VERUJTE životu ~ AFIRMACIJA je polazište na putu PROMENE


SAVRŠENO ZDRAVLJE JE MOJE BOŽANSKO PRAVO I SADA GA UZIMAM U SVOJE RUKE

Verujem da sami doprinosimo svakoj bolesti u svom telu. Kao i sve u životu, telo je ogledalo naših misli i uverenja. Kad bismo samo malo obratili pažnju, shvatili bismo da nam se telo uvek obraća. Svaka ćelija u telu odgovara na svaku našu pomisao.

Kad otkrijemo da se iza bolesti krije mentalni obrazac, dobijamo šansu da promenimo obrazac, a samim tim i bolest. Većina ljudi ne želi da bude bolesna, bar ne svesno. Ipak, svaka bolest je učitelj. Na taj način telo nam poručuje da nam je u svesti lažna ideja. Ponekad naša uverenja, reči, postupci ili razmišljanja nisu u službi našeg najvišeg dobra. Uvek zamišljam kako nas telo kucka po ramenu i govori: „Molim te, obrati pažnju!”SVAKI DAN ZA MENE JE NOVI POČETAK

Danas je novi dan. Danas je dan kao stvoren za početak novog, radosnog, ispunjenog života. Danas je dan za oslobađanje od svih ograničenja. Danas je dan za ovladavanje tajnama života. Možete promeniti život nabolje. Već imate sva sredstva za to. Ta sredstva su vaše misli i uverenja. Svaka pomisao i izgovorena reč su afirmacije. Sve što kažemo sebi, svaki naš razgovor sa samim sobom predstavlja tok afirmacija.

Svakog trenutka koristite afirmacije, bez obzira na to da li ste svesni toga ili ne. Svakom rečju i mišlju afirmišete i kreirate životna iskustva. Afirmacija otvara vrata. Afirmacija je polazište na putu promene. U stvari, obraćate se svom nesvesnom umu: „Ja preuzimam odgovornost. Svesna sam da mogu nešto da uradim da bih se promenila.” Svesno birajte reči koje će vam pomoći da eliminišete nešto iz svog života ili koje će vam pomoći da stvorite nešto novo u svom životu.
 

Danas stvaram divan novi dan
i divnu novu budućnost.
Svaki dan je nova prilika. Juče je prošlo.
Danas je prvi dan moje budućnosti.
Bezbedna sam u ritmu i toku života koji se neprekidno menja.


PRIHVATAM DETE U SEBI I SAOSEĆAM S NJIM

Otkrila sam da je rad na detetu u svakom od nas najdelotvorniji kad treba da se oslobodimo patnji iz prošlosti. Nismo uvek upoznati sa osećanjima prestrašenog deteta u sebi. Ako vam je detinjstvo bilo puno straha i previranja, a sada sami sebe zlostavljate mentalno, ponašate se prema detetu u sebi onako kako su se nekad drugi ponašali prema vama. Dete u vama nema kuda da ode. Morate da prevaziđete ograničenja svojih roditelja. Treba da se povežete sa izgubljenim detetom u sebi. To dete treba da zna da ga volite. Odvojte malo vremena za sebe i recite tom detetu: „Stalo mi je do tebe. Volim te. Stvarno te volim.” Možda ste to nekad govorili odrasloj osobi u sebi. Sada to recite detetu. Zamislite da ste ga uzeli za ruku i da nekoliko dana idete svuda zajedno. Pomislite samo kako biste se mogli lepo provesti!


POSMATRAM SEBE OČIMA LJUBAVI

„Kad sam se prvi put prihvatila rada pred ogledalom, nije mi bilo lako”, rekla je Lujza.
„Šta se desilo?”, pitao je Robert Holden.
„Tražila sam mane na sebi. I našla sam ih mnogo!”, odgovorila je sa osmehom. „Obrve mi nisu bile pravilne. Imala sam previše bora. Usne mi nisu bile lepo oblikovane. Spisak je dugačak.”
„Jesi li došla u iskušenje da odustaneš od rada pred ogledalom?”
„Da, ali imala sam dobrog učitelja i verovala sam mu. Pomogao mi je da se osećam bezbedno pred ogledalom. Pokazao mi je da me ogledalo ne osuđuje. Ja sam osuđivala sebe. Zato nije trebalo da se plašim ogledala.”
„Nastavila si?”
„Jesam. Nakon nekog vremena primetila sam mala čuda”, nastavila je Lujza.
„Na šta misliš?”
„Na semaforu se palilo zeleno svetlo samo za mene. Slobodna mesta za parking pojavljivala su se tamo gde je to inače bilo gotovo nemoguće. Uskladila sam se s ritmom života. Manje sam osuđivala sebe i život mi je postao lakši.”


VOLIM I PRIHVATAM SEBE BAŠ OVAKVU KAKVA JESAM

Volim i prihvatam sebe baš ovakvu kakva jesam. Podržavam sebe, verujem sebi i prihvatam sebe gde god da sam. Mogu da budem u središtu ljubavi u svom srcu. Polažem ruku na svoje grudi i osećam ljubav koja je tu. Znam da tu ima mnogo mesta za mene, da prihvatim sebe ovde i sada. Prihvatam svoje telo, svoju težinu, svoju visinu, svoj izgled, svoju seksualnost i svoja iskustva. Prihvatam sve što sam stvorila za sebe – svoju prošlost i sadašnjost. Ja sam božanski, veličanstveni izraz života i zaslužujem najbolje. Sada to prihvatam za sebe. Prihvatam čuda. Prihvatam isceljenje. Prihvatam celovitost. Iznad svega – prihvatam sebe. Ja sam dragoceno biće i cenim sebe. I to je tako.


S LJUBAVLJU SE PREPUŠTAM OPRAŠTANJU

Vrata mog srca otvaraju se prema unutra.
S ljubavlju se prepuštam opraštanju.
Dok menjam svoje misli, menja se i svet oko mene.
Prošlost je završena i zato nema nikakvu moć u sadašnjem trenutku.
Mislima u ovom trenutku stvaram budućnost.
Uloga žrtve nije zabavna.
Odbijam da budem bespomoćna.
Uzimam svoju moć u svoje ruke.
Poklanjam sebi dar oslobađanja od prošlosti i s radošću koračam kroz sadašnjost.
Nijedan problem nije ni toliko veliki ni toliko mali da se ne može rešiti ljubavlju.
Spremna sam da se iscelim, želim da oprostim i sve je dobro.
Znam da me stari, negativni obrasci više ne ograničavaju.
Otpuštam ih s lakoćom.
Pošto opraštam sebi, lakše mi je da oprostim i drugima.
Opraštam sebi što nisam savršena.
Živim najbolje što znam.
Sada sam bezbedna da se oslobodim svih trauma iz detinjstva i da se prepustim ljubavi.
Opraštam svima iz prošlosti za sve što su mi učinili nažao.
Otpuštam ih s ljubavlju.


 

 

 

 

Autor: Lujza Hej; odlomak iz knjige „Verujte životu“

Izdavač: HARMONIJA knjige, www.harmonijaknjige.r
 

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE