TRI PRINCIPA – duboko razumevanje


Ljubav, blistavost, sreća, ispunjenje, mir, sigurnost, to su naša prirodna stanja. Lični um odnosno ego nas udaljava od tog stanja. Navikli smo da naš um meri, ocenjuje, farba, seče, krsti i nas same i sve oko nas. Navikli smo da radi bez pauze i on nas stalno ili gura u budućnost pa kreira brige i probleme, ili nas vraća u prošlost izvlačeći emocije, često i neželjene nesvesne reakcije. Od prirodnog stanja blaženstva, svojom sumnjičavošću u sve i svašta, vremenom iskreiramo negativne emocije, stanja, navike i tako lako se udaljimo od suštine, bivanja, onoga što u stvari jesmo. Ta sumnjičavost nas ograničava pa mi ne vidimo stvari onakve kakve jesu već onakve kakve mi mislimo da jesu.

Kao što je Njutn spoznao princip gravitacije, na isti način je Sid Banks, samo bez jabuke, spoznao Tri principa davne 1974. Ti principi deluju poznavali ih mi ili ne, isto kao i gravitacija.  Shvatanje Tri principa se širi svetom pa je konačno stiglo i u naše krajeve posle 40 godina. Shvatio i prihvatio sam te principe pre godinu dana i odlučio da ih prenesem svakome ko poželi da čuje. Dovoljno je samo razumeti principe, i sve se samo dešava i rešava jednostavnim prihvatanjem i razumevanjem da svoja iskustva doživljavamo iznutra ka spolja.

Shvatanjem i prihvatanjem Tri principa (Um, Svest, Misao) – mi smo živi, svesni i mislimo - spoznajemo kako smo kreirali svoja iskustva, emocije, negativne navike, stavove, ponašanja, a samim tim razumevanjem dosadašnja uverenja se tope, nestaju i mi smo sve bliži svom prirodnom stanju. Jednostavno nema se šta raditi sa mislima, nepotreban je bilo kakav rad, učenje, vežba, samo shvatanje principa je dovoljno. Shvatamo da je sa nama u redu sve već sada, da nema potrebe za nekim ˝popravkama˝, ˝poboljšanjima˝. Dubinsko razumevanje života i načina na koji mi kreiramo svoja iskustva donosi potpuno novo sagledavanje svega što nam se dešava i sada, a i ranije. Razumemo da problemi, nezadovoljstva, stresovi, depresije koje imamo, dolaze od naših misli i da u stvarnosti ne postoje. Nema potrebe da mislimo ˝pozitivno˝ i da sebi podižemo vibracije na takve i slične načine.

Prepuštanjem, odustajanjem od ˝kontrole˝ i razumevanjem tri principa, paradigme, programi, mentalni obrasci nestaju sami.

 

 

um

 

 

Prihvatanjem Tri principa, neopterećeni mislima iz prošlosti i brigama iz budućnosti, mi jasnije, bistrije vidimo i ono što nam se događalo, a pogotovo sadašnji trenutak u kom živimo. Poverenjem u život, dublju inteligenciju koja zna bolje nego naš lični um, pojavljuje se pravi osećaj sigurnosti i samopouzdanja.  Razumevanjem da je sve kako treba biti i da nikad ništa nije ni bilo pogrešno, ispunjava nas osećanje unutrašnjeg mira . Radost, sloboda, ljubav postaju ponovo prirodno stanje i tada počinjemo da se igramo u životu, a ne da se igramo sa životom.

Razumevanjem Tri principa  nestali su moji razlozi za nerviranje, problemi prestaju da mi budu problemi, brige nestale, entuzijazam se vrato, bistrina uma, siguran sam u svoje potencijale, nestala su ograničenja, imam više vremena za razne stvari, više energije, drastično poboljšanje odnosa sa drugima prvenstveno bližnjima, jasno sagledavanje situacija u kojima se nalazim, jasno izražavanje, više kreativnsti, intuicija, radosti i uživanja u svemu pa čak i u stvarima koje su mi pre bile teret, čest osmeh na licu, a sve to je zarazno, pa se prenosi i na okolinu.

˝Zapamti - ovo je veoma važno - samo jedna misao te odvaja od sreće, samo jedna misao deli od tuge. Tajna leži u misli. To je karika koja nedostaje, koju svako u ovom svetu traži... To je poklon koji smo dobili da imamo slobodu da koračamo kroz život i vidimo šta želimo da vidimo. Ima li išta  značajnije što možemo dobiti?  To nam daje slobodu da koračamo kroz život i vidimo ga kao slobodan mislilac, to je najveći poklon ikada, biti slobodan mislilac.˝ - Syd Banks

Univerzum, svet, priroda, ljudi, isuviše su blistavi, sjajni da nema potrebe da ih bojimo svojim ličnim bojama. Kada prestanemo da farbamo sve što vidimo, i kada prihvatimo ono što jeste a ne ono što mislimo da jeste, tada prestajemo i sebe da farbamo pa i sami postajemo blistaviji.

 


Autor: Ivan Ivanda
 


Uvodni seminari Tri principa svake srede u 18:00 u Zemunu, Geteova 44a.
Seminar nema određenu cenu. Vi je anonimno određujete prema svojim mogućnostima i unutrašnjem osećaju.

Broj mesta je ograničen pa vas molim da se prijavite na email: e1zemun@gmail.com ili na telefon pozivom ili sms-om: 
069 2604 961
 

 

  

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE