Prisustvo POTPUNOSTI ~ Inspirativna priča


Sinoć sam imao san. O nezauzetom belom prostranstvu koje je bilo potrebno unutar mene da bi se svetlost proširila i ispunila moje biće. Putem kreativnosti kroz koju sam se dovoljno otvorio, prepustio i nestao i tako napravio mesta da je božansko nesmetano moglo da prostruji kroz mene. I sve sa takvom milošću da ne postoji dovoljno blagodatna reč koja može da opiše neopisivo prisustvo potpunosti sa kojom sam se stopio i postao jedno kao neodvojivi deo tišine i harmonije kroz prostor i vreme.

 

Sve je bilo već odavno blisko i budilo je poznata prasećanja na izvor lepote, dobrote i mudrosti. Poput vraćanja samom sebi nakon beskrajno dugog putovanja gde je vetar, dirajući mi kosu, kristalno jasno šaputao da ne postoji nikakva distanca koju treba preći da bi se stiglo do božanskog jer ono je oduvek bilo deo mene, ono je u meni i svuda oko mene. U toj dubini prepoznao sam put povratka ka izvornom stanju duše.

 

Svuda izvan svega i u svemu obitavala je svetlost svesnosti plesajući u ritmu pulsa stvaranja sve dok više nije postojalo ništa osim zadovoljstva postojanjem u večnosti. Probudio sam se sa porukom ispisanom jezikom tišine na jedanaest slika.

 

Ta tišina iz svetlosnog sna spustila se kroz kreativnost kako bi sve što je očima bilo nevidljivo postalo vidljivo, iako je oduvek bilo prisutno kroz bezvremeni mir skriven izvan svakodnevnog i poznatog. Vibracija sna se prelila u moje postojanje i ostavila trag. Kao i u mom srcu, na svakoj ovoj slici trajno se ugradio zvuk tišine. Da li ga čuješ?


milan 

 

 

 

 

Autor: Milan Zulić,

Galerija slika koja prati ovaj tekst:
http://milanzulic.com/2019/last-night-i-had-a-dream-2/

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE