari, jer svaka od njih pokazuje neizbežni luksuz.

Pogledajte oko sebe. Uživajte u svom fizičkom okruženju i uživajte u svom telu. Uživajte u tome šta je sve priroda kreirala za vas.
Zagrlite drvo u parku, jer drvo je upravo mašina koja proizvodi život pretvarajući ugljen monoksid u kiseonik.
 

priroda


Svideće vam se svaki trenutak, pogotovo zato što mlad mesec u Biku stvara „sanjivi“ sekstil sa umetničkim Neptunom. Vreme je da postanete kreativni i šareni, jer u životu treba da se uživa. Ovaj aspekt predstavlja spiritualnu konekciju između zemlje i vode, znak plodnosti, znak sjedinjavanja sa prirodom.

U prilog tome što Mesec u Biku u sekstilu sa Neptunom iz Riba donosi plodnost, može se očekivati da žene zatrudne. Jednostvano rečeno, u sadašnjem vremenu sjedinjavanjem zemlje i vode stvara se novi život. Zato će plodnost kod žena biti izražena. Na vama je da odlučite koliko tu plodnost želite da iskoristite. 

Neptun iz Riba u vašem životu donosi prolećno „kupanje“ iliti uživanje u sopstvenom telu kroz dodir sa vodom
. Postoji spiritualni ritual prolećnog kupanja koji će vam pomoći da otvorite kanal za prolećnu ljubav i ritam zemlje.

Napunite vašu kadu punu vode, sipajte malo mirišljave ili himalajske soli. Takođe sipajte u vodu par kapi nekog aromatičnog ulja, kao što je menta, lavanda ili pomorandža. Zapalite sveće i stavite sveže cveće oko kade. Meditirajte. Prizivajte čišćenje vašeg tela, kao i unutrašnjosti svoje psihe. Prizivajte sjedinjenje sa prirodom, osetite „ritam Zemlje“. 

Da bi se dodao još jači osećaj „ritmu Zemlje“, ova energija je ojačana moćnim zemaljskim trigonom posvećenog Saturna i transformacionim Plutonom iz Jarca, koju su pre nedelju dana krenuli retrogradno. Oni su u trigonu sa mladim mesecom u Biku, što predstavlja znak strukture koji dodaje još jedan unutrašnji pritisak u nama,  podstičući nas da napravimo neophodne promene u životu. Prolećni preokreti napravljeni pod takvom energijom će vas katapultirati ka nečemu novom i poboljšati vaš život. Vreme je da se oslobodite loših navika, suočite se sa svojom istinom i stavite vaše kompletno srce u vaše odluke.

Svim planetama koje su u sklopu impulsa nazvanog „ritam Zemlje“ , pridružuje se Venera, vladar Sunca i Meseca iz Bika. Ona se nalazi na više od pola znaka Ovna i potpuno daje trodimenzionalnu sliku prolećnom preokretu.

Venera će prvo napraviti tranzitni kvadrat sa Saturnom 7.5.2019, što donosi hladne dane prepunim tuge za izgubljenim ljubavima. To su bile karmičke ljubavi koje su vas naučile pameti i na težak način vam pokazale put ka svetlosti. Ovo je slika muškarca i žene koji su jedno drugome slomili srce, ali je vremenom, a naručito pri sjedinjavanju Sunca i Meseca u Biku nova prirodna selekcija obnovila to srce. Novo cveće je procvetalo u vašem srcu, novo zelenilo je pokrenulo vašu prirodu ka isceljenju.

Zatim sledi Venerin tranzitni kvadrat sa Plutonom iz Jarca , kao i trigon sa Jupiterom iz Strelca 08.05.2019. Ovo je takođe sudbinski momenat u našim životima. Sreća vam kuca na vrata, dok izazov koji dolazi iz utrobe vaše najveće fatalnosti zove nazad. Sreća i ljubomora, blagostanje i fatalizam. Ovo je izbor koji neće biti lak, i zato birajte pažljivo kojim ćete putem krenuti.
I naposletku Venera dolazi u sekstil sa Marsom iz Blizanca. Pa znate kako kažu: „Snošaj se desio s početka maja, s obzirom da je tada bilo najviše žuraja“.
 

mlad-mesec-u-biku


Mars, planeta akcije je u signalizaciji Blizanaca, i to nas tera da prvo moramo promeniti svoje mišljenje i konkretno adresirati svoje unutrašnje konflikte, kao i unutrašnji duel sa našom dvoličnom prirodom.
Ovo su dani kada su filozofija, moral i savest na ivici noža. Svaka odluka koju donosimo mora biti u skladu sa svojim principima. Pravi ključ za prevazilaženje je da se ispitaju priče koje kažemo i pričamo, a da li je to u stvari istina? Preporuka je pazite se otkaza na poslu, a ukoliko ste poslom nezadovoljni, slobodno dajte otkaz. Sloboda u ovom slučaju nema cenu.

Jupiter iz Strelca koji se direktno suprotstavlja Marsu iz Blizanca, izaziva nas da se suočimo sa načinom naše sopstvene ekspanzije i sreće. Možda sreća baš dolazi kroz brzu akciju Venere iz Ovna, Marsa iz Blizanca i Jupitera iz Strelca. Otputovati negde, daleko što dalje, gde ne trebaju pilule za spavanje. Brzo putovanje i ljubav bez granica.

Ali za kraj, vratimo se Suncu i Mesecu u Biku koji nose simbol velikih graditelja srca i duše. Dakle, ovaj ceo mesec maj biće prepun prolećnih preokreta, koji traže od nas da se suočimo sa našom unutrašnjom gordošću.

Treba da zasenimo sami sebe, kao i da razvijemo kreativna nastojanja da se prebacimo u istinsko emotivno izobilje, izražavajući velikodušnost našeg duha. Naše potrebe će uvek biti ispunjene, ako jednostavno nastavimo da usmeravamo tok ljubavi prema signalima našeg srca. Onaj ko razume ljubav osetiće silu genijalnosti kroz „ritam Zemlje“, kao i čudotvornu nebesku magiju podrške samilošću.

Ovaj Mesec u Biku će postaviti temelje za ljubav, izražavanje ljubavi i kako davati ljubav u svakom trenutku, tako da svi možemo biti naša najbolja verzija sebe i živeti svoju najbolju sudbinu.
Volite sebe, kao što i volite prirodu oko sebe. Tu formulu „ritma Zemlje“ vam šalje Astro Lapis Lazuli.
 

 

 

Autor: ASTRO LAPIS LAZULI, link ka fejsbuk stranici


Ukoliko želite da zakažete ličnu astrološku konsultaciju ili da saznate više o ovoj temi, možete kontaktirati autora teksta putem mejla astro.lapis.lazuli@gmail.com

 

 

PROČITAJTE OSTALE TEKSTOVE OVOG AUTORA:

 

Pun mesec u Ribama - anđeoski snovi
Mlad MESEC u LAVU - Vatreno SRCE

Mesečev bluz za PLES BOGINJE usred BORBE BOGOVA

MLAD MESEC - 15.jul - BITKA ZA NAŠ DOM

Pun mesec 1. jul 2015 - Emotivni tobogan ili vatromet?

40 DANA - Period čišćenja Duše i Srca

Pun mesec u Raku - ISTINA JE U SNOVIMA

Mlad mesec u Jarcu – Prihvatili smo SMRT da bi došli do ZVEZDE

Pun mesec u Lavu - VUČIJA SREĆA

Mlad mesec u Vodoliji ~ 12 MAJMUNA

Pomračenje Meseca u Ribama - BURE BARUTA

Mlad MESEC u Škorpiji ~ Rejv VAMPIRA!

Pun MESEC u Blizancima - Planetarni PINOKIO

Mlad mesec u Strelcu ~ MESEČEVA TORTA

Veličanstveni Balkan I deo ~ Od mladog meseca u Jarcu do Vodolije

Smrt VELIČANSTVENIH ~ Astro analiza za BALKAN u 2018. godini

 

Veličanstveni Univerzum ~ BALKANSKA granica Jarca i Vodolije

Retro LETO 2018 - I deo ~ Vidovdanska SLOBODA!

Samurajski KODEKS ~ Retro LETO 2018 – II deo

Paklena pomorandža ~ RETRO LETO 2018 - III deo

Krvavi MESEC 2018 ~ Paklena pomorandža koja RAĐA NOVU SVEST!

Astrološki fenomen LAVLJA KAPIJA donosi svima ŽIVOTNU PREKRETNICU

Pun mesec u RIBAMA ~ Beli ANĐEO

Mlad mesec u Devici ~ U VINU je ISTINA - I deo

U vinu je ISTINA, u kafi je SUDBINA ~ Mlad mesec u Devici i kraj RETROGRADNOG leta

HVALA ti, VOLIM te i želim ti SVE NAJBOLJE ~ Zbogom 2018, dobro došli u 2019!

Vučija LUNARNA eklipsa ~ Bacite me VUKOVIMA, i ja ću se VRATITI da predvodim ČOPOR

Dobro došli u 2019. godinu VELIKOG KRAJA - ZATVARANJE KRUGA

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE