Letnji SHAKTIPAT RITRIT u julu ~ 5 dana na imanju Jandala

Sa velikom radošću vas pozivamo na jedinstveni događaj i priliku da provedete PET dana u društvu prosvetljenog Učitelja Jan Esmann-a, koji će održati letnji ŠAKTIPAT RITRIT na imanju Jandala, kraj Dunava (jandala.org).

 

Tokom PET veoma intenzivnih DANA,  28. JULA - 1. AVGUSTA 2021, provodićemo vreme u dubokim meditacijama, buđenju kundalini i snažnim duhovnim iskustvima kao i druženju.


Jan Esmann
je u stanju da svojim prisustvom, pogledom, dodirom ili glasom, probudi kundalini učenika i da ga inicira putem šaktipata na sveti put Šaktipat Sida joge.
 


BROJ UČENIKA KOJI MOGU PRISUSTVOVATI NA LETNJEM ŠAKTIPAT RITRITU JE OGRANIČEN
.
 

jan esman knjige

  

Šta je ŠAKTIPAT?

Reč „šaktipat“ u osnovi znači „silazak milosti“ ili „silazak duhovne energije“, međutim ta reč je u tantričkoj tradiciji rezervisana za posebnu vrstu milosti, koju mogu da podare samo potpuno prosvetljeni Majstori u tradiciji šaktipata: to je milost buđenja kundalini u učeniku na takav način da učenik nikada neće ozbiljno posrnuti na stazi koja vodi do prosvetljenja.

Taj učenik može da protraći jednu ili dve inkarnacije, ali moć šaktipat inicijacije će ga povući natrag duhovnom životu i težnji za prosvetljenjem.


Šta se dešava kada primite šaktipat?

Pošto kundalini u sebi sadrži mapu ili strukturu vašeg neznanja (uostalom, ona ga je i stvorila), ona takođe raspolaže i znanjem kako da se ono razgradi i podaruje vam prosvetljenje i oslobođenje. Kada se probudi putem šaktipata, kundalini će početi da uklanja vaše neznanje i iznova izgrađuje vaše ustrojstvo kako biste mogli da podržite stanja prosvetljenosti.

Taj put je poznat kao Shaktipat Siddha Yoga. To je zato što se, kada vas taj put zaokupi, nalazite na spontanom i automatskom putu ka prosvetljenju.


Iako je put Shaktipat Siddha Yoge spontan i samodovoljan, on ipak mora biti snažno podržan svakodnevnim svesnim samoposmatranjem, poštovanjem temelja yoge - Yame i Niyame (ispravnog i moralnog života), kao i življenjem nesebičnim životom (karma yoga).


Kakve su koristi od primanja šaktipata?

Samorealizacija je krajnji cilj i najpoželjnije stanje koje se može dostići, a probuđena kundalini uvodi u to stanje. Pa ipak, čak i kada je kundalini razbuđena a duhovna evolucija veoma ubrzana, nema garancije da će do Samorealizacije doći u čovekovom sadašnjem životu. Zato je ohrabrujuće znati da se mnoge opipljive koristi stiču već u početnim fazama buđenja kundalini i njenog kretanja naviše.

Buđenje kundalini ima opšte pročišćujuće dejstvo na telo i um. Na primer, aspirantovo zdravlje se često popravlja; učenik neretko oseća lakoću i energičnost; um postaje miran. Fizičke i psihičke bolesti su prouzrokovane nepravilnostima u funkcionisanju prane, koje postepeno mogu da se uklone kada se kundalini probudi.

Na naprednijim stupnjevima napredovanja kundalini, koristi su pojačane i obuhvataju suptilnija područja. Učenik može da postigne mir i mentalnu prisebnost, može da postane kreativniji, može da razvije duboko razumevanje prirode i da iskusi unutarnju radost.

Aspirant postaje snažnija ličnost, potpunija osoba koja može da funkcioniše veoma uravnoteženo i u nepovoljnim okolnostima, i u stanju je da svesno upija pranu iz svemira i usmerava je u cilju fizičkog i mentalnog zdravlja. Na kraju, učenik dospeva do sveukupne stvarnosti, apsolutne istine, znanja o Jastvu.

 

jandala-imanje
  (Jandala imanje)

 

PAKET 1:  300eur

5 dana (4 noćenja, pun pansion) + Shaktipat intenziv.
Smeštaj u objektima Jandala imanja (dvokrevetne kućice ili glamping šatori.
Dolazak u sredu 28. jula posle podne. Smeštaj, večera, zajedničko veče.
Četvrtak, petak, subota: Shaktipat inicijacije, satsang, druženje, snovi letnje noći
Nedelja 1. avgust: doručak, meditacija, shaktipat, ručak, druženje.
Odlazak u popodnevnim časovima, nakon ručka.

PAKET 2:  230eur

Potpuno isto kao PAKET 1, osim što je smeštaj u sopstvenim šatorima, a ne u objektima Jandala imanja (napomena: broj mesta na koje se može postaviti šator je ograničen).

 

STRUKTURA SMEŠTAJA:

 • 2 kućice sa 2 odvojena ležaja sa kupatilom
• 1 kućica sa 3 odvojena ležaja sa kupatilom
• 1 kućica sa francuskim ležajem sa kupatilom
• 3 sobe u velikoj kući sa 2 odvojena ležaja sa zajedničkim kupatilom
• 1 soba u velikoj kući sa francuskim ležajem sa zajedničkim kupatilom
• 1 soba u velikoj kući sa 1 single ležajem sa zajedničkim kupatilom

6 glamping šatora sa 2 odvojena ležaja (pravi drveni kreveti), sa drvenim podom, vratima, komarnikom i strujom - osobe smeštene u šatorima koriste toalete i tuš kabine koje se nalaze u okviru hale. Detaljnije pogledajte na: jandala.org 


Na imanju se nalazi sala za meditaciju koja je klimatizovana površine 140m2, 2 letnjikovca, sauna i hot tub. Pun pansion sa osnovnim menijem obuhvata kuvana jela doručak, ručak, večera i dezert.

 

NAPOMENA: Ukoliko želite da budete smešteni u istu kućicu sa nekom vama poznatom osobom, molimo vas da unesete podatke za nju prilikom vaše prijave, kako bismo vam to omogućili. Nakon što nam dostavite informaciju o drugoj osobi u vašoj smeštajnoj jedinici, mi ćemo je kontaktirati i poslati sve detalje oko seminara i instrukcije za uplatu rezervacije mesta.

 jandala

 

PRIJAVA ZA UČEŠĆE NA RITRITU:

Za učešće na ritritu se prijavljujete  popunjavanjem ove forme, preciznim odabirom ležaja u određenoj smeštajnoj jedinici. Takođe u istoj formi (opciono) možete prijaviti učešće još jedne osobe sa kojom želite da budete smešteni u odabranoj smeštajnoj jedinici Jandala imanja ili opciji sopstvenog šatora smeštenog na Jandala imanju.

 

❗❗❗ NAPOMENE: Obavezno je da svoje mesto na petodnevnom Šaktipat Ritritu rezervišete avansnom uplatom u iznosu od 12.000 rsd (ili 100 eur) na račun Udruženja Nova Svest po primanju mejla potvrde Vaše aplikacije za učešće na Ritritu od strane Udruženja Nova Svest. Ostatak novca se uplaćuje na dan početka ritrita. Zbog ograničenog broja mesta, u slučaju Vašeg odustajanja, novac se vraća samo ukoliko dovedete zamenu na Vaše mesto. Prilikom avansne uplate i uplate ostatka kotizacije za učešće na ritritu primenjuje se kurs za devize: 1eur = 120rsd.

Uputstvo za plaćanje avansa za rezervaciju vašeg mesta ćete dobiti u narednom mejlu, nakon što se prijavite za učešće u Ritritu popunjavanjem ove forme.

 

 

PITANJA I DODATNE INFORMACIJE

Za sva pitanja i dodatne informacije možete nas kontaktirati na telefon 063 309 359 ili na mejl: seminar@novasvest.com .

 


 

PROČITAJTE ISKUSTVA POLAZNIKA:

Jako sam Vam zahvalan što ste mi pomogli da se odlučim da dođem na ovaj seminar. Sada znam da bi napravio veliku grešku da nisam došao. Ja se interesujem za ovakvu vrstu duhovnosti od 1974. godine. Bio sam na velikom broju seminara i radionica i mogu potvrditi da je ovo najvalitetniji i najbolji seminar na kom sam do sada bio.
Na seminaru sam poželio da traje znatno duže od tri dana i da svi zajedno uživamo u energiji i blaženstvu koju nam pruža Šakti. Radujem se  što se planira novi susret sa Janom i odmah se prijavljujem da rezervišem mesto za taj veliki događaj.
Još jednom Vam se jako zahvaljujem što ste organizirali ovako dobar seminar.
Srdačan pozdrav
Rifat Emrović
Banja Luka

-----------------------------------------

Neobjašnjivo moćno, a opet jednostavno. No, zar nisu najvrednije stvari najjednostavnije?
Ne znaš šta se dešava, odakle kreće, šta radi, niti kako - a radi baš ono što je za tvoje najviše dobro.
Može da bude i kroz suze i kroz smeh. Kako kada, kako šta, kako kome.
Jan je zaista autentični Majstor. Učitelj i prijatelj. Kako reče jedan od učesnika intenziva, pred njim se osećaš fantastično ogoljeno. U njemu gledaš sebe. On je određeni vid tvog ogledala.

Puno poljubaca,
Jelena Važić

-------------------------------------------------

Poštovani,
prezadovoljan sam iz nekoliko razloga:
- na intenziv me je prijavila supruga
- nisam ni znao o čemu se radi, mislio sam da su samo meditacije
- osetio sam da je ovo zaista pravi put ka prosvetljenju, barem za mene
- na jednom mestu skupila se zaista impresivna grupa duhovnih tragaca

Još jednom se zahvaljujem vama kao organizatorima što ste doveli ovog, po svemu, neobičnog učitelja.
Moje lično iskustvo sa ovog intenziva je jak osećaj toplote koji se javlja i stalni intenzivan osećaj rada temene čakre. Prilikom Krishna shaktipata javila se toplota i u srčanoj čakri koja se zatim premestila naviše.
Na pauzi posle primanja shaktipata javio se intenzivan osećaj toplote što je dovelo do preznojavanja u trajanju od 3-4 minute.

Svako dobro!
Dejan Milosavljevic

----------------------------------------------------

Evo me ponovo na mom radnom mestu, u Švajcarskoj.
Osećam se lagana kao oblak. Lagana i čista. Čista i mirna. Još nisam u potpunosti sletela u dimenziju "here and now" i za sad uživam u ovom feelingu.
Un caro saluto dalla Svizzera italiana,
Nataša

----------------------------------------------------------

Mnogo Vam hvala sto ste nam svima omogućili da budemo deo toliko velikog događaja, da budemo u Janovom prisustvu sa Vama, nadajmo se jednom od naših najvažnijih dogadjaja u životu.
Imate moju beskrajnu zahvalnost. Hvala vam na pomoći da otvorim srce,
Sada je na meni, svakom od nas, da nastavim put koji ste nam pokazali.

Hvala Vam, želim Vam ljubav i uspeh u Vašem ličnom razvoju.
Bojana

 


Dobrodošli na jedinstveni duhovni događaj koji vodi ka dubokoj transformaciji!
 


 

POVEZANI TEKSTOVI

 

Moj put ka PROSVETLJENJU ~ Jan Esmann

Jan Esman odgovara: Stupnjevi PROSVETLJENJA i UM

Koji sve NIVOI PROSVETLJENJA postoje?

Sve tajne PROSVETLJENJA ~ Šta je KUNDALINI, ŠAKTIPAT i Apsolutno Sebstvo?

Energija kundalini, kundalini krija i šaktipat

Devet nivoa ŠAKTIPATA

Šaktipat, Kundalini joga i buđenje Kundalini

Šiva i Šakti - njihovo pravo značenjePOVEZANI TEKSTOVI
SEMINARI & RADIONICE