Početak velikog kraja ~ Pun mesec u Ovnu 2019


„This is the end , my only friend, the end“. Kada dođe nešto na početak uvek za sobom nosi teško breme prošlosti za sobom, a kada dođete na početak kraja onda to nosi olakšanje i pročišćenje, kao i veliku tenziju koja se pita „Kad će više kraj?“. 13. oktobra 2019. sa punim mesecom u Ovnu, početak velikog kraja je nazire na vidiku.

U momentima početka kraja morate misliti na sebe u budućnosti, jer morate kreirati vašu budućnost na pravi način. Sada ste više definisani budućnošću, nego sa vašom prošlošću. Otpustite vašu traumatičnu prošlost, i postavite vaše namere kakav život od sada pa nadalje želite da vodite. Sada je kraj jednog dugačkog vremenskog perioda, kao i početak novog. Transformacija vremena nosi za sobom uvećani škorpionski simbolizam. Već oko 3. oktobra 2019., Pluton, vladar Škorpije je krenuo direktno. Ne dugo zatim Venera i Merkur su ušli u znak Škorpije. Napeta škorpionska energija se oseća u vazduhu, sa mnogo želje da vlada, da manipuliše najjačim oružjem. Oktobar će imati jednu intezivnu i jaku energiju, koja će dovesti do pročišćenja.

S tim u vezi, ovo je početak kraja jednog vremena, koje je počelo pre 3 godine, pre 12 godina, pre 20 godina ili pre 36 godina. To su krugovi vremena, kada dolazi do sjedinjavanja planeta u astrologiji. Neki od njih su sudbinski ili karmički, kada vi lično birate kojim ćete putem krenuti dalje kroz život.

Pun mesec u Ovnu će vam pomoći da isečete lance, pokidate žice napetosti na koje ste provezani, i da se osećate slobodno u životu. Energija punog meseca u Ovnu je veoma frustrirajuća, sa osećajem preopterećenja i intezivne napetosti. Da bi ste iskoristili ovu energiju u svoju korist, morate se osloboditi okova za koje ste postali vezani. Da bi ste dobili odgovor šta treba da uradite u svom životu, prvo se zapitajte: Šta je to što me ograničava i sprečava da krenem napred? Koje su to misli i uverenja koja blokiraju napredak i stoje vam na putu?

Ukoliko se prepustimo svetlosti punog meseca u Ovnu, i zapalimo veliku vatru da bi spalili sve prepreke, tada će se otključati nova vrata ka novom početku u životu. Najbolji astrološki predznak za segment života koji morate da spalite, pokidate, zakopate ili ostavite iza sebe, će vam dati oblast tamo gde se nalazi znak Jarca u vašem natalnom horoskopu. Već neko vreme Saturn i Pluton su u znaku Jarca, a Jupiter će u decembru 2019. ući u taj znak. Odgovornost prema životu će vam doneti da završite sa jednim delom svoje sudbine, da bi ste proširili vidik za nove izazove.
 
Dok se otvara pun mesec u Ovnu, Sunce je opozitno u Vagi. Ovi bračni partneri su na klackalici, jer oba nebeska tela su egzaktno u milimetar u kvadratu sa Plutonom iz Jarca. T-Kvadrat ili pravougli trougao,  jedan je od najtežih aspekata u horoskopu, a naručito ukoliko su umešani Sunce kao ego, Mesec kao emocije, i Pluton kao smrt, manipulacija i seks. Dakle, teška i napeta energija, nazovimo to tako, kao opčinjeni pod nekom crnom magijom. Nešto vas razdire, dovodi do kidanja emocija, probadanja u srce, teških reči, agresijom, teranjem u tri lepe, i sve to zajedno dovodi do kompulzivnog i destruktivnog ponašanja i osećanja koja su duboko ukopana u vama.

Osećanja sa T-Kvadratom Sunce, Mesec i Pluton definitivno otvaraju strahove, fobije, paranoje, zavisnost, kao i seksualne probleme. Takve intenzivne emocije i reakcije mogu postati teške za kontrolu i dovesti do ozbiljne krize. U vama se rađa nagon ljubomore, želje za kontrolom, za manipulativnim delovanjem. Sva preterana osećanja koja se bude u vama su predvođena velikim egom koji zbog nezadovoljstva reaguje emotivno, jer se oseća da došao početak kraja i u vama nešto mora da pukne.
 

 

Razlozi za pucanje su problemi oko poverenja koje se javlja usled tranzita Venere kroz Škorpiju, ujedno u opoziciji sa Uranom iz Bika. Neočekivani obrti će se u vama probuditi, da reagujete kroz želju za slobodom, da nestanete, od napravite neki mali izlazak iz svoje zone komfora. Izašli ste u grad, napili se, ljubili po klubu ili restoranu sa ko zna kim. Ovaj aspekt Venere i Urana vas tera da napravite neku malu jedno-večernju ljubavnu aferu koja će tako biti očigledna.

Zbog toga aspekti u toku punog meseca u Ovnu će u vama probuditi osećanja da vas je neko izdao , ili prodao na neki način. Osećanja da ste žrtvovani zbog ljubavi, koja mogu postati prilično bezobzirna i izazvati krizu u vezama. Tu je uključena ljubomora, manipulacija, krivica, nasilje, seksualno zlostavljanje ili čak nasilje u porodici. Pun mesec u Ovnu osvetljava neke tajne koje u javnosti mogu biti razotkrivene kao vaše sopstvene tajne ili sramotne navike.

Škorpionsko - Plutonska energija je povezana sa intimnim tajnama, kao i sa osvetoljubivim razotkrivanjem tajni koje su vezane za vašu seksualnost. Time će se stvoriti toksična energija, koja će dodirnuti vaše najranjivije emocije. Sada je potrebno da otpustite te toksične i negativne emocije koje vas progone iz prošlosti, i završite sa tim paranojama jednom za sva vremena. Ukoliko ih sada ne otpustite, one će biti projektovane na druge osobe. Jednostavno, kada vas neko napadne da ste uradili nešto, ta osoba upravo projektuje sebe kroz vas, optužujući vas za ono što ta osoba radi u životu.

Svaka kriza odnosa uzrokovana punim mesecom u Ovnu u kvadratu sa Plutonom iz Jarca, može se pretvoriti u priliku za transformaciju i evoluciju. Loše navike ili ponašanje mogu se eliminisati i iz vaše podsvesti pozitivnom transformacijom vaših emocija. Optimizam i otvorena pažnja donose novu svest o svojim intenzivnim emocijama koje će te deliti sa voljenim osobama. Intimni odnosi će imati korist samo ukoliko budu otvoreni i iskreni. Međusobno poštovanje i razumevanje može dovesti do veoma uspešnih partnerstava, bez obzira da ste zajedno ili ste odvojeni. Vi se razumete i to je poenta svega.

To će vam doneti jedan jako dobar aspekt koji se otvara za pun mesec u Ovnu, a to je trigon sa Jupiterom iz Strelca. Ovaj aspekt predstavlja spiritualnog ratnika, u indijanskim tradicijama nazvanim kao pun mesec lovca, koji dovodi do borbe dobra i zla za moć nad emocijama. Pun mesec u Ovnu je vođa, a mi moramo postati lider sopstvenog života i sopstvene sudbine. Svakodnevno moramo da kreiramo svoju budućnost na osnovu akcija koje preduzimamo, i misli koje mislimo, kao i vibracija koje odašiljemo. Budite sopstveni krstaški ratnik koji daje svoj život u slavu Bogorodice Majke.
 


Početak velikog kraja će u vama probuditi želju da uz pomoć Jupitera budete spremni za finalnu borbu. Pun Mesec u Ovnu je krajnja tačka oslobađanja, iako će tenzije biti visoke, možemo koristiti ovu frekvenciju da kao ratnik presečemo okove ili emocije zbog kojih smo se osećali zaglavljeni, nemoćni ili blokirani. Sada treba pustiti čistu emociju i ljubav da teče kroz vene. To će nam dati snagu da izdržimo do kraja. Ovom borbom će te steći veliko životno bogatstvo koje će doći kao nagrada. Zapravo trebate biti zahvalni životu, jer vam stvara takve izazove zarad uspešnog postizanja željenog ishoda.
 

Istinska akcija i borba koju trebate voditi je ono na šta vas navodi vaša intuicija. Dakle, uprkos monstruoznom uticaju, sudbina će vam doneti pozitivan ishod. Nakon početka velikog kraja i velike borbe, osećate želju za ponovnim spajanjem, povratkom kući, i stvaranju zajednice. Nikada do sada nisu bile toliko jake i čiste emocije između nas. Nikada do sada nije bilo toliko neizdržive želje u sjedinjavanju i postizanju istog cilja. Budite ratnik vaše ljubavi u borbi za bolje sutra.
 

 

 

 

Autor: ASTRO LAPIS LAZULI, link ka fejsbuk stranici

Priredila: Marija Božić

 

 

PROČITAJTE OSTALE TEKSTOVE OVOG AUTORA:

 

Pun mesec u Ribama - anđeoski snovi
Mlad MESEC u LAVU - Vatreno SRCE

Mesečev bluz za PLES BOGINJE usred BORBE BOGOVA

MLAD MESEC - 15.jul - BITKA ZA NAŠ DOM

Pun mesec 1. jul 2015 - Emotivni tobogan ili vatromet?

40 DANA - Period čišćenja Duše i Srca

Pun mesec u Raku - ISTINA JE U SNOVIMA

Mlad mesec u Jarcu – Prihvatili smo SMRT da bi došli do ZVEZDE

Pun mesec u Lavu - VUČIJA SREĆA

Mlad mesec u Vodoliji ~ 12 MAJMUNA

Pomračenje Meseca u Ribama - BURE BARUTA

Mlad MESEC u Škorpiji ~ Rejv VAMPIRA!

Pun MESEC u Blizancima - Planetarni PINOKIO

Mlad mesec u Strelcu ~ MESEČEVA TORTA

Veličanstveni Balkan I deo ~ Od mladog meseca u Jarcu do Vodolije

Smrt VELIČANSTVENIH ~ Astro analiza za BALKAN u 2018. godini

Veličanstveni Univerzum ~ BALKANSKA granica Jarca i Vodolije

Retro LETO 2018 - I deo ~ Vidovdanska SLOBODA!

Samurajski KODEKS ~ Retro LETO 2018 – II deo

 

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE