Par reči PODRŠKE na DUHOVNOM PUTU


Za vas hrabre. Za vas zbunjene. Za vas koji uprkos svemu verujete. Za vas koji hoćete. Za vas tragače.

Reći ću vam BRAVO, i pritom nije važno da li vas poznajem ili ne, jer su ionako stvari koje otkrivate namenjene samo vama i viđene su samo kada nastane spoj vašeg uma-emocija-duše. Samo vi ih spoznajete kada ih dostignete. Put je samo vaš i ja ne mogu zajedno s vama. Ipak mislim da je lepo videti reči podrške i znati da neko razume.

Reći ću vam NASTAVI DA VERUJEŠ, iako sam ubeđen da ćete i bez toga nastaviti, jer konačno osećate da ste pronašli put koji je vredan truda. To je vaš put, vi ste ga izabrali, osećate to tako jasno. Svako od nas je jedinstven i zato nastavi da hodaš. I kad se zaglaviš i kada boli. I kada pomisliš da drugi idu brže, lakše. I kada pomisliš da neko ima pravo rešenje za vas, pa se ispostavi da to nije supa po vašem ukusu.

NASTAVITE DA TRAŽITE, vi koji i dalje niste pronašli svoj put ili i dalje sumnjate da je potraga završena. Nastavite i uživajte u otkrivanju. Imajte strpljenja. Učite. Put se upravo otvara za vas.
 

Reći ću vam VOLI SEBE, tada ste najbolji i za druge. Taj paradoks je veoma važan i treba ga ispravno shvatiti. Nije ovde reč o narcisoidnosti, o gordosti. Naprotiv. Voleti sebe znači samo posmatrati sebe kao na čudo koje je dobilo pravo da se ispoljava slobodno. Svaki čovek na ovom svetu je podjednako čudo, baš kao i ti.

Ostanite ISKRENI prema sebi i drugima. Samo tako dostižete SLOBODU. Ogledalo ne laže. U milisekundi osećate da li ste zadovoljni ili niste. O tom osećaju mogu se na hiljade strana napisati i nikada neće biti dobro opisan. To svako od nas pojedinačno zna, ali jedan drugom ne možemo precizno objasniti.

Na isti način, davati sebe drugima znači pružiti ono što jesmo. Da li će to biti prihvaćeno, ne zavisi od nas. Od nas samo zavisi da li ćemo se lažno ili iskreno predstaviti. Samo to.
 

 

duhovni put

 

 

Zapamti - Veoma si HRABRA/AR jer kao što kaže K.G.Jung: „Nema osvešćenja bez boli. Ljudi će učiniti sve, bez obzira koliko to bilo apsurdno, kako bi izbegli suočiti se sa svojom dušom. Ne postaje se prosvetljen putem zamišljanja figura od svetla, već osvešćivanjem tame.“

ZAHVALITE SE na promeni
. Iako je bolna u početku, ona samo prati prirodan tok stvari baš kao na porođaju kada se rađa novi život. 

„Ona je vaš pokretač i učitelj. Ona nas vodi na tamna mesta i osvetljava ih.  Pokazuje nam stvari o nama samima, za koje nikada nismo znali. I pokazuje nam koliko smo dragoceni, jaki i važni“, kaže L. Hej.

Zahvalite se i zbog toga što trenutno radite najbolji posao koji ćete ikada raditi. Ne verujete mi?
„Najbolji posao koji ćete ikad raditi je rad na sebi.“

Ove mudre reči napisao je Robin Šarma. I kad pogledate „platu koju dobijate“ za rad na sebi, zaista treba da ste zahvalni i da sebi kažete bravo. Koji je to iznos? Iznos je ostatak vašeg života koji ćete provesti slušajući sebe. Upoznavajući sebe. Dajući sebe ovome svetu.

I zato vam govorim da ste već SAVRŠENI, iako znam da mislite kako lupetam. Ali stalo vam je do sebe, zato se i trudite. A to je sve što vam je potrebno na vašem putu. Upravo ovog sekunda vi radite ono što ste sami izabrali. Upravo ovog sekunda složilo se mnogo toga što vama omogućava da čitate ovaj tekst. I zato ste SREĆNA OSOBA. Baš ste onakvi kakvi treba da budete, baš sad i baš ovde.  I isto tako bićete savršeni na bilo kojoj etapi vašeg puta.

Samo prihvatite da ovo radite iz ljubavi, a ne da biste postali bolji ili drugačiji. Nastavite da radite na sebi zato što vam to pruža zadovoljstvo, a ne da biste postali bolji.

Zapamtite, vi već imate sve što vam je potrebno i treba da budete ZAHVALNI na tome. To osvestite i prihvatite.

Sve je već tu za vas. Dopustite, otpustite, opustite se.

Koju god promenu želite da ostvarite, pristupite tome iz ljubavi, a ne iz potrebe. Kao da želite da prigrlite, a ne da zgrabite. Iskreno sam uz vas.

 

 

 

Autor: Milan Kuželka

milan kuzelka

 

 

PROČITAJTE OSTALE TEKSTOVE OVOG AUTORA:

Zahvalnost - alat SVESNOSTI

Da li smo NAVIKLI na OGRADE i STRAHOVE?

Živeti svoju svrhu - CILJ ili PUT?

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE