Danas je četvrtak, JUPITEROV DAN - Koja je njegova SVRHA?


Danas je četvrtak, Guruov (Jupiterov) dan, a Guru je Učitelj i predstavlja mudrost i znanje, i zato je svrha današnjeg dana „ne reagovati na negativnosti“.

Kako se drugi ponašaju je njihova akcija, njihova karma, a kako mi reagujemo je naša. Mi ne možemo da menjamo druge, ali možemo da odlučimo kako ćemo mi reagovati.

Naša sreća ne treba da zavisi od toga šta je neko rekao ili uradio. Mi sami treba da znamo ko smo, šta smo i kuda idemo. Mi možemo pomoći svima na našem putu koji od nas zatraže pomoć i ne treba da brinemo o ostalom.

Šta ko kaže – to je njihova akcija. Možemo izabrati da ne reagujemo. Možemo se okrenuti i otići odatle. (Ili možemo ući u raspravu ako to želimo, mada tada gubimo energiju... da li je vredno toga?)

Sve je stvar naše reakcije i našeg izbora. Važno je da shvatimo da sve zavisi od toga šta se dešava u našoj glavi. Imamo moć i ako promenimo misli, promenićemo životne okolnosti. Emocije su samo reakcije tela na naše misli. Divno je – ne reagovati. Posmatrati. I videti kako negativnosti odlaze daleko od nas!

Danas je sjajan dan da počnemo da ne reagujemo na negativnosti.


 Autor: Marina Petković, Đotiš konsultant

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE