Bajron Keti: Da li mi je potrebna tvoja ljubav?


Kada verujete misli da neko treba da vas voli, znajte da je upravo ta misao začetnik bola. Ja često kažem: „Kada bih imala molitvu, ona bi glasila: Bože, sačuvaj me želje za ljubavlju, razumevanjem i poštovanjem. Amin.“

Ljubav je ono što već jeste. Ljubav ništa ne traži. Ona je već potpuna. Ona ne želi, ne traži.
Ona ima sve što želi, ona već jeste sve što želi, baš onako kako to želi. I zato, kada čujem ljude da govore da vole nekoga i da žele da budu voljeni zauzvrat, ja znam da oni ne govore o ljubavi.

Traženje ljubavi je način da izgubite svest o ljubavi. Ali možete da izgubite samo svest o njoj, ne i to stanje. Ta mogućnost ne postoji jer ljubav je ono što svi mi jesmo.


Ljubav sve spaja, bez uslova. Ona ne izbegava ni košmar; oberučke ga dočekuje i potom ispituje.

Ljubav ne bi porekla ni jedan dah. Ne bi osporila ni zrno peska ni česticu prašine. Ona je potpuno u ljubavi sa sobom i uživa da se potvrđuje svojim prisustvom, na svaki način, bez ograničenja. Ona sve uključuje i sve grli, od ubice i silovatelja, do sveca i do psa i mačke.

 

voleti

 

Ljubav je u samoj sebi tako ogromna i silna da će vas spržiti. Tolika je da ništa s njom ne možete da uradite. Sve što možete jeste da budete ona.

Bajron Keti: Da li mi je potrebna tvoja ljubav?
, Vulkan, Bgd, 2012.
Izvor:
www.ekologijasvesti.com

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE