Treće oko ~ prozor u nevidljivi svet


Sigurno ste nekada čuli za izraz „Pazite šta želite“. Nekim ljudima otvaranje trećeg oka može da pokaže upravo stvari koje nisu želeli da vide. Za druge je to put prosvetljenja.

Treće oko (ili unutrašnje oko) jeste mistični i ezoterični koncept koji se odnosi na nevidljivo oko koje pruža percepciju van redovnog vida.

U nekim darmičkim spiritualnim tradicijama poput hinduizma, treće oko ima veze sa adžnom, šestom primarnom čakrom. Navodi se da je treće oko kapija koja otvara put u unutrašnje svetove, u mesta više svesti.

U spiritualnosti Novog Doba, treće oko često simbolizuje stanje prosvetljenosti ili evociranje mentalnih slika koje poseduju dubok lični spiritualni ili psihološki značaj.

Treće oko se često povezuje sa religijskim vizijama, vidovitošću, sposobnošću da se vide čakre i aure i vantelesnim iskustvima. Ljudi koji tvrde da mogu da koriste svoje treće oko se nazivaju vidovnjacima.

Na izvesnom sajtu, jedan od korisnika je objavio sledeće:

„Pronašao sam veoma dobru tehniku koja mi je pomogla da povećam svoju spiritualnu percepciju hiljadu puta. Neću reći gde sam je našao i kako ona funkcioniše jer biste mogli da privučete neželjene entitete.

Već prve noći kada sam je isprobao, imao sam potpuno drugačiji san od svih dosadašnjih. Dan nakon toga, primetio sam da su se moja svest i pogled menjali u nekim trenucima. Mislio sam da je to veoma kul. Počeo sam da radim vežbe svake noći i počeo sam da viđam različite oblike i boje. Oblici i boje su bili tu bez obzira da li su mi oči zatvorene ili otvorene. Činilo mi se da objekti emituju nekakvu vrstu sjaja.

Možda zvuči ludo, ali mislim da su ove vežbe privukle nekakvu vrstu energije koja privlači astralne oblike. Jedne noći sam se probudio i video debeli konopac obešen od prozora do vrata. U trenutku sam shvatio šta je to. Pogrešio sam što sam dodirnuo tu stvar jer me je udarila struja. Shvatio sam da sam budan i odmah mi je bilo jako loše, a osetio sam žmarce svuda po telu.

 

otvaranje treceg oka

 


Nastavio sam sa vežbama dve nedelje kasnije i pre nego što ću zaspati u mojoj sobi se pojavio plavi prsten svetlosti. Uključio sam svetlo, a prsten je bio postojan još oko sekund nakon toga. Ponovo sam osetio iste žmarce. Siguran sam da nisam sve to sanjao.

Ako ovo nije neka vrsta lude halucinacije, onda zbog onoga što sam radio izgleda privlačim nekakve svetlosne entitete poput moljca putem svoje svesti. Halucinacija može da izazove psihološki efekat šoka. Takođe sam primetio da se nešto materijalizovalo u mojoj sobi svaki put kada sam vežbao. Takođe sam mogao da vidim entitete čijih sam izgleda mogao da se setim i kad bih se probudio. Primetio sam da su manja pera upadala u moju sobu.

Nivo percepcije je bio neverovatan, ali nije bio vredan suočavanja sa ovim entitetima.Glavna razlika je da li posedujete čvrst spiritualni um ili bojažljivi um. Nije svako spreman na to da tokom meditacije vidi različite entitete.

Ukoliko i pored svega ovoga želite da probudite svoje treće oko, najsigurniji i najbolji način jeste da se upustite u meditativnu i duhovnu praksu pod vođstvom prosvetljenog Učitelja. Nikako nije poželjno isprobavati različite tehnike koje se mogu pronaći na youtube kanalima ili u okultnoj literaturi.

 

Cilj duhovne prakse ne treba da bude samo buđenje trećeg oka zarad ostvarivanja nekih iluzornih moći, već naprotiv, buđenje svih energetskih centara i ostvarivanje njihovog harmoničnog, izbalansiranog rada. Samo na taj način, duhovno buđenje može odvesti tragaoca na željenu destinaciju - konačno OSLOBOĐENJE od sveta ILUZIJE.

Svi fenomeni koji se javljaju u toku tog procesa, poput vidovitosti, telekineze, telepatije, itd... manje su važni i često mogu odvesti tragaoca na pogrešan put.
Izvor: webtribune.rs
Foto:
alternativainformacije.com

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE