Put između svetova – PETA DIMENZIJA


Juče sam bio u mojoj najdražoj kotlini ovde u Avalonu (UK). Vreme je bilo divno: miran i svež jesenji dan – drveće je blistalo u zelenim, zlatnim i narandžastim nijansama, oblaci su lebdeli prema horizontu preko plavetnog neba, poput beskrajne reke.  Kada sam pogledao kamenje, nisam mogao više da ih vidim, nisam mogao ni drveće da vidim čisto u 3D. Vazduh više nije bio vazduh koji samo prolazi u fizička pluća. Kako sam gledao oko sebe, postao sam jedno sa svešću, sa svetlošću, i kako sam gledao u zalazak, bilo je kao da lebdim prema njemu. Lebdeo sam prema 5D. Ovo prepoznajem kao put između svetova.
Pridruži se...
 


Iglene uši

Mnogo je bilo pisano o pridruživanju 5D. Mnogo toga iskrivljenog. Predstava o 5D može da se dobije privremenim distanciranjem od 3D, da. Ali u mnogim slučajevima, to je samo mehurić koji s vremenom pukne. Da bi se stiglo do 5D mora da se prođe kroz 3D. To je poput prolaska kroz iglene uši.

Potrebno je susresti sva stezanja i grčenja, sve povlačeće kuke kojima se držimo za materijalnost. Preteško je za većinu. Većina odustane kada postane zahtevno. Ili se udalje u izmišljene stvarnosti. Ali ako čitaš ovo, privučen si jer si u rezonanci sa ovim. Vibriraš sa istinom, iz tebe odjekuje istina da trebamo proći kroz to što nas ograničava.
Paradoks je, kada učinimo ovo, 3D se istopi kao fatamorgana.
 

 

iglene usi

 


Nema straha

Nema čega da se bojimo u ovoj stalnoj konfrontaciji. Prođi kroz njega, probij se, gledajući ga ravno u oči. Ugrabi priliku. Uroni u duboko dno. Nećeš se razočarati, nećeš ostati nezadovoljen, traži i naći ćeš.
Omekšaj, otvori se, prodri u suptilnu, unutrašnju intimnost. Nežno, strpljivo, istrajno i proći ćeš kroz granicu. Testiraj 3D sa krajnjom odanošću, potpunom svešću. Tada ćeš prodreti kroz njenu iluziju. Kliznućeš kroz iglene uši.
Nema ničeg poput ovog doživljaja.
 


Glasnije od reči
Vidiš kamenje, ali ne više njihovu čvrstinu. Osećaš njihovu suštinu, kao da jesi to, njihovu svetlost, njihovu svest. Vidiš drveće, ali daleko iznad odvajajućih ograničenja 3D očiju. Hodaš prema njima, ali daleko iznad površnosti 3D vokabulara, postoji vidljiva razmena, susret duša – namaste – vidiš Jedno u njima, vidiš Jedno u sebi, što drugo treba da se kaže?
I onda, tu je zalazak Sunca.


Voziš u svom autu, u koloni, svi idu po svojim užurbanim rasporedima, odredište tamo i onamo, cilj koji se treba postići, granice unutar kojih se mora ostati, svetla saobraćaja koja te kontrolišu, neprestano kruženje. Ali  dok se voziš, auto se spoji sa nebom, leti nebom, u beskrajno sunce. Na sreću, još uvek voziš auto! Ovako možeš da osetiš 5D kroz 3D, ne odvojeno, ne daleko.

Ovo je put među svetova. Veruj, moguće je. Tvoj san postaje stvarnost. Peta dimenzija: glasnija od reči.

 

 


Autor:
Chris Bourne
 

Prevod: Saša Iris Pavan


Iris Pavan  Sveprisutno nitko i ništa, koje se odražava kao djevojka od 22 godine, porijeklom iz Hrvatske. Prevođenje i pisanje neke su od ekspresija koje se spontano izražavaju kroz Iris.

 

 

 

 

 

 

 

 

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE