DRAMSKE RADIONICE za odrasle


Radionice su namenjene odraslima koji žele da na nov, kreativan i nesvakidašnji način ponovo otkriju Sebe i radost življenja. Svi koji rade na sebi, čitaju i upijaju brojne mudrosti i savete, sada imaju priliku da izađu iz zone komfora i urade sve ono o čemu su čitali.
 


Zašto glumom?
Gluma je zabavan i kreativan način izražavanja sebe, kao i moćno oruđe za otkrivanje i istraživanje sopstvene ličnosti i sveta koji nas okružuje. Koristimo glumu kao sredstvo spoznaje i lične transformacije. 

    
Kako glumom?

Telesnim i glasovnim vežbama se bavimo kako bismo osvestili naš habitus. Ako telo i glas kao naša sredstva izražavanja nisu opušteni, ni mi nismo opušteni. Otvaramo i oslobađamo telo, pokret i glas. Cilj su je slobodno izražavanje sebe, pravilno držanje i  jasan, siguran govor.

Dramske tehnike i glumačke vežbe( igranje uloga, improvizacije...) nam pomažu da otkrijemo neke nove stvari o sebi, kao i delove koje smo potisnuli ili zapostavili, a koji su neodvojivi deo nas.  One lepe ali i one manje lepe. Jer, sve što je potisnuto želi da izađe. I treba da izađe.

 

Na „sceni“ možemo da rizikujemo bez posledica i sa emotivnom distancom. Da probamo neke stvari, koje se u životu ne usuđujemo da izrazimo. Tako se oslobađamo straha da ćemo ispasti smešni, nespretni, glupi i samim tim neprihvaćeni. Možemo da „isprobamo“ sebe. Improvizacije nam omogućavaju da uvek budemo u sadašnjem trenutku i da reagujemo spontano i na taj način bolje i lakše spoznamo Sebe.
 

 

gluma

 Neka od pitanja kojima se bavimo su:

Ko sam? Nekad i sad. Šta mi prija a šta ne? Šta jesam a šta nisam? Otkrivamo koje su promene nastale i prihvatamo ih. Šta osećam i kako se nosim sa emocijama? Učimo da osvestimo i prihvatimo sve emocije a zatim da ih slobodno izražavamo. Kakav sam u odnosima, da li sam slobodan ili se povlačim?
 
Prepoznajemo modele ponašanja, razvijamo dobre i otklanjamo one koje sprečavaju naš rast u odnosima sa drugima.


Pomoću radionica stičemo samopouzdanje i uklanjamo blokade i prepreke koje nam smetaju kako u potpunom i slobodnom izražavanju sopstva, tako i u daljem rastu.
 

SLOBODAN SAM DA JESAM, BAŠ TAKAV KAKAV JESAM.

Slobodan sam da izražavam sebe. Ali da bih se izrazio u potpunosti moram prvo da se vratim sebi. A kako – pomoću glume jer gluma je polet, osobođenost i igra. Igra, baš to! Kada ste se poslednji put igrali?
Sve informacije
: na dadastoj@gmail.com i FB stranica Dođi Sebi

Voditelj radionice: Danijela Vida

 

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE