Dvodnevna psihološko – meditativna radionica ~ LJUBAV I BOL u partnerskom odnosu

 (Beograd, 25-26. maj 2019)
 


Da li se prepoznajete...
- Zašto uvek odaberem pogrešnog partnera? Na početku veze sve bude lepo i kao iz bajke, a po pravilu se uvek završi razočaranjem i patnjom.
- Zašto toliko dugo ne mogu da pronađem partnera koji će mi odgovarati? Uglavnom sam zadovoljna/zadovoljan ostalim segmentima života (posao, zdravlje, prijatelji,...), ali ne mogu da budem potpuno srećna/srećan ako mi život nije ispunjen ljubavlju.
- Da li da ostanem u sadašnjoj vezi? U našem odnosu ima i lepih stvari i momenata, ali i stvari koje mi smetaju, i nekako imam osećaj da „to nije to“.

Ovo su samo neke od nedoumica koje često čujemo od prijatelja, poznanika, klijenata. Ispostavlja se da je zadovoljstvo partnerskim odnosom prvorazredna tema za većinu ljudi i neophodan činilac istinske sreće u životu. Ako na tom polju nismo ostvareni, postavlja se pitanje šta možemo da uradimo drugačije i kako da promenimo.

Buda je rekao: „Ako patite, sami ste odgovorni za svoju patnju“. Mnogima je teško da prihvate ovu konstataciju, jer uvek je lakše okriviti druge ljude, naći izgovor u nesretnim okolnostima ili sve pripisati sudbini.

Međutim, ako dublje sagledamo ove reči, shvatićemo da je to u stvari najbolja moguća vest. Ako smo sami odgovorni za svoju patnju onda u nama leži i „ključ“ da patnju okončamo i transformišemo u ljubav i istinsku sreću. Navedena ideja koja je preduslov za suštinsko samoistraživanje predstavlja jednu od polaznih tačaka naše radionice „Ljubav i bol u partnerskom odnosu“.

Kome je radionica namenjena?

Radionica je prvenstveno namenjena svima koji žele da unaprede kvalitet partnerskog odnosa i koji su svesni da ne postoji čarobni štapić za rešavanje problema, postizanje sreće i unapređenje kvaliteta života. Instant rešenja nisu predmet našeg interesovanja. Voće može da sazri vrlo brzo u veštačkim uslovima, ali neuporedivo je veća slast i hranljivost onog voća koje je sazrelo u skladu sa tokovima prirode. Prirodni put rasta i promene je proces koji traži vreme, otvorenost, posvećenost, integraciju.

Šta Vam naša radionica nudi?

U prijatnom i opuštenom okruženju, kroz svesnu i prisutnu razmenu i razgovor na temu, psihološke vežbe i meditaciju, imaćemo priliku da bolje upoznamo sebe, produbimo vlastitu svesnost, osvestimo vlastite nesvesne šeme i mehanizme, uverenja i očekivanja, kao i naše istinske potrebe.


Pored geštalt pristupa, tokom radionice primenićemo meditativnu tehniku koja podrazumeva integralni pristup samoistraživanju. Polazeći od sadašnjeg trenutka („sada i ovde“), meditacijom koja je kao prirodni potencijal data svakom čoveku, pokrećemo i osvešćujemo procese na relaciji svest – vibracija – energija – materija i dolazimo do toga da se sve što nam je potrebno za sreću nalazi u nama samima.

U tom smislu, partnerstvo vidimo kao najlepšu priliku da prepoznatu ličnu sreću podelimo sa bliskom osobom i time odnos učinimo potpunijim.


Tokom dva dana bavićemo se sledećim pitanjima:

Šta je kvalitetan partnerski odnos i kako ga ostvariti?
Ko smo mi u partnerskom odnosu i koju igru igramo?
Koja su najčešća pogrešna uverenja o partnerskom odnosu?
Šta je ljubav, šta su predstave o ljubavi i kako nastaju?
Zašto ljubav boli ?
Šta je bol i kako bol transformisati u ljubav?
Šta je patnja i kako se osloboditi patnje?

„Ljubav je prostor i vreme mereno srcem.“ Marsel Prust

Dođite da zajedno pronađemo pravu meru...
 Vreme održavanja radionice:
Subota, 25.05, (od 17-20h)
Nedelja, 26.05, (od 17-20h)

Mesto:
Vase Pelagića 21, Senjak, Beograd

Cena: 3300 rsd.

Broj učesnika je ograničen.

 Za učešće na radionici prijavite se putem e-maila svesnost.bg@gmail.com,  telefona 060 567 88 44 ili slanjem poruke u inbox FB stranice „Tišina govori“  https://www.facebook.com/nenadstojkovic.ns/
 


 

RADIONICU VODE:

Jelena Medarević
, psiholog i geštalt psihoterapeut sa višegodišnjim iskustvom u individualnom i grupnom psihoterapijskom radu sa odraslim klijentima i adolescentima. Holistički i humanistički pristup čoveku koji objedinjuje dostignuća zapadne psihoterapeutske prakse i istočnjačke duhovne principe, izložila je u svom radu “Istočnjački misticizam i geštalt terapija”.
Iskreni ljubitelj i poštovalac prirode, ljudskih susreta i povezivanja, dobrih namera i duhovnog rasta.

Nenad Stojković
, sa formalnim obrazovanjem profesora sociologije i višegodišnjim iskustvom bavljenja duhovnošću kroz meditaciju, vežbanje Tai Chi-a i Qi Gonga-a i izučavanje različitih duhovnih i filozofskih disciplina i tehnika (advaita, sufizam, kabala, pravoslavno svetootačko nasledje itd.).
Bogato duhovno iskustvo, koje mu je pomoglo i u radu sa ljudima, sticao je i na svetim mestima širom planete, kao što su Sveta Gora, Vatikan, Aja Sofia, Zid plača u Jerusalimu, Tibet, Arunačala i Varanasi u Indiji, Zabranjeni grad u Pekingu, Hram Zlatnog Bude u Bangkoku, svetilišta Inka - Maču Pikču, Ostrvo Sunca i Ostrvo Meseca...POVEZANI TEKSTOVI
SEMINARI & RADIONICE