Pun mesec u Škorpiji ~ MOĆNI PLAVI CVET


Pun mesec u Škorpiji otvara nebo u noći 18.5.2019. koga se mnogi plaše jer nosi najveću napetost u sebi. Pun mesec u Škorpiji koji se dešava u maju se po predanju naziva "cvetni mesec". Sunce je u Biku, dok je opozitno tome pun mesec u Škorpiji. Ovaj „cvetni mesec“ će ujedno biti takozvani „plavi mesec“, to jest, ovo je četvrti pun mesec tokom proleća 2019, što je retkost u mesečevom kalendaru.

Podsećanja radi, prvi tekst Astro Lapis Lazulija na portalu Nova Svest se desio „jednog plavog meseca“ leta 2015. godine. Ovo je retka pojava u kalendaru mesečevih mena, tako da će osećaj biti dosta intenzivniji i jači. Na nebu će zasijati mesečev MOĆNI PLAVI CVET. Uživajte punim srcem.

Mesečev "plavi cvet" je nastao u magičnom trenutku pri sjedinjavanju vode i zemlje. Koliko kiše je potrebno da padne da bi zemlja postala vlažna i svojom plodnošću donese na svet "moćni plavi cvet"? Šta može da znači više, nego koliko fali zemlji kiše?  Reke su nabujale samo što nije krenula poplava. Veoma napeti trenuci nas očekuju. Nešto nam nedostaje, nismo potpuni, nismo ispunjeni.

Tako je u životima svih nas. Ukoliko ste zemlja nedostaje vam navodnjavanje, ukoliko ste voda nedostaje vam čvrstina. Kada se spoje voda i zemlja, nastaju novi životi, došlo je Sunce u Biku koje predstavlja zemlju, a za njim i Mesec u Škorpiji koji predstavlja vodu. Putovanje Sunca u Biku i punog meseca u Škorpionu je plodna polarnost zemlje i vode, što nam daje mogućnost da omekšamo i stvaramo, ukoliko možemo da vodimo uravnoteženi put između naših emocija i naših vrednosti.

U trenutku punog meseca u Škorpionu u noći 18.5.2019, raspored planeta na nebu je takav da je skoro sve izmešano između vode i zemlje. U vodenim znakovima su Mesec u Škorpiji, Neptun u Ribama i Mars koji je pre par dana ušao u Raka. U zemljanim znakovima su Sunce, Merkur, Uran i Venera u Biku, koja je ušla u svoj vladajući znak. Takođe, u Jarcu su već dugo Saturn, a naručito vladar punog meseca u Škorpiji - moćni Pluton.

Pre svega, pun mesec u Škorpionu predstavlja moćno vreme za oslobađanje i transformaciju života, s obzirom da je u pozitivnom sekstilu sa vladarom Plutonom iz Jarca
. Ovaj pun mesec će zaista pozvati sve nas da odbacimo slojeve života koji nas sprečavaju da uđemo u naše autentične ličnosti i potpunu celovitost našeg bića.  Pluton donosi ritual moći u noći punog "plavog cvetnog" meseca. Treba da budemo heroji svog života i da vodimo bitku za istinsku ljubav, duboku emociju koja leži u nama. U noći punog meseca "moćni plavi cvet" se rađa u vama tako što stupite u kontakt sa svojim osećanjima, posebno sa svojim duboko zakopanim emocijama. 

Svi imamo strahove, brige i sumnje, naručito pod uticajem retrogradnog Saturna i Plutona, koje vredi slušati kao dominantne lekcije prošlosti. Jednostavno, ove dve planete kontrole i moći nam predočavaju gde smo najranjiviji, mesto izvan naše lične kontrole i moći. Bilo bi dobro da razmislite o tome gde ste koristili svoju moć da biste imali kontrolu nad situacijom ili osobom? Isto tako razmislite kada ste u životu bili kontrolisani ili pod dominacijom?

Zapitajte sebe šta je to što leži u vama kao povređenost ili ljutnja iz prošlosti? Da li je to bilo od strane roditelja ili partnera, kada smo se osećali odbačeno, prevareno, iskorišćeno, povređenog srca, željni osvete? Koja god da je emocija u pitanju, još uvek ste zaključani u negativnim emocijama iz prošlosti. Dokle god se tako osećate ne možete kreirati bolju budućnost za sebe. Morate promeniti vibraciju prema Univezumu. 

Sunce je sjedinjeno sa Merkurom u Biku i nalaze se na fiksnoj zvezdi Algol. Drevne civilizacije su smatrale Algol za najzlobniju fiksnu zvezdu na nebesima, a samim tim to opravdava njenu reputaciju. Simbolički predstavlja glavu Meduze iz mitologije koja je umesto kose imala zmije i muškarce je pretvarala u kamen kada bi ih pogledala u oči.

Veliki heroj iz mitologije, Persej, odsekao je glavu Meduze i vratio je u hram Palasa Atene, kako bi njena glava služila kao štit u borbi protiv demona i kiklopa. Kada se pogleda sudbina Meduze, ona je posle smrti postala slavnija, dok su njeni protivnici pri ujedinjavanju s njom postali nepobedivi. Krv u zmijama sa leve strane glave Meduze bila je otrovna, dok je krv sa desne strane bila korišćena za lečenje. Šta je to u tim zmijama?

Ukoliko se bavite šamanizmom, zmija vas može ubiti, a može vas i prosvetliti. Reč "algol" je inače vezana za postojanje reči "alkohol", što na arapskom znači „demon“. Alkohol pretvara ljude u zombije, ujedno i podstiče nasilje. Ali, u isto vreme alkohol se koristi za dezinfekciju rana u medicini. Dosta slično kao otrov od zmije. Sve govori u prilog tome da se nešto što je zlo može iskoristi za dobrobit. 
 

pun-mesec-u-skorpiji


Algol je definitivno zvezda transformacije, što dokazuje njene plutonovske karakteristike. To je zvezda koja ide od svetlosti do tamne strane u ciklusima. Pri punom mesecu u Škorpiji, Sunce i Merkur se nalaze opozitno na glavi Meduze - Algolu. To znači, ukoliko želite da vaše emocije izađu na videlo i postanu istinska ljubav, morate nešto uništiti da biste kreirali novi život.  Uz pomoć Merkura na Algolu možete napisati i izgovoriti najprovokativnije misli i vaše najveće opsesije, bez bojazni da ćete nekoga uvrediti.

Ukoliko ne budete izgovorili ili napisali to što vam stoji na srcu, samo otežavate deljenje vaših osećanja zbog skremblovanog ili polarizovanog razmišljanja. Sunce sa Merkurom na Algolu znači da morate biti nesebični i racionalni, bez empatije. Sa Plutonom iz Jarca, morate biti duboko u kontaktu sa osećanjima koja u vama stoje zakopana mesecima i godinama. Ovo je bitka dobra i zla u vama.

Ovaj pun mesec u Škorpiji može vas naterati da osetite da svaka bitka izgleda kao da osvajate nove svetove u kojima ćete tek živeti. To je nemilosrdna borba koja neminovno izaziva značajno habanje emocija, ne samo fizički, već i mentalno, dok ne počnemo da se pitamo ko smo i za šta se borimo. Ovo je prava bitka u borbi sa snagama dobra i zla iznutra. Percepcija nas samih će odrediti ishod, a mi treba da budemo heroji i heroine.

Neizbežno je da se heroji i heroine testiraju, a testovi se povećavaju zajedno sa našom ličnom snagom, dok nas magnetizam vuče ka našim nesvesnim projekcijama. Zato „moćni plavi cvet“ traži od nas da potvrdimo jačinu magneta između muškarca i žene, koliko smo moćni zajedno, da bismo mogli preuzeti punu odgovornost za našu moć i mudro je iskoristiti, sklapajući jedinstvo života.


Aspekti koji takođe otvaraju nebo su Mars i Venera u sekstilu Rak - Bik, kao i Venera u konjukciji sa Uranom u Biku. Ako ste želeli ljubav preko telefona, dobili ste je. Ovo je slika žene koja okrene svog muškarca i kaže mu „volim te, aj ćao!“.

Ljubav Venere i Urana u Biku je toliko ekstreman magnetizam koji privlači muškarca i ženu u jedinstvenu auru. Oni se ne mogu smiriti, ljubav za njih nema granice.

 

pun-mesec


Moćni "plavi cvet" koji u sebi ima Venera - Uran konjukciju u Biku u sekstilu sa Marsom iz Raka su ljubavne nemoguće misije, ljubav na trenutak, viđanje i zagrljaj od 10 minuta u toku dana. Taj trenutak je zlata vredan i zagrljaj izgleda kao večnost. Ovo su skrivene ljubavne poruke od očiju javnosti, poruke stižu od osobe koja vam je sakrivena u telefonu ili je nečujna. Sve postaje opšta jurnjava za pronalaženjem trenutka ljubavi, dok stisak ruke dovodi uzbuđenje do vrhunca. Nikada nije bilo toliko jako.

Mars iz Raka u sekstilu sa Uranom ih šalje do Meseca i nazad u roku jedne sekunde.  Ovo je provokacija ljubavi, ovo je preterana seksualna energija kada nema zaustavljanja.  Mars iz Raka podržava teoriju da oni žele da budu zajedno, pod istim krovom, u istoj kući, u istom dvorištu.

Kristalno je jasno da kada vam se pojave određene osobe u životu, vama se život poboljšava, postajete lepši, postajete nasmejaniji, postajete darovitiji. Isto tako, kada se ponovo povežemo sa istinskom ljubavlju i spoznajom ko smo i zašto radimo ono što radimo, nalazimo inspiraciju da pronađemo čarobno rešenje naših prethodno nerazjašnjenih problema. Kao što rekoh, moramo promeniti vibracije prema Univezumu.
 
Mi svi živimo pod vibracijama Univezuma i koju god frekvenciju šaljemo Univerzumu, takvu frekvenciju Univezum nama vraća. Pod punim mesecom u Škorpiji veoma je važno da odbacite emocije povređenosti i besa, koje kada razumete i dođete do korena, vidite kao posledicu nedostatka ljubavi.

Kada zaista volimo sebe, to nam omogućava da potpuno verujemo u sebe. Omogućava nam da preduzmemo akciju sa mesta autentične istine, a takođe bez zla prema sebi i drugima. Ljubav je sve što jesmo i ljubav je ono čemu ćemo se vratiti i pod svetlom ovog škorpionskog punog meseca, probudiće se "moćni plavi cvet" u nama koji će nas dovesti do istine koga u stvari volimo.  Koliko ljubavi možemo imati za sebe, toliko možemo imati ljubavi za svet oko sebe.
 

pun-mesec-meditacija


Dozovite sebe magičnom energijom "moćnog plavog cveta" i vibracijom prema Univerzumu:

"Volite se. Više se ne morate sakrivati od sveta. Budite neverovatni. Dozvolite sebi da sijate, dopustite sebi da budete sve ono što jeste. Ovde ste da radite velike stvari. Vi ste neverovatni. Osetite čudesni nebeski hod "moćnog plavog cveta" i želim vam da ovo posedujete i osećate svaki dan. Vi ste božanstveni.“ 

 

 

Autor: ASTRO LAPIS LAZULI, link ka fejsbuk stranici


Ukoliko želite da zakažete ličnu astrološku konsultaciju ili da saznate više o ovoj temi, možete kontaktirati autora teksta putem mejla astro.lapis.lazuli@gmail.com

 

 

PROČITAJTE OSTALE TEKSTOVE OVOG AUTORA:

 

Pun mesec u Ribama - anđeoski snovi
Mlad MESEC u LAVU - Vatreno SRCE

Mesečev bluz za PLES BOGINJE usred BORBE BOGOVA

MLAD MESEC - 15.jul - BITKA ZA NAŠ DOM

Pun mesec 1. jul 2015 - Emotivni tobogan ili vatromet?

40 DANA - Period čišćenja Duše i Srca

Pun mesec u Raku - ISTINA JE U SNOVIMA

Mlad mesec u Jarcu – Prihvatili smo SMRT da bi došli do ZVEZDE

Pun mesec u Lavu - VUČIJA SREĆA

Mlad mesec u Vodoliji ~ 12 MAJMUNA

Pomračenje Meseca u Ribama - BURE BARUTA

Mlad MESEC u Škorpiji ~ Rejv VAMPIRA!

Pun MESEC u Blizancima - Planetarni PINOKIO

Mlad mesec u Strelcu ~ MESEČEVA TORTA

Veličanstveni Balkan I deo ~ Od mladog meseca u Jarcu do Vodolije

Smrt VELIČANSTVENIH ~ Astro analiza za BALKAN u 2018. godini

 

Veličanstveni Univerzum ~ BALKANSKA granica Jarca i Vodolije

Retro LETO 2018 - I deo ~ Vidovdanska SLOBODA!

Samurajski KODEKS ~ Retro LETO 2018 – II deo

Paklena pomorandža ~ RETRO LETO 2018 - III deo

Krvavi MESEC 2018 ~ Paklena pomorandža koja RAĐA NOVU SVEST!

Astrološki fenomen LAVLJA KAPIJA donosi svima ŽIVOTNU PREKRETNICU

Pun mesec u RIBAMA ~ Beli ANĐEO

Mlad mesec u Devici ~ U VINU je ISTINA - I deo

U vinu je ISTINA, u kafi je SUDBINA ~ Mlad mesec u Devici i kraj RETROGRADNOG leta

HVALA ti, VOLIM te i želim ti SVE NAJBOLJE ~ Zbogom 2018, dobro došli u 2019!

Vučija LUNARNA eklipsa ~ Bacite me VUKOVIMA, i ja ću se VRATITI da predvodim ČOPOR

Dobro došli u 2019. godinu VELIKOG KRAJA - ZATVARANJE KRUGA

Mlad mesec u Biku – RITAM ZEMLJE

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE