Kako doći u kontakt sa DUHOVNIM VODIČEM?


Kako stupiti u kontakt sa duhovnim vodičem? Kada me pitaju ovo pitanje, ispričam sledeću priču:

Sa svojom prvom ženom Barbarom sam za večerom raspravljao nešto o američkim Indijancima. Kasnije, dok sam prao suđe, zapitao sam se onako naglas: "Kakav su uticaj imali američki šamani na indijansku kulturu?"
Na to sam zaboravio i nakon dve nedelje žena me je naterala da je pratim u šoping, jer je želela da kupi cipele.
Nevoljno sam otišao i nervozno je čekao, dok je šetala po dućanima. Uletela je u knjižaru, a ja sam za njom prebirao po policama. Pažnju mi je privukla neka plava knjiga, koja, kada sam je hteo uzeti, padne dole i otvori se na jednoj stranici.
Tamo je pisalo: "Američki šamani su imali ulogu u kulturi Indijanaca…"


Tada sam shvatio vezu između postavljanja pitanja i odgovora. Počeo sam to intenzivnije praktikovati i uskoro su počeli da se smanjuju intervali čekanja na odgovor, odnosno, razbijao sam svoja verovanja koja su mi stajala kao zid ispred uviđanja tih odgovora, znakova, signala i slično. Shvatio sam i važnost postavljanja pitanja naglas, jer se time daje naglasak na započet proces, izdvaja se iz šume unutrašnjeg dijaloga i lakše pamti.

Namera iza postavljenog pitanja je u tome što je usmerena na bilo koji izvor koji može dati odgovor – to je zapravo susret sa vodičem!

To nije nekakva figura koju očekujemo da ćemo videti, ljudskog ili neljudskog oblika, nego apstraktna veza između viših oblika našeg Sebstva ili drugih formi nas samih u nefizičkom svetu. Kao što beba polako spoznaje povezanost reči i predmeta, i polako oblikuje stvarnost, tako treba i mi sada polako da stvaramo poveznice znamenja i nefizičke stvarnosti. Potrebno je naučiti da prepoznajemo uzorke koji se dešavaju i kasnije ih povezati sa drugim iskustvima.
 

 

duhovno vodjstvo

 Primer učesnika na radionici

Nakon prve večeri, organizatorka radionice pozvala nas je u njenu kuću na druženje. Imala je dosta grickalica različitih vrsta, čak i posude za svaku vrstu posebno. Između ostalog, bila je tu i gomila kikirikija.
Jedna od učesnica radionice uzela je nekoliko kikirikija i zapitala se naglas: “Šta je to u kikirikiju što izaziva alergiju kod nekih ljudi?”


Odmah je neko rekao da proba vežbu pitanja Vodiča za dobijanje odgovora.
Mi smo se nasmejali na ovo, a žena je rekla: “Da, naravno, dobra ideja, zašto ne?”

Okrenula se prema kikirikiju i zapitala naglas ponovo isto pitanje. Svi su čekali nekoliko minuta ne bi li odgovor pao sa neba i kako se ništa nije desilo, svi smo se dobro nasmejali.

Ipak, nakon nekoliko dana dobio sam od nje email u kom mi prepričava kako se nešto vrlo čudno dogodilo. Vratila se kući u Kaliforniju i sledeće jutro, dok je listala neke novine, došla je do dvostranog članka o kikirikiju. Tamo je bilo objašnjeno gde kikiriki raste, koliko se tona godišnje prodaje i vrlo detaljno pojašnjenje zašto su neki ljudi alergični na kikiriki!

Ali ni to nije bilo dovoljno, pa je sutradan dok je sedela u lekarskoj ordinaciji čitala neki magazin i u njemu naišla opet na članak o kikirikiju koji je još kvalitetnije, na medicinski način pojasnio probleme sa alergijom.

Rekla je u nastavku mejla: “Znaš, dobro smo se smejali te subotnje večeri, ali ovaj “Guide thing” zaista radi!”


 Autor: Bruce Moen
Prevod: Nenad Ljubić
Izvor:
alternativainformacije.com

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE