Napravite vremena za BOGA


Duh živi u nama i oko nas. Duh nas povezuje sa svim životom živim i neživim. Da bismo komunicirali sa Bogom, moramo ostati prisutni i otvoreni mudrosti koja nam je stalno na raspolaganju.

1.USPORITE

Vaš život je dragocen! Imate ograničeno vreme na ovoj fantastičnoj planeti Zemlji. Vaš zadatak je da iskoristite sve.Ako želite da se povežete sa Bogom, morate usporiti kako bi Duh dobio vašu pažnju.Teško je ostati povezan sa Svetim kada je vaš život toliko zauzet da jedva imate vremena za spavanje.Božje svetlo će biti otkriveno u našim životima kad god očistimo prostor za to.

2.MEDITIRAJTE ILI MOLITE SE

Meditacija i molitva su načimi da se Bog otkrije u našim životima. Postoji bezbroj načina za meditaciju i molitvu. Meditacija vam može pomoći da iskusite Boga u sebi kroz svoje telo, emocije i um. Molitva je više kao razgovor s Duhom.

3.UŽIVAJTE U PRIRODI

Većina nas je povezana s nečim višim oko nas kada smo u Božjem neverovatnom prirodnom svetu.Šta vam se sviđa? Saznajte gde su ta sveta mesta za vas, bilo da živite na selu ili u urbanom području.Stopite se u lepotu, čuda i energiju mesta.

4.OSTANITE OTVORENI PRONALAŽENJU BOGA U SEBI

Bog je u vama! Bog je toliko blizu vašem duhu i ritmu vašeg srca. Da, vi ste vredni. Da, vi ste voljeni. Da, imate svrhu u ovom svetu.

5.TRAŽITE BOGA U SVAKOJ OSOBI KOJU SUSREĆETE

Svakodnevno se susrećete sa svim vrstama ljudi. Pokušajte tražiti Boga u svakoj osobi koju upoznate.To će promeniti način na koji vidite svet. Teško je naljutiti se na nekoga kada ste otvoreni božanskom u njima.

6.BUDITE OTVORENI ZA DOŽIVLJAVANJE DUHA NA NEOČEKIVANIM MESTIMA

Bog će vas iznenaditi! Razmislite na trenutak o iskustvima kada vas neko ohrabruje ili vam pomaže, a da nikada niste shvatili da im je stalo do vas. Možda je bilo vremena da se stranac zaustavi da vam da upute. Možda je neko stao i zamenio vam probušenu gumu. Možda su vam komšije doneli hranu kada ste prolazili kroz težak period.


7.PRONAĐITE MUZIKU KOJA VAM DODIRUJE DUŠU

Kakva muzika dodiruje vaše srce? Muzika vam može pomoči da stupite u kontakt s unutrašnjim delom vaše duše. Muzika nas može odvesti na mesta u srcu koje nijedna reč nikada ne bi mogla postići.

8.POŠTUJTE VAŠE TELO KAO SVETO MESTO

Kada priznate da je Duh unutar vas, to menja način na koji se vi vidite. Kada osetite svetost u sebi, pozvani ste da se brinete o sebi. Zamislite da je vaše telo vaša crkva, svetilište, džamija ili bilo koja druga sveta struktura. Naša tela trebaju dobru hranu, vežbu, opuštanje i smisleni rad.

9.VEŽBAJTE ZAHVALNOST

Vežbanje zahvalnosti otvara srce duši. Radikalna zahvalnost je umetnost zahvaljivanja svemu dobrom u našem životu.To može biti :

Sunce koje nas greje i pomaže nam da gajimo hranu koju jedemo

Mesec koji kontroliše morske mene

Voda koja održava život

Hrana koja podržava život na našoj planeti

Prijateljstvo

Naši ljubimci

Životinje, ribe, insekti itd.

Šta još možete dodati na ovu listu?
 

 

 

Izvor:  https://oazaznanja.com/

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE