Kako da OČISTITE sebe i svoj prostor od energetskog SMEĆA?


Tokom dana mi u sebi nakupimo i zadržimo dosta energetskog smeća koje nastaje kao otpad naše i tuđe iskorišćene psihičke ili fizičke energije, te raznih emotivnih stanja i astralnih ostataka, koja poput tamnih mrlja ostaju zalepljene na našoj auri čineći je tamnom i zaprljanom.

Zbog toga se osećamo negativno, neraspoloženo, depresivno, bolesno, umorno i pospano, imamo nesanicu i sl. Hronični umor je siguran znak da smo puni energetskog i psihološkog smeća, te da je vreme za čišćenje.

Sa tako negativnim nabojem, boravimo u svom stambenom ili radnom prostoru gde se ta energija polako prenosi na prostor i on postaje umoran i beživotan. Zamislimo da smo prostorija koju spolja bojimo, glancamo, a unutra je sve zapušteno i ustajalo.


Svaki dan treba da čistimo svoju auru i čakre, to je vrlo jednostavan i brz proces.
 


1. Vizualizovati briljantnu svetlost u obliku jajeta oko celog tela, zatim pojačavati svetlost do maksimalne blještavosti i širinu jajeta do nekih 1,5 m oko sebe. Ostati u tom stanju par minuta i udahnuti svetlost, osećajući kako nam ispunjava celo telo.

2. Vizualizovati kako naše čakre poput ventilatora uvlače blještavu svetlost koja ih otvara i pročišćava, a zatim udahnuti slapove svetlosti koji se prelivaju u pastelno crvenoj, narandžastoj, žutoj, smaragdno-zelenoj, bledo plavoj i ljubičastoj boji.

3. Osetiti kako naša aura blista.


 

 

energetsko telo

 


Naša aura može imati rupe kao posledicu raznih fizičkih ili psihičkih trauma, čak iz detinjstva. Svaka daljnja negativna misao, blokirana ili neispoljena emocija će uticati na to da se u auri pojave zaprljanja, što direktno utiče na naš energetski potencijal, zato moramo voditi računa da promenom načina razmišljanja zaštitimo zdravlje svoje aure, odnosno, zdrava i čista aura će nas usmeravati na usvajanje ispravnih i pozitivnih stavova.

Čistoti aure pogoduje bavljenje fizičkom aktivnošću, boravak u prirodi, bistra prirodna voda, joga i meditacija, ljubav prema sebi, slušanje harmoničnih tonova, boje, sunčeva svetlost i sl.

Osim energetskog čišćenja naše aure, mi povremeno treba da očistimo prostor u kojem boravimo, najbolje pomoću rastvora vode i morske soli, čišćenjem svih površina, nameštaja i podova, paljenjem smese alkohola i morske soli, provetravanjem i puštanjem slavina da teku odnoseći negativnu energiju iz doma, te redovnim čišćenjem odvoda u kuhinji i kupatilu gde se stvara najveća koncentracija i blokada negativne energije u domu.

 

Zatim, korišćenjem aromatičnih ulja i paljenjem mirisnih štapića mi čistimo energiju u prostoru, kao i korišćenjem fontane, kristala, svetlosti, sveća, svežeg cveća, sunčeve svetlosti i zvuka.

Takođe, čišćenjem doma od nepotrebnih i oštećenih stvari mi stvaramo mesto za dotok nove energije i oslobađamo se od tereta prošlosti. Naš dom je odraz našeg unutrašnjeg stanja, ako je bilo šta u našem domu zaglavljeno, slomljeno ili negativno, to predstavlja odraz naših psiholoških i emotivnih energetskih tokova.

Izvor: duhovni-razvoj.blogspot.com
Preuzeto sa:
balkanspress.com

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE