Svaki čin nasilja je iskaz ljubavi


Mudraci i mistici su rekli da žele da vide svet pun svetaca. Oni žele da svi mi sijamo. Kako da pomognemo svetu da sija i da prestanemo da krijemo sopstvenu Svetlost?

 

Tako što ćemo videti Svetlost u drugima, čak i kada ih oni u sebi ne vide, tako što nećemo suditi i osuđivati.
Ne sudite niti osuđujte, već budite Svetlo u tami, tako da svi mogu znati ko su oni zaista i da vi možete znati ko ste zaista vi.

 

Rešenje je u tome da se oslobodite negativnih predrasuda iz vašeg iskustva o svim stvarima. Prosto ugledajte savršenstvo.
Kada vidimo savršenstvo u svim stvarima mi odmah iskoračimo iz negativnog prosuđivanja. A kada iskoračimo iz negativnog prosuđivanja mi sebi donosimo iskustvo Božanstva. Teško je za većinu ljudskih bića da gledaju svet bez prosuđivanja, ako ne shvataju pravu prirodu bezuslovne ljubavi.

 


Ne postoji akcija, radnja, izbor ili odluka koju neko učini na ovoj planeti koja ne dolazi iz ljubavi. Sve radnje su čin ljubavi. Kada kažem ovu tvrdnju odmah me upitaju ”Pa šta ako neko ubije, opljačka ili siluje nekoga? Kako to može biti čin ljubavi?”
Oni ne shvataju da sve akcije proizilaze iz duboke ljubavi.
 


Osoba koja se ponaša nasilno, tako se ponaša jer joj nedostaje nešto što bi volela da ima, ili jer joj je oduzeto  nešto što voli, ili jer joj je nedostupno  nešto što voli i što želi da ima. I onda ti ljudi upadaju u nasilje kako bi zadržali to što žele da imaju.
Svaki čin nasilja jeste izraz ljubavi.
 


Svaki veliki učitelj je ovo jasno objasnio. Ne postoji duhovni majstor koji sudi bilo kome, čak ni najgorima među nama, i zbog toga “Razgovori s Bogom” tvrde da je Hitler otišao u raj.
Kada shvatite ovo,  dosežete ivice Božanstva.
 

 

 Neal Donald Walsh Tumačenje serijala knjiga “Razgovori s Bogom”
  Napisao:
Neale Donald Walsch

 

 

 

 


Prijavite se za newsletter ili postavite pitanje lično Nealu na stranici www.zivikaobog.com

 

 

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE