Stanje duha koje stvara alkalnost organizma


Tajna uspostavljanja i održavanja stanja koje stvara alkalnost nije samo u zdravoj i  balansiranoj ishrani već i u predanosti služenju drugima. U tom stanju naše telo stalno preplavljuje odgovarajuća alkalnost.  To ne znači da morate dati sve što imate ili da trčite okolo kao dobročinitelji. Služenje često pogrešno shvatamo. To nije samo čovekoljubiv projekat čiji je cilj menjati svet. Zapravo je reč o osnovnom načinu na koji se ponašamo prema svom komšiji i samom sebi.

Topao, ljubazan osmeh nekome ko misli da je sve izgu­bljeno, iskren dodir ruke nekoga ko je izgubio nadu, novčana pomoć nekome kome je preko potrebna, lepa reč ili molitva za životi­nje koje pate, iskren blagoslov hrane koju pripremate.
Sve su to samo neki primeri služenja drugima. Služite s tom mišlju - svim svojim delima pokažite najviše i najbolje u sebi. Iskreno stanje duha koje stvara alkalnost je ono iznutra - bogato, mirno i zadovoljno. Alkalnost će se pretakati po vašem telu, zaslađivati vaš život i vinuti vas u nebesa.


Molitva: sakrament koji stvara alkalnost

Energija koju stvara molitva povećava alkalnost svega čega se dotakne, pa i hrane koju jedemo. Ako molitvu na brzinu samo izrecitujemo iz navike, bez osećaja, tada se prenese samo malo energije. Da bi se hrana električno i hemijski promenila u alkalnu, moramo iskreno osetiti molitvu. Pre jela izrecite iskrenu molitvu nebeskom Stvoritelju, a potom okusite slatku razliku.

 

blagosiljanje hrane

 


Snimili su Kirlijanove fotografije vode koje otkrivaju skri­vena elektromagnetna polja pre nego što ju je blagoslovio sveštenik i nakon toga. Rezultati su bili zapanjujući. Fo­tografisali su takođe auru ruku pre verske seanse lečenja - ruke su tada odavale samo malo svetlosti, dok su nakon se­anse jako svetlele. To je učinak molitve. Bio sam svedok po­laganju ruku kao metode lečenja i sa strahopoštovanjem sam gledao kako se mnogo akutnih stanja poboljšalo ili potpuno nestalo.

Usklađenost sa Svetim Duhom najjači je i najbrži način da po­stignemo telesnu reakciju koja stvara alkalnost. Sveto bivstvo u svom najčistijem obliku, što molitva zasigurno jeste, trenutno preobražava kisele otpadne produkte. To vodi u sponta­no lečenje bilo koje telesne, osećajne ili duhovne patnje i bolesti.

Naše telo je nešto najgenijalnije, najsavršenije što uopšte možemo zamisliti. Čudite se toj majstoriji, divite joj se. Budite ponosni na svoje telo i poštujte ga. Upoznajte ga i brinite se za njega, upravo onako kako se brinete za primitiv­ne tehničke uređaje: automobil, mobilni, DVD... Naučite nešto o hrani, vitaminima, mineralima. Ako telo nije zdravo, ne možemo biti sretni.

Ne treba puno znati o medicini, poznavati pojedinosti zdrave ishrane, brojati kalorije, učiti o različitim dijetama, puno discipline, fizičkog napora i odricanja. Potreb­no je samo malo za postizanje izvrsnog zdravlja i dugog živo­ta. To je i najčešći komentar naših čitatelja: »Uh, da sam to znao pre...!« ili »Uopšte ne mogu da verujem da je to tako jednostavno!«
 Odlomak iz knjige: “Alkalizujte se ili umrite” - THEODORE A. BAROODY

Priredila: Marija Božić, instruktor Hatha joge, Joga centar Amrita

Marija Bozic


 

 

 

 

 

 

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE