Neobična priča o Šanti Devi


Šanti Devi, devojčica koja je odrastala u Delhiju tridesetih godina prošlog veka, jedva da je govorila do svoje četvrte godine. Ipak, kada je počela da govori, alarmirala je celu porodicu. „Ovo nije moj pravi dom! Imam muža i sina u Mathuri. Moram da im se vratim!“

Roditelji su joj odgovorili da je to bilo tada, da zaboravi prošlost i da je u ovom životu sa njima.

Ipak, Šanti nije odustajala. Svima koji su želeli da je saslušaju, pričala je o svojoj „nekadašnjoj“ porodici. Jedan od učitelja u školi poslao je pismo na adresu koju je Šanti Devi dala kao „adresu njenog pravog doma“ u Mathuri.  U pismu se raspitivao o ženi koja je nedavno umrla. Na njegovo veliko iznenađenje, dobio je odgovor od „bivšeg supruga“ Šanti Devi, koji je potvrdio da je njegova mlada supruga, Ludgi, umrla pre nekoliko godina na porođaju. Svi detalji o starom domu i nekadašnjoj porodici Šanti Devi bili su potvrđeni.

Ovim je započeta najopsežnija istraga reinkarnacije u moderno doba. Svi su se uključili - od Gandija do bitnih članova indijske vlade. Tim istraživača, koji je naročito morao da vodi računa da Šanti ne dobija informacije od bilo kog drugog izvora, krenuo je sa devojčicom u Mathuru.

Šanti je bila u stanju da ih vodi ka nekadašnjem domu i da opiše kako je kuća izgledala pre skorašnjeg renoviranja. Takođe, bila je upućena u vrlo intimne informacije, kao što su npr. vanbračne afere članova porodice, koje niko van porodice nije mogao da zna.

Šanti je prepoznala više članova porodice za koju je tvrdila da joj pripada, koristila je reči iz Mathura dijalekta, a još pre odlaska je otkrila ime „nekadašnjeg muža“. Epilog priče je bio da je njen „muž iz prošlog života“ zanemario obećanja koja je dao supruzi na samrtničkoj postelji. Da li je zao Šanti imala tako snažna sećanja na prošli život? Izveštaj komisije je potvrdio da je Šanti Devi zaista reinkarnacija Ludgi.

Švedski autor Sture Lönnerstrand, intervjuisao je Šanti dva puta i 1994. godine objavio knjigu o njoj.Izvori: Wikipedia, Beliefnet- Linda Johnsen

 

 

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE