ZAHVALNOST jednom SRCU


Obraćam se tebi. Da, tebi. Kucaš za mene svakoga dana, sata, minute, sekunde. Kucalo si za mene još pre mog rođenja. Ti si taj prvi treptaj, taj prvi znak da se rađa život. Nisam bila svesna da te imam i da neumorno kucaš za mene. Sećam se vremena kada sam pričala sa tobom. Vremena kada sam te čula, a onda sam jednoga dana prestala. Još kao dete osećala sam da je najvažnija stvar na svetu imati čisto srce. Sećam se, da sam obećala sebi, da te moje odrastanje neće pokvariti, da te moram sačuvati, da moraš ostati čisto.

Znaš, plačem. Plačem puno. Ove reči posvećujem tebi, srcu mom. Nadoknadiću sve one godine u kojima nisam obraćala pažnju na tebe. Godine u kojima ti nisam bila zahvalna, jer u tebi je sve. Sve prolazi kroz tebe, sve se sliva u tebe. Zahvaljujem ti se što si uvek tu, što mi daješ priliku da ti se zahvalim, što me neumorno čekaš. Čekaš, puno mojih divih snova, puno ljubavi, puno strpljenja, puno mene same. Tiho šapućeš i čekaš da te čujem. Čekaš da počnem da živim kroz tebe.

Zato hvala jednom srcu na prilici da se vratim sebi samoj, da se ponovo zavolim, da ponovo živim po njegovim zakonima. Hvala svim ljudskim srcima što postoje, što neumorno kucaju i podsećaju ljude ko su zaista. Kažu da srca međusobno pričaju. Verujem da je upravo tako. Verujem u ogromnu moć ljudskih srca i da njihovim ujedinjenjem možemo isceliti svet.

Sećam se kada sam imala dva srca. Tebe i jedno maleno koje je kucalo zajedno sa tobom. Upravo to maleno srce me je podsetilo, vratilo meni samoj. Negde sam se po putu izgubila, ali vraćam se sa radošću, vraćam se sa verom u sebe, vraćam se na mesto početka mog života, vraćam se svome srcu.

Odlučila sam! Postaću kao ti! Nikada neću odustati, jer srca ne odustaju. Biću hrabra, jer srca su hrabra. Nikada neću pogrešiti, jer srca ne poznaju greške. Nikada neću posumnjati, jer srca nemaju sumnju. Biću strpljiva, jer srca beskonačno čekaju. Biću mirna, jer srca znaju samo za mir. Gledaću srcem, jer samo se srcem dobro vidi. Znaću ko sam i neću se zaboraviti, jer imam nekoga ko od prvog trenutka zna ko sam. Imam nekoga ko nepogrešivo zna put. Imam nekoga ko me zna bolje od mene same. Pustiću da me vodi, tamo gde treba da stignem i biću mu zahvalna dok postojim.

Dok pišem ove reči osećam kako se moje srce raduje. Čista radost! Osluškujem njegov šapat i čujem kako mi govori. Govori mi da sam beskrajna i da živim na planeti čuda. Govori mi da sam beskrajno više od onoga što vidim očima. Govori mi da je čitav svet beskrajno više od onoga što se čini da jeste. Govori mi da sam predivna baš takva kakva jesam, da imam skrivenu snagu, da mogu sve i da samo treba da pustim da me ono vodi. Govori mi da sve što želim već imam u sebi. Govori mi da je Bog u mom srcu i da sam ja u srcu Božijem. Govori mi da ništa nije stvoreno bez svrhe i da tačke na bubamari i sjaj svitaca u noći imaju svrhu. Govori mi da je sve jedno i jedno je sve. Govori mi da je ovaj svet baš onakav kakav treba da bude. Govori mi da sam ja ti i ti si ja!

  

 

Autor: Jasna Čolić, fb profil

"Sve je jedno i jedno je sve."

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE