Vrhovna mantra prvog gurua čovečanstva – Om Šri Gurudeva Data


Božanstvo Datatreja se smatra jedinstvenom inkarnacijom tri glavna hindu božanstva – Brame, Višnua i Šive. Smatra se da je nakon stvaranja Univerzuma, Bog odlučio da se ovaploti kako bi uspostavio zakon Darme, odnosno ispravnog življenja. Datatreja je rođen od u porodici dvoje svetaca, Anasuje i Atrija. On se na slikama predstavlja sa tri glave, simbolišući jedinstvo trojstva Brame, Višnua i Šive, najsvetije trijade hindu bogova. Datatreja je personifikacija svih bogova, svetaca, proroka i jogija. On je guru svih gurua, poznat i kao prvi guru koji je ikada hodao zemljom.

Datatreja mantra je veoma jednostavna i može je pevati svako. Ne postoje ograničenja po pitanju verske pripadnosti, pola, starosti itd. Božanska forma Datatreje obuhvata vrhovnu realnost i pripada domenu izvan svake religije. Ljudi svih religija mogu da ispevavaju ime Datatreje i obožavaju ga kao prvu formu Učitelja koja se ikada pojavila. Datatreja je forma Boga koja je najmilostivija od svih i lako se može zadovoljiti čak i najmanjim dobrim delima, učinjenim iskreno iz srca
 


Benefiti korišćenja Data mantre:

Zaštitni omotač vrhovnog gurua će biti sve vreme oko vas. Data mantra je posebno usmerena na harmoniju u porodici, smirenost uma i oslobađanje od svih briga i nesreća. Smatra se najboljom mantrom za postizanje dobrobiti za decu, i za njihov uspeh u svim oblastima života. Razvija moćnu sposobnost govorništva i samopouzdanja. U Indiji se smatra kao najjači lek protiv negativne karme i kletvi koje smo dobili u nasleđe od svojih preminulih predaka i koristi se kao moćna zaštita od svih duhova, entiteta i zlih sila.


 

Priredio i preveo: Milan Bojić

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE