Mlad mesec u Vodoliji ~ 12 MAJMUNA


Mlad mesec u Vodoliji je poslednji u ciklusu pre Solarne eklipse u martu 2016. godine. Koliko ima izazova toliko ima potencijala da bude velikodušan. Mlad mesec u Vodoliji tačno pada na datum proslave kineske Nove godine, to jest u noći između 8. i 9. februara. Po Kinezima ulazimo u godinu Majmuna,  u period od 12 meseci koji će nam pokazati evoluciju svih nas. Svi mi dobijamo  neki scenario nazvan “12 majmuna”.

Svi mi imamo nekih naših 12 majmuna u životu, a da ne zaboravimo da smo mi jedan od njih, ili svi oni zajedno objedinjeni u nama. Dvanaest majmuna obeležava ciklus, period u kome ćemo iz jednog stanja evoluirati u drugo. Inovacija života će postati deo nas, a to donosi neke nove, čudne ljude. Zaista, kada stvari postanu čudne, sami čudaci postaju profesionalci. Doba Vodolije se otvara pred nama.


Upravo Darvinova  teorija evolucije od majmuna do čoveka, ima veliku simboliku samog astrološkog znaka Vodolije. Preobukli smo se u nešto novo, i proaktivnom voljom poslali čoveka u svemir.  Kao što jedan svet u nama umire, tako se novi rađa. Novo doba se rodilo na tajnim mestima našeg srca. Takođe, doba Vodolije predstavlja i doba astrologije, zato 12 majmuna predstavljaju astrološke kuće naših natalnih karti.

 

majmun

 


Prvi majmun ste Vi sami, drugi majmun će vam doneti novac, treći majmun će brbljati s vama o raznim temama, četvrti majmun će vam doći iz kuće, peti majmun će vam doneti zabavu, šesti majmun će biti sa vašeg posla i doneće vam zdrastvene probleme, sedmi majmun će vam biti partner, osmi majmun će vam doneti seks, drogu i alkohol, deveti majmun će biti neko ko će vas zanimljivo provesti svetom, držati vas za ruku i edukovati šta je ljubav u životu, deseti majmun će vam doneti karijeru i dosadu, jedanesti majmun će biti iz kruga prijatelja, dvanesti majmun će biti vaše propadanje u ponor i ispaštanje grehova.

Dvanaest majmuna, to je pravi scenario za sve nas.

Mlad mesec u Vodoliji donosi pitanje: Gde ste bili pre 12 meseci, ili tačno pre godinu dana, a gde ste sada? Naravno, još nije vreme za  izležavanje u ležaljci, sa Margaritom u ruci, ali dolazi nam pravo osveženje za život. Ovaj mlad mesec nam otvara vrata raznih mogućnosti, i ukoliko bi mogao da govori, rekao bi: „Ovo je prvi dan ostatka mog života.“

Dakle, sa mladim mesecom u Vodoliji moramo da ostanemo verni svojoj autentičnosti i jedinstvenosti, da se otarasimo ekskluziviteta koji nas tera da mislimo da smo bolji od drugih. Vodolija, kao i naših 12 majmuna, bavi se mišljenjem grupe ljudi, i naše mišljenje se bazira na mišljenju naše grupe, naših prijatelja, naših klošara sa kojima pijemo pivo, naših prijateljica sa kojima pijemo kafu i okrećemo šolju. Ali posle januarskih mesečevih mena, mladog i punog meseca, ono što je najvažnije ovoga trenutka je da nađete svoj unutrašni mir. Ukoliko izgubite unutrašnji mir, gubite dodir sa samim sobom. Kada izgubite dodir sa samim sobom, vi ste izgubljeni na svetu.

 

pun mesec

 


Što se tiče rasporeda planeta, oba vladara Vodolije - Uran i Saturn - dobro pogađaju mlad mesec. I to velikom vatrom. Kineska nova godina je godina Vatrenog majmuna. Dakle, Uran iz borbenog Ovna, i Saturn iz zapaljivog Strelca daju dvostruko dejstvo mladom mesecu u Vodoliji. Daju nam podršku da krenemo u nešto novo, ali sa osvrtom na iskustvo koje smo doneli iz života. Ova dva giganta su jedno drugog pogodili užarenim hicem na  nebu. Uran je doneo harmonizaciju života i želju za napretkom, a Saturn osećaj da razumemo i prihvatimo naše limite i granice.
 
Uran iz Ovna
nam govori da probamo nešto novo, da budemo „pioniri maleni, mi smo vojska prava“, dok Saturn ukazuje na mogućnost da se oslonimo na principe čvrstog integriteta, kao što su idealizam, sigurnost, i ambicija.

Jednostavno rečeno, preusmerite vaše revolucionarne ideale i ambicije da vam budu na dohvat ruke. Pokušajte da izađete iz vaših ličnih okvira uz pomoć instinkta, i naravno, zapitajte se šta vam iskustvo govori. Da li je to dobar put ili ne?

Ako pogodimo pravi put, uspećemo da odrastemo jako brzo uz obrasce ponašanja koje nosimo iz detinjstva. Opet se zapitajte „Šta smo doživeli kao dečak/devojčica, što nas sada podseća na trenutno stanje u životu?“ 

To je patern koji je duboko ostao urezan u našoj podsvesti i daje nam odgovor kako da trenutna sloboda izbora bude potpomognuta iskustvom iz detinjstva. Ako su vam se podsmevali zato što ste drugačiji, vi se sada njima smejte u lice zato što su oni svi isti. Ko će vas spasiti u ovom trenutku, da li je to majmunski smeh i igra? Raznolikost je pravi začin života, da li se slažete?  Zato su naših 12 majmuna u ovoj priči svi različiti. Oni će nas dovesti do zaključka da nije vreme za traženjem sopstvene verzije istine, jer moramo da se koncentrišemo na Veliku istinu, u kojoj ćemo naći pravi odgovor i sklopiti dogovor sa samim sobom.

 

vodolija

 


Šta ovo sve znači, pitate se?
To je ono kada ste ušli u svet prepun avantura, a u stvari vas to samo trenutno zadovoljava da biste razbili dosadu. Vi težite za onim što označava sigurnost.  Ukoliko imate dva partnera, to jest dva majmuna recimo, jedan će vam doneti zabavu i avanturu, dok će vam drugi donositi novac i sigurnost. Opet vas to ne zadovoljava kompletno, jer morate da igrate igru prevare, lažete, manipulišete. Vi hoćete sve u jednom, ceo paket. Jedan majmun da bude u svih dvanaest, da vlada svima, pa i vama. Zato dolazi do krize identiteta, ali mlad mesec u Vodoliji će vam doneti odgovor kako upravo da tu krizu uspečno prebrodite.

Priču od 12 majmuna će zamrsiti Mars iz Škorpije.
Taj besomučni borac , prepun arogancije i agresije će zapretiti mladom mesecu u Vodoliji.  Ovo je ozbiljna kriza, ali ne našeg identiteta, nego od strane direktnih neprijatelja ili konkurenata. Ovo je veoma emotivna, strastvena i zapaljiva kombinacija koja donosi intenzivna osećanja i raspoloženja u kriznom trenutku. Potpuno ste neuračunljivi, i to se može manifestovati na više načina. Prvenstveno ovo je seksualna dominacija uz ispoljavanje besa. Govoreći prostim jezikom, ko će koga pobediti i pokoriti u seksu.

Kod žena, to je nagon da se izraze kroz seksualnost, jer se osećaju kao da imaju stalnu napetost u pred-mestrualnom ciklusu. Kod muškaraca, to se odražava kao veliki apetit za ženama, a igra je jednostavna -  idemo večeras na kres kombinaciju. Ukoliko su jedna od obe strane osujećene u nameri za seksualnim izražavanjem, naravno, druga strana će doneti veliku ljutnju i bes. I opet se ponavlja ona stara „posle svađe, sve je slađe!“

Kao što naslućujete, ova priča ima dve strane, dve velike krize.

Prva je upravo ova koju smo sada opisali, gde posmatramo mlad mesec u Vodoliji, koji je pod lošim uticajem Marsa, ali pod dobrim uticajima vladara Vodolije, Urana i Saturna.

Druga kriza koja je više izražena, i više puta spomenuta u prethodnom mesecu, je tačka u Jarcu koja aktivira kvadrat Pluton – Uran.

 

 

vile

 

 

Podsetimo se pri mladom mesecu u Jarcu „Prihvatili smo smrt da bi došli do zvezde“, aktivaciju je napravio mlad mesec u Jarcu lično, a pri punom mesecu u Lavu „Vučija sreća“ aktivaciju je napravio retrogradni Merkur.

Upravo sada aktivaciju kvadrata Pluton - Uran, pravi boginja naših emocija Venera, i pride uz jak uticaj Marsa iz Škorpije i Jupitera iz Device.

Venera se parkirala u Jarcu na mestu gde se sjedinjuje sa Plutonom, pravi kvadrat sa Uranom, dobar seksipilni odnos sa Marsom i žurku sa Jupiterom.

Da vam prevedem u tri reči: seks, droga i rock’n’roll.

Da počnemo od odnosa Pluton i Venera
. U svakoj kombinaciji horoskopa ove dve planete predstavljaju fatalni seks iliti porno film. Povećava težnju za ljubavlju, duboko penetrirajući u sve sfere emocija i osećanja. Takođe predstavlja ljubomoru, opsesiju i posesivnost, a u nekim slučajevima špijuniranje bliskih i voljenih osoba.

Ukoliko se desi da veza između osoba ima ovu kombinaciju, predstavlja intenzivno seksualno iskustvo, gde su obe strane zadovoljene i to nazivamo jakom karmičkom vezom.
U ovom slučaju ovo je potpuno otvoreno i bezuslovno davanje naklonosti i ljubavi, koje predstavlja ključ zadovoljstva. Dok je bio mlad mesec u Vodoliji, Pluton - Venera u Jarcu su opisivali svoje sjedinjavanje jednom rečenicom „Ah, bejbe!“

Utoliko ludost postaje još napetija, jer u ovu kombinaciju dolazi i kvadrat sa Uranom, gde imamo krizu koja je izazvana nestabilnošću u ljubavi i finansijama
. Ukoliko osećate da vam je dosadno, da ste zatvoreni ili smoreni, onda će vam se pojaviti iznenadni bes i ljutnja koja dovodi do destruktivnog ponašanja. Biće velikih ekperimenata u spavaćoj sobi, opet prouzrokovanih seksualnim nagonom, da bi se zadovoljila potreba pojačane stimulacije.

 

strelacŠto je partner zahtevniji, to je veća verovatnoća za prevarom i seksualnom manipulacijom. Ovo može u vaš život privući ekscentrične osobe potpuno drugačijeg kulturnog i etničkog porekla. Otuda mnogo osoba sada pravi paralelne veze, jedna koja dovodi do avanture i besomučnog iskorišćavanja, a druga koja je sa nekim iz arapskog, afričkog ili azijskog sveta koja takođe ima za temu iskorišćavanje, ali za novac, to jest putovanja u daleke predele.

Triling Pluton, Venera i Uran mogu recimo dovesti do potpunog prepuštanja drogama, naročito kokainu, koji će povećati seksualni užitak.


U ovom slučaju ćete biti navučeni na ovakav način života, jer će vam Jupiter iz Device proširiti vidike i našoj Veneri u Jarcu doneti potrebu za provodom, za izlascima u grad, za velikom željom da sebi dokažete da ste poželjni i privlačni. Mnogo će vam se svideti ceo fazon koji nam nude planete – izlasci i provod po klubovima i kafićima, alkohol do besvesti, i na kraju završite u krevetu gde doživljavate energični seks.

A možda vam se i fizičko nasilje u tom činu svidi. U celu ovu zbrku se opet uključio Mars iz Škorpije, i u oba slučaja igra presudnu ulogu. U slučaju sa Venerom u Jarcu sugeriše na romansu ili muško-žensko druženje. Ovo je opet seksualni spoj u kome ćete se vi osećati jako seksi i vaša igra će vam se svideti, jednostavno zaljubićete se u taj fazon flertovanja i muvanja.

Privlačenje takvog nagona će još više povećati agresivno ponašanje u seksu, jer  Mars, Venera i Pluton dolaze u spoj. Opet imate sliku dva partnera, otuda u poslednje vreme toliko otvorenih prevara, seksualnih avantura, velike ljubomore i partnerskog nasilja. Samo da znate, kraj puta će biti nemilosrdan i može dovesti do ozbiljnih posledica vezano za zdravlje, pada imuniteta,  a pre svega polne bolesti i viruse.

Kada smo već kod opojnih droga i seksa u kombinaciji sa bolestima i virusima, osvrnućemo se na to šta smo sve dobili od majmuna. Zeleni majmuni u Africi su prvi prenosioci najpoznatije polne bolesti HIV-a, dok je trenutni virus koji se pojavio ZIKA, opet stigao od majmuna. Istraživanja pokazuju da skoro 4 miliona ljudi može biti zaraženo virusom ZIKA do kraja godine, a američki kongres je odobrio 2 milijarde dolara za borbu protiv ovog virusa.

Sve poznate svetske bolesti i virusi su prvo testirane na majmunima da bi se posle nekoliko desetina godina raširile po svetu. Sve poznate opojne droge su prvenstveno testirane kako majmuni reaguju na njih da bi se dobila slika šta one mogu uraditi čoveku. Poznati film pod nazivom „12 majmuna“ sa Brus Vilisom i Bred Pitom, govori upravo o grupi ljudi koja želi da raširi virus koji će pročistiti čovečanstvo.

 

majmuni

 


Sve ove osobine ponašanja čovek je evolucijom nasledio od majmuna. Majmuni su poznati po svojoj razigranosti u kojoj postoje pozitivne i negativne strane. Igre prevara i trikova kod njih mogu biti uznemiravajuće, tako da će se u godini Vatrenog majmuna svako od nas poigravati sa svetom oko sebe. Mnogi će ovu igru koristiti da skrenu pažnju na sebe provocirajući tuđe reakcije, igrajući se sa našom stabilnošću i majmunisanjem našeg mozga.

Ali mi možemo biti izigrani i prevareni samo ukoliko to dozvolimo. Pogledajte i istražite duboko svaku situaciju ili događaj, ne dozvolite da budete izigrani od onih koji žele da oslabe vašu odlučnost. Setite se, kada neko želi da vas majmuniše, to jest da vam stavi majmuna na leđa, vi odgovorite: „To nije moj majmun.“


Kada vas neko provocira porukama i pozivima na vaš odgovor koji neće imati nikakvog smisla, setite se izreke:
„Ne hrani majmuna!“

U trenucima mladog meseca u Vodoliji i početka kineske godine Vatrenog majmuna, došlo je do krize identiteta i krize seksualnih nagona. Ovo oslobađa veliku energiju i potrebu da se preduzmu radikalni koraci pri rešavanju najtežih zadataka. Uprkos velikoj potrošnji energije, harmonija se održava stalnim prilagođavanjem. Duboko razmišljanje o krizama koje su nas snašle dovodi nas korak bliže zadovoljavanju ličnog razvoja.
 
Tradicionalna kineska poslovica kaže „Ko zaspi sa dupetom koje svrbi, probudi se sa prstom koji smrdi“, i upravo opisuje majmunsko ponašanje u svima nama kada je reč o krizama identiteta i seksualnih nagona.

Težnja za rešavanjem problema nam daje soluciju. Budite oprezni i ne bojte se. Budite strpljivi i invetivni. I pre svega budite hladnokrvni, to jest budite KUL. Onako baš iskulirano COOL.   

 

 


 

 

Autor: ASTRO LAPIS LAZULI, link ka fejsbuk stranici


Ukoliko želite da zakažete ličnu astrološku konsultaciju ili da saznate više o ovoj temi, možete kontaktirati autora teksta putem mejla astro.lapis.lazuli@gmail.com

 

 

PROČITAJTE OSTALE TEKSTOVE OVOG AUTORA:

 

Pun mesec u Ribama - anđeoski snovi
Mlad MESEC u LAVU - Vatreno SRCE

Mesečev bluz za PLES BOGINJE usred BORBE BOGOVA

MLAD MESEC - 15.jul - BITKA ZA NAŠ DOM

Pun mesec 1. jul 2015 - Emotivni tobogan ili vatromet?

40 DANA - Period čišćenja Duše i Srca

Pun mesec u Raku - ISTINA JE U SNOVIMA

Mlad mesec u Jarcu – Prihvatili smo SMRT da bi došli do ZVEZDE

Pun mesec u Lavu - VUČIJA SREĆA

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE