Nothing is impossible! Ili: Poželi želju, možda se čudo dosađuje


Pogledam kroz prozor: zima je. (I upravo slušam Vivaldijevu Gloriju, mada podatak nije od krucijalnog značaja za nastavak priče. Pominjem tek čisto da obojim atmosferu.) Pada sneg.

U okno prozora udaraju i tu se zadržavaju kristali leda, čvrsti oblici agregatnog stanja vode poznatiji kao pahulje. To se dešava zimi, četvrtom godišnjem dobu. Tako uglavnom izgleda voda zimi. Ciklus u ciklusu. Posle se ta voda otopi i iz reka i mora isparavajući vrati se u atmosferu. Vratiće nam se opet u obliku pahulje ili u proleće u obliku kiše.

Baš tako je i sa nama, ljudima. I mi smo deo prirode, njeno „najsavršenije“ čedo, koje se, istina, u odnosu na svoj realni potencijal tek nalazi u razvojnoj, bebećoj fazi, onoj kada uči da hoda. Malo puže, malo ustaje... pada, pa opet ustaje. Šta smo pomislili, poželeli ili učinili vratiće nam se u svom agregatnom stanju, baš kako smo i tražili (svesno ili nesvesno).
Kraj godine je, vreme kada se svode računi. Sabiramo i oduzimamo, kako, šta i koliko smo požnjeli. Da li nam se setva isplatila? Kraj jedne kalendarske godine je često i idealno vreme za nove planove, vreme za kreiranje liste novih želja... Ili liste starih, a neispunjenih želja.

Šta je to sa neispunjenim željama? Da li ih zapravo nismo istinski ni želeli, da li smo možda mislili da su nas nedostojne ili su to one mislile o nama? Da li to nije bilo njihovo vreme ili možda njihovo vreme za ostvarenje tek predstoji?


Za svako od ovih pitanja, odgovor je u nama. Samo u nama. Mi smo kreatori svoje stvarnosti. Mi kreiramo svoj Univerzum u hodu (Ajnštajn).

Hajde da probamo. Idealno je vreme za to. Sada. Otvorite prozor. Udahnite svež vazduh, i zažmurite. Oslušnite šta vam govori Vetar promena. Oslušnite, jer i on osluškuje VAS.

Pita VAS: ŠTA ŽELITE DA VAM DONESEM? Recite mu. Budite hrabri. Budite smeli. Usudite se da poželite najviše i najbolje za sebe. Usudite se da dotaknete nebo. Jedino to i zaslužujete.
Ništa nije nemoguće. Sve je moguće.

 

srecna nova 2016


Život je čudo koje će nam, ako verujemo u njega, uzvratiti čudom. Ili kako reče Arthur Rubinstein: “I have found that if you love life, life will love you back.” (Naučio sam da ako voliš život, on će ti uzvratiti ljubav).

Sretni mi, zdravi i voljeni bili. Sto godina nasmejani živeli. ŽIVELI!

 

 

Autor:

Lana Milošević

Lana Milosevic  Pasionirani ljubitelj života i kolekcionar lepota i nezaboravnih trenutaka.

 

 Neiscrpan izvor ideja, energije i dela.

 

 Ratnica svetlosti.

 Majka jednog Vuka.

 

 

 

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE