POKLON - Mali priručnik za MEDITACIJU


Dragi čitaoci, pred vama je mali priručnik za meditaciju koji je priredila novinarka i spisateljica Tatjana Jakić.

 

Njena želja je da što više ljudi sazna za meditaciju i počne da je upražnjava, i stoga je odlučila da putem portala Nova Svest pokloni priručnik koji je uredila.

 

PROČITAJTE ODLOMAK IZ PRIRUČNIKA:

 

Svet u kome živimo nije u stanju da nas ispuni. Svakodnevno smo izloženi na milost i nemilost negativnim silama koje su svugde oko nas (strah, sumnja, briga, ljubomora, razočaranje). Beskrajni mir, svetlost i blaženstvo možemo da dobijemo samo meditacijom. Ukoliko osećamo da unutar nas postoji nešto svetlo, nešto prostrano, božansko, ukoliko želimo da rastemo u svetlosti i da u svetlosti ispunimo sebe, onda je meditacija jedini put.

Meditacija zahteva svesni napor. Nije dovoljno sedeti mirno nekoliko minuta. Um mora da se utiša i umiri, ali, istovremeno, mora da bude i budan. Ukoliko je um prazan, miran i kada čitavo naše postojanje postane prazna posuda, tada naše unutrašnje biće može da prizove beskonačni mir, svetlost i blaženstvo da uđu u tu posudu i ispune je.

Krajnji cilj meditacije jeste da se uspostavi naše svesno sjedinjenje sa Bogom. Ako želimo da znamo kakva je Božija volja u našem životu, ako želimo da nas Bog vodi, oblikuje i ispunjava se u nama i pomoću nas, jezik koji moramo da koristimo jeste meditacija.

 

MALI PRIRUČNIK ZA MEDITACIJU MOŽETE PREUZETI OVDE!

 

 

tatjanajakicTatjana Jakić je rođena 1981, u Beogradu. U horoskopu je Strelac/ Vodolija. Studirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nastupala je u jednom od prvih alternativnih teatara u eks-Jugoslaviji.

Bavi se novinarstvom i piše za više časopisa. Aktivno se bavi sportom, piše poeziju i dugi niz godina proučava astrologiju.

 

Autor je knjige:  „Zabavni vodič kroz astrološke znake- KNJIGU MOŽETE PORUČITI OVDE!
 

Živela je u Francuskoj i Italiji. U omiljeni hobi joj spada šetnja sa psom Arijem.

 

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE