Šta jeste, a šta nije ThethaHealing tehnika


ThetaHealing® tehnika je meditativna tehnika koja koristi duhovnu filozofiju sa svrhom unapređenja uma, tela i duha dok smo sve bliži Stvoritelju Svega Što Jeste (Bog, Univerzum... Bog ima mnogo imena, u ovoj tehnici ga nazivamo Stvoriteljem).

To je fokusirana molitva Stvoritelju i omogućuje da se istrenira um, telo i duh tako da se oslobode ograničavajućih verovanja i da se živi život sa pozitivnim mislima, i razvojem vrlina kroz sve što radimo. Kroz meditaciju i molitvu, ThetaHealing® tehnika stvara pozitivni način života. ThetaHealing® tehnika se uvek podučava na način da se koristi u saradnji sa konvencionalnom medicinom!

Na svu sreću, ova sjajna tehnika broji preko 500 hiljada praktičara i 12 hiljada instruktora i polako se širi na čitav svet. I to je istinski blagoslov po čitavo čovečanstvo, jer je zaista nešto što može olakšati život današnjeg prosečnog čoveka, koji je u frci, stresu, žurbi itd... Pored toga, jednako je dobra i za ljude koji su već zagazili na put rada na sebi, jer nudi dubinske promene i to jednostavno i brzo, a opet daje i odgovore na pitanja: kako, zbog čega i kada smo nešto usvojili iz čega se izrodio problem koji danas imamo. Osvestiti problem često bude i pola njegovog rešenja, a nekada i više. Ali tema ovog teksta nije da hvalim ovu tehniku (mada bih mogla do prekosutra), već da pojasnimo šta ona jeste i ukažem na to šta ona nije.

Počeću od toga šta ona nije!

Ona nije:
1. čarobni štapić koji će u jednom tretmanu rešiti sve tvoje probleme u životu;
2. ti lezi, a ja ću (praktičar) nešto da radim i ustaćeš i svet će ti se promeniti;
3. ponavljaj afirmacije i biće ti sve bolje;
4. određivanje broja tretmana po automatizmu (10 tretmana za određeni problem/bolest, 3 za nešto drugo...);
5. zakazivanje tretmana (moraš dolaziti 1 nedeljno, mesečno…);
6. rad svake nedelje ili meseca, u kontinuitetu po nekoliko meseci, a tebi je sve gore;
7. ja ću ti ispričati šta se tebi dogodilo i zašto u nešto veruješ, kao i šta si tada učio, jer ja kao praktičar sve super vidim i znam (?!);
8. ja ću ti reći šta da radiš i preuzeti odgovornost nad tvojim životom, a ti me samo slepo slušaj i sve će biti super (promeni posao, ostavi partnera, promeni mesto stanovanja...);
9. puko testiranje neke liste uverenja koja nema nikakve veze sa nama i našim stanjem;
10. instalacija bezbroj osećaja umesto kvalitetnog tretmana (iako je instalacija osećaja jedan njen deo);
11. prestani sa uzimanjem terapije, to ti šteti, ja ću ti tehnikom isceliti bolest!!!
 
Ona jeste:
1. sjajna, duboka, brza i vrlo efikasna tehnika;
2. sredstvo za rad na sebi i drugima;
3. fenomenalan način za spoznaju i promenu obrazaca (programa/uverenja) koji nas remete i ograničavaju u bilo kojoj oblasti života;
4. odličan način za otpuštanje trauma, strahova itd.;
5. fenomenalan način razvijanja vrlina i usvajanja učenja (tolerancija, razumevanje, saosećanje, empatija, ljubaznost, vera...)
6. podrška drugim tehnikama i veštinama koje radimo i podrška medicini!

I na kraju, da ne bude zabune, evo i kako se ona radi.
Praktičar se putem meditacije povezuje sa Univerzalnom energijom (Stvoriteljem, Bogom, kako god da nazivamo tu višu silu) i vodi klijenta u theta moždane talase. Tada se vrata podsvesti otvaraju, i praktičar vodi klijenta kroz njegovu podsvest (putujući kroz njegovu prošlost) ne bi li on otkrio kada i zbog čega je nastao određeni problem u njegovom životu.

Tačnije pronalazi temeljno verovanje na kome se sve ostalo bazira. Tim putem na praktičaru je da sluša klijenta i da ga vodi, bez i najmanjeg sugerisanja, već samo i isključivo da ga vodi i svedoči njegovu promenu. Takođe se vrši osvrt i na to šta je to iskustvo naučilo osobu, koju je vrlinu tim putem razvijala. Nakon toga se vrši promena tog temeljnog uverenja, instalacija par osećaja i lekcija koje je osoba naučila, uz verbalni pristanak za svaku promenu i instalaciju! Nakon tretmana klijent se oseća rasterećeno, mirno, zadovoljno, kompletno, celovito...
I da, odlazi u boljem stanju nego što je došao, jer zapravo to je najveća suština ove tehnike, DA LJUDIMA BUDE BOLJE!


Eto to je nešto što u ovoj tehnici zovemo "kopanje" i što je njen najbolji i najlepši deo. Možemo raditi i neke druge stvari: slati isceljenje, iščitavati, razgovarati sa anđelima čuvarima itd., ali kada neko kaže da je bio na tretmanu, time se uglavnom podrazumeva ovo gore opisano "kopanje".

Nadam se da sam ovim tekstom uspela da vam malo rasvetlim pitanje ThetaHealing® tehnike.
Ukoliko imate još pitanja, nedoumica, ili nekih iskustava da podelite, pišite mi!
Volim vas i želim vam da srcem birate praktičare i instruktore, i nadam se da ćete pronaći onog koji je najbolji za vas!
 

 

Autor: Martina Janjić

Izvor: http://www.belizdral.com/

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE