Život funkcioniše u ciklusima


Ovo su shvatili mnogi u prošlosti, isto tako zaboravili i ponovo naučili (da, i ovo je ciklus). Sve se može gledati kao deo ciklusa.
Jedan od primera je majanski kalendar o kom su mnogi toliko pričali, kao i Fibonačijev niz. Oba prikazuju kako je temeljna priroda života istraživanje svih opcija i građenje na onome što je već naučeno. Shvatajući ovo, možemo bolje da shvatimo i naše živote.

Jedna od odluka koje mnogi od nas donose je kako zaraditi novac. Ovaj izbor ima mnoge opcije i komplikacije u današnjem svetu. Mnogo ljudi odustaje od potrage za poslovima u kojima bi uživali ili oko kojih bi osetili strast. Iako se čini frustrirajuće, menjanje poslova i ideja o njima je takođe deo ciklusa. Svi smo se osećali neugodno prilikom menjanja ideja iz dana u dan o tome šta bi radili i kako bi radili, a sa druge strane želimo da donesemo konačnu odluku i završimo sa razmišljanjem o mogućnostima. Ali, to nije ono kako život funkcioniše.

Dobro je imati u vidu različite ideje kako bi istražili sve opcije. Naravno, potrebno je vreme za svaku od njih. Budućnost ne možemo znati, zato je najbolje slediti svoj unutrašnji instinkt ili intuiciju. Pretražiti ideje i sagledati opcije, a potom doneti odluku iz srca je uvek ono najbolje što se može učiniti. Preterane analize i razmišljanja ne vode ničemu.

U planiranju budućnosti, um uvek stvara slike života iz snova gde ne postoje problemi ili izazovi. Tako je lako biti povučen u misli koje nas uveravaju da jednom „kada se to i to desi“, onda ćemo moći da budemo srećni i mirni. Iako je dobro uvideti da postoje bolje opcije od trenutnih, biti uveren u takve misli donosi samo nepotrebne frustracije.

Svaki život ima svoje izazove i nikada ne znamo kako će se tačno stvari u njemu odvijati.
Ako ovo razumemo, ne preostaje nam ništa nego da se prepustimo svom unutrašnjem vođstvu i bićemo na pravom putu.
 
Autor: Chris Ashworth, www.awakeningtimes.com

Prevod: Saša Iris Pavan


Iris Pavan  Sveprisutno nitko i ništa, koje se odražava kao djevojka od 22 godine, porijeklom iz Hrvatske. Prevođenje i pisanje neke su od ekspresija koje se spontano izražavaju kroz Iris.

 

 

 

 

 

 

 

 

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE