Mlad Mesec u Jarcu – Prihvatili smo SMRT da bi došli do ZVEZDE


Dobro došli u novu 2016. godinu, jako bitnu, jer je prestupna. Prva astrološka stvar koja se desila u novoj godini je toliko kompleksna da bi trebalo zamrznuti sliku stanja na nebu i preslikati je na slikarsko platno. Kao što je poznati holandski slikar Vinsent Van Gog, jednom prilikom rekao - Prihvatili smo smrt da bi dosegnuli zvezdu -  što je i naslov ove cele papazjanije koju su nam poslale planete solarnog sistema.

Svaka po svojoj simbolici daje sliku perioda koji se završio u staroj 2015. godini, i novog perioda koji je počeo od 2016. godine. Sve se zbrčkalo kao jedan novogodišnji kolaps, na samoj granici između prošlosti i budućnosti. Kako biti pametan u ovom vremenu?  Jednostavno, živite sada, u datom momentu.


Počećemo od sjedinjavanja mladog Meseca i Sunca u noći između 9. i 10. januara.
Zaustavili su se u Jarcu, po hladnom vetru koji se uvlači pod kožu do kostiju, Mesec je jednostavno potamneo. Upravo je mlad Mesec taj koji obeležava kosmički portal novog ciklusa 2016. godine, i pravo vreme da obnovite emotivnu i duhovnu energiju, promenite staru kožu za novu po ovom hladnom vremenu.

Međutim, kada je reč o vladajućoj planeti znaka Jarca – Saturnu, čak i najveća transcedentna namera za odlaskom van granica svesti i doživljaja, imaće za osnov hladni pogled na realnost.
Jarac i Saturn će vas naterati da kroz niz pažljivo odabranih koraka nosite ličnu senzaciju do embrionalnih faza pri ostvarenju želja. To je slikoviti prikaz pogleda sa vrha lične planine, sa vrha piramide, i realna manifestacija sopstvene volje i snage u postizanju ličnih ciljeva.

jaracMlad Mesec u Jarcu donosi hladan tuš za naše telo. Umesto kućnog komfora, očekuje nas spartansko okruženje planeta oko samog Meseca u Jarcu koji nam nudi organizacionu strukturu koja će dati najbolje rezultate kasnije.

Slikovito prikazano,  zamislite divokozu koja se usamljena penje uz stenovite predele planine Olimp -  trona grčkih Bogova. Bez ikakvih prečica, uz disciplinovan pristup prizivanja sadašnjeg trenutka, i uz samopouzdanje i organizacione sposobnosti, koje su poznata  i korisna Saturnovska sredstva za pohranjivanje uspešnog januarskog mladog Meseca u Jarcu. Divokoza je savršeno svesna da jasan pogled sa vrha planine donosi iskustvo zbog kojeg će biti ponosna na sebe, i uživati u njemu celog života. Ali svaki uspon počinje iz podnožja, tako reći sa dna. Vratimo se dole duboko na zemlju da započnemo naš uspon.

Mlad Mesec u Jarcu će prizvati unutrašnji autoritet uz dugoročne planove i posvećenost viziji ličnog uspeha. Takođe će biti testirana ograničenja koja smo sami postavili u pogledu egzistencijalnih ciljeva. Kako preživeti i završiti posao do finalnog cilja i uspeha? To je naša metaforička akrofobija ili strah od visine ličnog uspeha. Mnogi ljudi ne dovrše svoje penjanje, padnu, vrate se nazad, zbog niza prepreka koje im se nalaze na usponu.

Jedna višegodišnja prepreka, tako reći „ledeni zid“ na putu uspona je surovi kvadrat između Plutona u Jarcu i Urana u Ovnu. Znači ono što će mlad Mesec overiti je destruktivna formacija života, izazvana agresijom, arogancijom i haotičnim ponavljanjem opsesivnih i provokativnih scenarija.  Ovaj mlad Mesec u zajednici sa Plutonom u Jarcu želi da započne opsesivnu, dramatičnu,  fatalnu vezu sa obiljem seksa, s namerom da transformiše svoju dušu. Opsesivna ljubav je kada vam ljubav pomrači um i pokrene veliki niz emocija kao što su anksioznost, ljubomora, neizvesnost, očaj, psihološki bol i zavisnost za drugom osobom da se bukvalno drogirate i krizirate kada nije u blizini.
 

 

astrologija

 


To će u vama probuditi duboke fobije, nedoumice i paranoju . Što više emotivno stremite ka traumi i nekoj vrsti smrti, to ste više svesni da vas emocija duboko ispunjava. Što se više suočavate sa smrću koja je tako česta pojava s početka januara, to će se vaše srce osećati živahnije i živopisnije. Koliko su samo novine pune članaka o ubistvima, samoubistvima, nesrećnim ishodima. U ovom slučaju opsesivne emocije su vezane za neki projekat ili osobu, što dovodi do trenutka da osetite duboku samoću. Ništa drugo vas i ne zanima, jer ste mnogo smorili prijatelje i ljude oko sebe sa svojim mislima.

Usput overa mladog Meseca sa Plutonom po kvadratu sa Uranom iz Ovna (geometrijski ugao od 90º koji planete prave između sebe), nam podiže nervozu i potrebu za utemeljivanjem lične nezavisnosti i slobode.
Iznenadna suočavanja sa smrću će vam doneti mlad Mesec sa Suncem u Jarcu pri kvadratu Pluton – Uran. To će biti kolektivne vibracije kao da hodate po žici koja je razapeta između dve ivice kanjona. Prelaz na drugu stranu može biti smrtonosan, i nestabilnost može da vas izluđuje. Ukoliko pređete kanjon, polako otkačite uže i mahnite osobi ili delu života koji se nalazio na početku vašeg prelaza.

Nešto novo i jedinstveno može da vam se desi. Pozdravite se,  mahnite, i u miru se oprostite od svega što ste ostavili na drugoj strani. Ovo je šansa za vaš prelazak u novi život. Šta to u vama mora da umre? Da li je to opsesivna ljubav, ili morate nekog da figurativno eliminišete iz života, ili možda da spalite starog sebe?

Štagod, ovo je slikoviti opis poslednje tačke suočavanja sa “ledenim zidom”, pri teškom usponu ka vrhu koji nas očekuje. Koliko god se suočavali sa pogledom u smrt ka prošlosti, toliko će vas pogled sa vrha i novog perioda života činiti jačim, ponosnim, i potpuno transformisanim u bolju osobu. Ukoliko strategija bude dobro osmišljena da se suočite sa strahovima i pre svega strahom od smrti, dobićete ličnu nagradu u vidu moći kotrolisanja sopstvenog života.

“Prihvatite smrt da bi ste dodirnuli vašu ličnu zvezdu.”

Posle svega što smo doživeli sa ovim mladim Mesecom, najlakše je reći Saturn je sve ovo uradio. I jeste, vladar horoskopskog znaka Jarca – Saturn, je postavio silan raspored planeta unutar granica u kojima živimo. Neophodno je da se puste zastarele i ograničavajuće strukture koje se svakodnevno podvlače pod tepih i teraju nas da se posvetimo jačanju spostvenog autoriteta. Saturn se sjedinio sa Venerom u znaku Strelca, i doneo nam karmičke ljubavi, to jest naše srodne duše sa kojima imamo toliko sličnosti.

 

 

saturn

 

 

Saturn se zalepio za Veneru kao lepak donoseći njoj tugu i razočaranje u ljubavi, kao i po neki rastanak. U ovim trenucima je mnogo teže osetiti ljubav i dati je nekom, jer je izražena hladnoća i razdvajanje u pogledima na međuljudske odnose. U ovom slučaju razumite sami sebe, trebalo vam je da svoju srodnu dušu vidite. Nedostajao vam je jedinstveni zagrljaj, a i suze u tim trenucima su ok.

Sjedinjavanje Saturna i Venere potpomaže planeta Uran iz Ovna koja donosi osećaj da razumemo i prekoračimo naše limite u karmičkim ljubavima, ali i da iskočimo iz okova i damo sebi malo oduška da se podsetimo kako je to lepo biti mlad i lud u sjedinjavanju sa srodnom dušom. Opet ste jedno, opet ste mladi i ludi, ali sada uz osećaj da se i u ludosti mora povući granica. 

Planeta Neptun iz Riba spušta magloviti veo na Saturn - Venera sjedinjavanje u Strelcu. Sve može izgledati kao priča iz Pepeljuge. Devojka je bila u provodu i izgubila cipelicu, ali ovaj put je neće pokupiti princ na belom konju, jer to je iluzija. Prinčevi su lažovi i klošari koji su samo obučeni u lepo odelo. Sada mora Pepeljuginu cipelicu da pokupi sam kralj ili car,  neko ko ima svoj stav, sa kim se Neptun ne može igrati sitnim lažima i prevarama. Kralj ili car sve saznaju, hakuju, provale, i hladno pogledaju Veneru kojoj će sve biti jasno tog trenutka. Nema više zajebancije, realnost nas zove!


Na celu sliku su dodate još dve nijanse na našoj zamznutoj fotografiji planeta u trenutku mladog Meseca, i sve ovo će trajati u danima koji dolaze.

Merkur ide u nazad, kroz opet tog Jarca. U ovom trenutku se nalazi na mestu tačno gde se nalazio na dan nove 2016. godine. Pokreće priču sa prijateljima koje nije video, gde i kako je bilo za proslavu i doček. Ali iza ćoška ga čeka arogantni Mars iz Škorpije, koji mu opet u nekom dripačkom stilu kaže: “Aloo dečko/devojčice, slušaj vamo, šta ti prvo tražiš ovde?” , a retrogradni Merkur u Jarcu će odgovoriti: “Tražim nekog svog đavola.”

 

uticaj planeta

 


Merkur će nam doneti poruke iz prošlosti i ponuditi nam poklone u vidu razboritosti, diskriminacije, kao i organizacije. Ono što smo ostavili kao repove i nedorečene priče iz 2015. godine, sada je vreme da ih rešimo. Ali molim vas, bez “zatvaranja vrata dupetom”, nek ostanu malkice otvorena. Merkur nas u ovom slučaju natera na pitanje: “Kako možemo zamisliti svoj novi svet i šta možemo da poklonimo sebi u kreativnom smislu?”


Druga nijansa na slici mladog Meseca u Jarcu je Jupiter koji je u noći između 9. i 10. januara krenuo retrogradno kroz Devicu. Sjedinio se sa karmičkim Severnim mesečevim čvorom, koji nam određuje faze odrastanja  u našem životu. Jupiter će imati preterano egocentričan nastup u javnosti. Imaćemo stav “ma sve je opušeno” ili “bez brige”, a opet će nas to učiniti još većim ego-manijacima koji žele da preuzmu kontrolu nad svima, svemu i svačemu.  Jupiter dao pozivnicu Mesecu i Suncu da prošire vidike ka budućnosti. Da se osećamo slobodni, neopterećeni, da plivamo zajedno ka izlazećem Suncu. Jer mi smo pustinjaci, i stojimo čvrsto na temelju mudrosti.

Naš temelj se zasniva na tome da se susretnemo sa smrću, obrišemo, detoksikujemo, očistimo, obnovimo, regenerišemo, ili oslobodimo se prošlosti. Tada postavljamo nove temelje koji će izgraditi našu slobodoumnu budućnost. Dosegnuti zvezdu pošto smo prihvatili smrt znači samo jednu stvar. Temeljno napraviti remek – delo od našeg života.


U ovom slučaju prazno platno sa bojicama su nam ponudile planete. Vaše je da pažljivim i odmerenim potezima četkice i boja, nacrtate i obojite svoje lično remek delo, na koje ćete do kraja života biti ponosni.

Neka vam to bude cilj u novoj 2016. godini, i neka vam je sa srećom.

 


 

Autor: ASTRO LAPIS LAZULI, link ka fejsbuk stranici


Ukoliko želite da zakažete ličnu astrološku konsultaciju ili da saznate više o ovoj temi, možete kontaktirati autora teksta putem mejla astro.lapis.lazuli@gmail.com

 

 

PROČITAJTE OSTALE TEKSTOVE OVOG AUTORA:

 

Pun Mesec u Ribama - anđeoski snovi
Mlad MESEC u LAVU - Vatreno SRCE

Mesečev bluz za PLES BOGINJE usred BORBE BOGOVA

MLAD MESEC - 15.jul - BITKA ZA NAŠ DOM

Pun Mesec 1. jul 2015 - Emotivni tobogan ili vatromet?

40 DANA - Period čišćenja Duše i Srca

Pun Mesec u Raku - ISTINA JE U SNOVIMA

 

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE