Mlad MESEC u LAVU – Vatreno SRCE


Posebni datumi u astrološkom kalendaru su 14. i 15. avgust. Četrnaesti avgust je mlad Mesec u Lavu, 15. avgust  je dan kada Sunce i Venera prave zvezdano sjedinjavanje u istom znaku.

Kada je mlad Mesec u Lavu,  vatra je u nama. Vatra je za razliku od ostalih elemenata (zemlje, vode i vazduha)  jedini element koji ne može biti kontaminiran.  Gori vatra, sagoreva od ljubavi u ovom slučaju, jer su Sunce, Mesec, Venera i Mars u Lavu. Četrnaestog avgusta,  mlad Mesec će razbiti sve fame i senke prethodnih mesečevih mena. Naš entuzijazam, fokus, spoljašnji izgled, odišu velikom snagom i energijom.  Vatra mladog Meseca će spržiti sve strahove i slabosti, pa onda ogrejati i pročistiti sve emocije.  Uz pomoć vatre i mladog Meseca, svako od nas će naučiti pravilnu uporebu ljudske volje.  Uz mnogo potencijala za hrabrost u srcu doći ćemo do zaključka kako želimo da vodimo svoj život.  Kako ovaj mlad Mesec ima prirodu Lava - kralja životinja, to će nas primorati da izrazimo liderstvo i autoritet uz mnogo ljubavi. Udahnite punim plućima i neka drugi vide kako ste zablistali i podmladili se. Budite hrabri i jaki  da koristite energiju vatre u pravilne svrhe, sa mnogo samopouzdanja, ali nikako ne ulazite u aroganciju i preveliku sujetu.
 
mlad mesec u lavuSvi vole da budu u centru pažnje, i to će nam uspeti uz kreativnost, igru punu energije, velikodušno davanje ljubavi i strasti. Oduševite se sobom i svojom snagom, ljubavlju i srećom. Ukoliko ne obratimo pažnju na druge kao i na sebe, tvrdogLavost i drama mogu nastati kao epilog dešavanja.  Mlad Mesec u Lavu je uvek u pravu, on je apsolutni vladar svog srca, i svaki izazov od strane nekog drugog smatra izdajom.  Više lojalnosti i odanosti prema svojim ciljevima biće zahtev koji će uputiti ovaj mlad Mesec.  Svako odstupanje od toga biće znak pobune koji mora biti slomljen. Praktično, da bi ste imali lavovski autoritet, morate stajati čvrsto pri svojim stavovima, nemojte slučajno pozamljivati novac ni od koga, nemojte ni o kome misliti loše ili sa kritikom. Budite u zajedništvu i kotrolišite sopstveni  čopor prijatelja, nemojte se šišati ili podšišivati, pustite bradu ukoliko ste muškarac, nosite što manje odeće ukoliko ste žena, sredite svoju spavaću sobu, zategnite posteljinu u krevetu, ali takođe i zavese.

Lavovsko srce će nam dati snažno liderstvo koje želimo, ali samo ukoliko se tom autoritetu posvetite 100 odsto.


Ukoliko napravimo korak nazad , kao što nas retrogradna Venera primorava, mlad Mesec ima sličnosti sa solarnom eklipsom  23. oktobra 2014. Naime, u oktobru prošle godine je bilo pomračenje Sunca uz mlad Mesec i zvezdano sjedinjavanje Sunca i Venere u znaku Vage. Tada je ljubav došla i duboko se urezala u nama. Sada, 15. avgusta 2015. je zvezdano sjedinjavanje Sunca i Venere uz mlad Mesec u Lavu. Zvezdano sjedinjavanje zvano Cizami se dešava otprilike jednom u devet meseci. Svi poznajemo simboliku vremenskog perioda od devet meseci, i tada je najbolje vreme kada treba podići ljubav na viši nivo. Znači da treba postaviti temelj ljubavi u vidu proširenja porodice, u vidu najlepšeg oblika partnerstva. Sada će sve biti u znaku Lava, uz Venerin povratni ples. Venera  će imati sada harmoničan uticaj na odnose svake vrste, i doneti kontakte pomirenja sa prošlošću. Sada ćete gledati na prošlost bez sujete, na razočarenja bez ograničenja.

 

 

mesec u lavu

 

 

Kada prošlost pokuca na vrata nemojte bežati, okrenite se ka njoj i pitajte je:  “Kako mogu da ti pomognem?”  I pomozite joj, uz puno ljubavi joj recite: “Hvala ti i volim te.”

Tako ćete se oprostiti od prošlosti na pravi način. Tako će vaš karmički dug stvoren od strane starog prijatelja Saturna biti isplaćen. On će praviti blago destruktivan uticaj na mlad Mesec i Veneru. Sva tuga nastala prilikom skorijeg teškog odnosa Saturna i Venere će se polako razložiti i otići od nas. Puštaćemo stare emocije zavezane u našem srcu, jer one tu stoje već dugo i kao trulo voće fermentiraju. Bacite staro voće u bure da fermentira do kraja, i od njega na kraju velikom vatrom ispecite rakiju prepečenicu.

Na istom stepenu znaka Lava gde se dešava mlad Mesec i zvezdano sjedinjavanje Sunca i Venere desilo se spajanje Jupitera i Venere 1. jula 2015. Tog dana je objavljen prvi tekst autora Astro Lapis Lazuli o punom Mesecu, koji je doneo mnogo preokreta ali i velikih ljubavi. Tada je počelo ovo jako vruće i strastveno leto. Kao da će sada, posle svih julskih turbolencija, sve imati generalni osećaj mirnog i dobrog raspoloženja. Dnevna doza zajebancije je poželjna u ovom trenutku. Ljubavne veze dolaze uz posebnu pažnju sa osećanjima privrženosti i potrebom za pravim partnerom i prijateljem. Ovaj uticaj će nam doneti nove prijatelje i poboljšanje sadašnjih ili pređašnjih veza.  To je jak uticaj Urana iz Ovna koji pravi dobar i blizak odnos sa triligom koji predstavljaju Sunce, Mesec i Venera.  Iznenadne posete, romanse, pa čak i uzbudljive avanture su moguće. Na neki čudan način dolazi nam povećana intucija kroz fleševe koji nas vode u otkrivanje naših delova hipofize. Ukoliko mislite velikom snagom na nekoga, taj će se javiti glasno i jasno. Veština percepcije će se povećati tako da astrolozi, čitači tarota, reiki majstori i svi koji se bave ezoterijom, imaju mnogo posla i dosta klijenata. Uran iz Ovna će mladom Mesecu i Veneri doneti nove ljubavne avanture i pronalaske sopstvenih ličnosti. Odličan je trenutak da izađete iz svoje zone komfora i udobnosti, proširite socijalni krug sa nekim novim neobičnim ljudima.

lav mesecJedan paralelni dogadjaj se desio pre tačno 8 godina. To jest, 15. avgusta 2007. Takođe se desilo zvezdano sjedinjavanje retrogradne Venere sa Suncem u Lavu, ali pod uticajem Saturna iz Lava. Sada sjedinjavanje ima uticaj Jupitera koji je pre par dana iz Lava prešao u Devicu.  Korisno ispitivanje retrogradnog kretanja Venere nas dovodi do matematičkog obrasca, da je Venera napravila 5 puta povratni hod u roku od 8 godina da bi se vratila na poziciju odakle je i krenula 2007. godine. Za razliku od pre 8 godina, kada je počela ekonomska kriza koja je donela mnoge padove ekonomskih sistema, berzi i potrošnje novca, ove godine Jupiter će Veneri doneti nadu, proširenje vidika, preuzimanje rizika, i veliku šoping maniju. 

Pitanje koje moramo sebi postaviti u Venerinom osmogodišnjem obrascu: “Šta smo naučili za 8 godina?” Isto pitanje nam je postavljeno, tada kao i sada, od strane Saturna, jer nas on uvek nečemu uči. Dakle, šta smo naučili, da li treba štedeti novac ili ga razbacivati? Da li treba davati srce bezuslovno ili ga treba čuvati za sebe? Ponovljeno zvezdano sjedinjavanje Sunca i retrogradne Venere će nam doneti kolektivni uticaj vatre u vazduhu, hrabrosti, i kreativnu stranu da se opustimo i uživamo u zabavi.  U tom slučaju provedite vreme sa decom, ili sa mladima, igrajte se. Uskočite u neki umetnički projekat ili idite na koncerte, festivale, ili neke druge muzičke događaje. Budite kreativni sa vašom baštom, zasadite nešto novo, neki novi cvet koji nikada do sada nije procvetao. Zapamtite da imate energiju jakog požara koji će doneti toplinu u srcu. Božanska ljubav, koju smo svi toliko tražili, je upravo pred nama. Pazite se tolike ljubavi, možete se opeći toliko da se pretvorite u pepeo, pa onda opet sve iz početka, kao Feniks da se uzdignete.

Pre 8 godina Astro Lapis Lazuli je prvi put otišao kod astrologa, Aleksandre Sanje Perić, a potom započeo svoje putovanje celim svetom koje mu je donelo simboličko znanje iz astrologije.

Pored velikog požara 14. i 15. avgusta, u istom trenutku Markur i Neptun prave opoziciju, i astrološki gledano Neptun će ove godine doneti dosta magle i lažnih informacija, prevara, i iluzija zbog opozicije sa Jupiterom i kvadratom sa Saturnom. Ali ovaj put nam donosi telepatske sposobnosti da prepoznamo, ostanemo na svojoj frekvenciji, ne primamo sve zdravo za gotovo, a pre svega da slušamo sebe i nikoga drugog, jer samo ćete vi znati šta je dobro za vas. Nikako ne smete nasesti na informacije bilo koje vrste, jer će se Merkur iz Device poigravati sa vama, stvarajući laži sa Neptunom.

Savet za otkrivanje laži i maglovitih informacija je da upalite vatru koja će goreti visoko i jako 15. avgusta. Tada se na neki način vreme menja, pa i vidite koliko su topli dani, koliko beton gori. Nakon suočavanja sa vatrom osećate se pročišćeno, oslobođeno, i bliži svojoj istinskoj prirodi. Uz pomoć vatrenog srca se možete usmeriti i koncetrisati na ostvarenje vašeg cilja. Mlad Mesec 14. avgusta i ponovni zvezdani poljubac Sunca i retrogradne Venere 15. avgusta  u Lavu će definitno zagrejati do usijanja naše telo i emocije. Ovo je divan trenutak za ljubav, strast, opraštanje, i pre svega ono što će kreirati nov život. Šta god bila vaša nova životna strast, neka vam je sa srećom.


Setite se poslovice koja će vam vatra ponuditi  “Gvožđe se kuje dok je vruće”.
 

 


 


Autor
:
ASTRO LAPIS LAZULI


Ukoliko želite da zakažete ličnu astrološku konsultaciju ili da saznate više o ovoj temi, možete kontaktirati autora teksta putem mejla astro.lapis.lazuli@gmail.com 

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE