Prava SLOBODA


Kaže facebook "Šta ti je na umu“?
Pa fejsu dragi, ništa, ne postoji nešto tako kao „moj um“ ili bilo čiji um. Makar se može činiti da jeste tako. Postoji samo univerzalni um.

Ljudsko biće ne može da funkcioniše prirodno, u svojoj punoći potencijala, i ne može odrađivati svoju svrhu dok je god pod iluzijom zamišljenog brbljavog ličnog uma. I to mu jasno daje osećaj nezadovoljstva i večne potrage za srećom.

Ništa i niko ti ne može doneti sreću, jer to je prekrasan blagoslov i otvaranje prilike za neki novi način života - života istine i konstantnog zadovoljstva koje ne zavisi od okolnosti!
Tih um je raj na zemlji! Odnosno zajahani um, um koji je pod kontrolom pravog JA.

Sve dok čovek veruje da je on/ona njegov mentalni sklop ili telo, iskušavaće dosadne ponavljajuće cikluse traženja zadovoljstva i iskušavanja razočarenja, sličnih situacija u kojima se pita "zašto se ovo meni stalno događa","zašto je svet takav" i dosadnog predvidivog života punog strahova i čežnji.


Sloboda je moguća! I bliža je nego što se može zamisliti, potrebna je samo čvrsta odluka za potpunim oslobođenjem od okova neispunjavajućeg načina življenja!

Postoji jedan jedini izbor u ovoj igri slobodne volje - prepustiti život ličnom, ograničenom, zamišljenom umu, ili univerzalnom umu.

Jedan je u konstantnoj borbi sa samim sobom i svima ostalima, a drugi pokreće planete, stvara život, odgovoran je za sjaj zvezda i konstantu evoluciju svih formi.
Ovo nije nekakva duhovnost, ovo nije samo nauka, ovo je i jedno i drugo, ovo znati i živeti u praksi znači imati čist razum!

 

univezalni um

 


I to je jedan jedini izbor koji ljudsko biće ima, živeti vođen nezadovoljnim umom ili prepustiti život univerzalnom umu, višoj inteligenciji koja je u mogućnosti da iskoristi sve čovekove potencijale i učini život konstantnim zadovoljstvom, srećom i bezbrižnošću - onakav za kakvim čezne većina, prisećajući se samo fragmenata takvog načina života iz detinjstva, ako i to.

Osloboditi se , ili ne, čini se kao nešto za čim svi čeznu, ali jako malo njih odlučuje se da to ostvari u praksi na ovoj planeti.

Živeti život pod budnim okom svog pravog identiteta znači živeti život potpunog ispunjenja, trajnog i neprekidnog, ispunjenja koje ne zavisi ni od čega već samo od vlastitog sebstva – onog što se  nikad ne može promeniti i nestati, onog u šta se jedino možemo pouzdati.
Spasiti svet znači osloboditi sebe, no malo se njih čvrsto odluči za takav poduhvat.
Zato te pitam „Ko si ti, zaista?“


 

 


 

Autor: Saša Iris Pavan


Iris Pavan  Sveprisutno nitko i ništa, koje se odražava kao djevojka od 22 godine, porijeklom iz Hrvatske. Prevođenje i pisanje neke su od ekspresija koje se spontano izražavaju kroz Iris.

 

 

 

 

 

 

 

  

PROČITAJTE OSTALE TEKSTOVE OVOG AUTORA:


Probudi se! Dođi kući! LJUBAV TE ZOVE!

O ljudskom biću – IGRA SVESTI

O ljudskom biću – IGRA SVESTI - II deo

Podseti se svoje prvobitne prirode

Zarastanje rana Balkana

Kraljevstvo koncepata - Materijalni svet

Izađi iz MATRICE

 

 

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE