UNIVERZUM je DAREŽLJIV, daje nam šakom i kapom i VOLI ZAHVALNE ljude


Ja sam svetlost koja sija
Takmičarski duh i poređenje s drugima dva su najveća kamena spoticanja kad je reč o kreativnosti. Vaša autentičnost odvaja vas od drugih. Od početka sveta i veka nije postojala nijedna osoba kao što ste vi. S kim se onda poredite i takmičite? Kad se poredite s drugima, osećate da ste inferiorni ili superiorni u odnosu na njih. I jedno i drugo osećanje su izraz ega, ograničenog razmišljanja.

Ako se poredite s nekim da biste se osećali bolje, time poručujete da ta osoba nije dovoljno dobra. Ako ponižavate druge, mislite li da će vas to uzdići? U stvari, samo se postavljate tako da vas drugi kritikuju. Svi to radimo na određenom nivou, ali sjajno je kad to prevaziđemo. Kako biste doživeli prosvetljenje, treba da zađete u sebe i osvetlite unutrašnjost svog bića da biste raspršili mrak. Sve se menja. Možda vam više nije savršeno ono što vam je nekad tako izgledalo. Da biste nastavili da se menjate i razvijate, zađite u sebe i oslušnite ono što je dobro za vas ovde i sada.

 

Zakon privlačenja donosi mi samo dobro u život
Primetila sam da univerzum voli zahvalnost. Što ste zahvalniji, dobijate više dobara. Kad pomenem dobra, ne mislim samo na materijalne stvari. Mislim na ljude, mesta i iskustva zahvaljujući kojima život vredi živeti. Znate i sami kako se osećate kad vam je život ispunjen ljubavlju, zdravljem, kreativnošću, kad vam je na svakom semaforu zeleno i kad uvek imate mesto za parking. Tako treba da živimo! Univerzum je darežljiv, daje nam šakom i kapom i voli zahvalne ljude.

Ja sam svoje autentično biće
Vi niste svoj otac. Vi niste svoja majka. Vi niste nijedan od svojih članova porodice. Vi niste svoji učitelji u školi, niti ste ograničenje svoje religije iz mladosti. Vi ste vi. Vi ste posebni i jedinstveni, imate sebi svojstvene talente i veštine. Niko ne može da uradi ništa isto kao vi. Nema takmičenja niti poređenja. Zaslužujete da volite i prihvatite sebe. Vi ste veličanstveno biće. Vi ste slobodni. Objavite to kao novu istinu o sebi. I to je tako.
 

 

Spremna sam da vidim samo svoju veličanstvenost
Odlučite da iz svog uma i života izbacite svaku negativnu, destruktivnu ideju i misao punu straha. Nemojte učestvovati u razgovorima o katastrofama i oterajte od sebe crne misli. Danas vas niko ne može povrediti jer odbijate da verujete u bol. Odbijate da se prepustite štetnim emocijama, koliko god da vam se činile opravdanim. Izdižete se iznad svega što pokušava da vas uplaši ili razbesni. Destruktivne misli nemaju moć nad vama. Mislite i govorite samo ono što želite da stvorite u životu. Više ste nego sposobni za sve što treba da uradite. Vi ste jedno sa silom koja vas je stvorila. Vi ste bezbedni. Sve je dobro u vašem svetu.

Znam da me na svakom koraku čeka samo dobro
Verujem da na kraju sve bude dobro, ali ponekad je to teško videti ako prolazimo kroz određena iskustva. Setite se negativnih iskustava koja su vam se možda desila na poslu ili u prošlosti. Možda ste dobili otkaz ili vas je muž napustio. Sada pogledajte širu sliku. Zar se nije desilo nešto dobro kao rezultat tog iskustva? Mnogo puta sam čula: „Da, bilo je to užasno, ali da se to nije desilo, ne bih upoznala sadašnjeg... ili pokrenula svoju firmu... ili priznala da sam zavisnik... ili naučila da volim sebe.” Ako verujemo u božansku inteligenciju i u doživljavanje iskustava onako kako je to najbolje za nas, omogućavamo sebi da uživamo u svemu što nam život nudi - i u dobrom i u takozvanom lošem. Primenite to na svoja iskustva u poslu i vidite šta će se sve promeniti.

Kuda god da me vodi viša moć, tamo me čeka uspeh
U beskraju života gde sam sad, sve je savršeno,
celovito i kompletno.
Ja sam jedno sa silom koja me je stvorila.
Imam sve što mi treba za uspeh.
Sada dozvoljavam formuli uspeha da poteče kroz mene
i da se manifestuje u mom svetu.
Kuda god da me vodi viša moć, tamo me čeka uspeh.
Sa uspeha prelazim na uspeh, sa slave na slavu.
Moj put je niz odskočnih dasaka do još većeg uspeha.
Sve je dobro u mom svetu.

 

 

 

 

 

Autor: Lujza Hej; odlomak iz knjige „Verujte životu“

Izdavač: HARMONIJA knjige, www.harmonijaknjige.rs

 

 

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE