Smisao života: Biti svoj i ČIST U SRCU


Ideja čitave prakse je zaljubiti se u svoje smeće! Reći mu: “Hvala ti, Volim te”, “Ohoho, nisam imao pojma da si tu, Volim te!”
Jer ako ja guram, ti ćeš gurati meni natrag i to se zove otpor. Umesto da otpustim i kažem smeću: “Volim te!”
Veliki mudraci su rekli “voli svoje neprijatelje”. Ali ko su oni? Jedini neprijatelji koje imate je smeće u vašoj podsvesti.

Znate, teroristi nisu izvan vas, oni su u vama. I to je to smeće! Smeće koje zovemo ratovanje! To je ratovanje protiv sebe i protiv Božanstva. Dakle, ljudi se pojavljuju u vašem životu zato jer delite smeće s njima. Zato biste trebali da sa njima neprestano “hodate”! Jer nemate pojma šta je u vama dok se to ne pojavi! Stoga, kada se neko pojavi u vašem životu, ta osoba vam tada ukazuje na vaše smeće. Ona kaže: “Hej, alo! Tu sam, alo!”
Otpustite to, čistite to, umesto da kažete: “Ej, a koji je tvoj problem?”
Tako su mene naučili na fakultetu – kada neko dođe u moju kancelariju, ja bih trebao da kažem: "Koji je vaš problem?"

dr hew lenAli ja sam odlučio biti 100 posto odgovoran i u tom trenutku radim svoje Ho’oponopono čišćenje. Tada Božanstvo kaže: “U redu! Sada tebi ide šta god ti je potrebno da bi bio slobodan.”

Ta osoba se više neće pojaviti u vašem životu! Božanstvo vas je stvorilo i ono zna šta vam treba u svakom trenutku. U svakom! I to samo zato jer je neko odlučio da preuzme odgovornost Treba nam samo jedna osoba. Jedna!

Vi.

Ja neprestano čistim! Jer znam da ako ja uradim svoj deo, (preuzmem odgovornost kako bih bio u Nuli, jer je smisao života da budem svoj i čist u srcu), tada će Božanstvo učiniti ono što sam ja došao ovde da učinim - Ono će to uraditi za mene.


 Autor: Dr. Hew Len
Izvor: Neno LUbich, hooponoponotehnika.com

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE