Sri Chinmoy ~ Šta je SMRT?


Čovek može saznati šta je smrt kada je na veoma visokom stupnju meditacije. Ja sam na stotine puta imao to iskustvo. Mnogo puta sam odlazio u svet smrti kada je trebalo da pomognem svojim učenicima.

Bez pristanka ili dopuštenja Božanskog, ni jedno ljudsko biće ne može da umre.

U stanju duhovnog transa, moguće je otići u mnoge svetove, na mnoge nivoe i u mnoge predele izvan oblasti i granica smrti. Ponekad možemo da pratimo neku dušu kada napusti telo i tada u potpunosti možemo da imamo iskustvo smrti dok smo još u telu.

Ja sam prvo takvo iskustvo imao u osamnaestoj godini, kada mi je umrla jedna od sestara.

Imao sam tu moć i pratio sam oko tri sata dušu svoje sestre u svetu smrti. Vi tada osećate da ste stvarno mrtvi i da vaše telo više ne postoji za vas. Svojom svešću, vi letite, letite poput zmaja od papira.

Ako imate ovu sposobnost, vi direktno možete da doživite smrt u ovom svetu. Tokom meditacije, vi telo ostavljate u svetu života a Svetlost svoje svesti u svetu smrti.

Naravno, sve ovo neće nam pomoći da ostvarimo Boga, ali ako imamo vremena, strpljenja i želju da to isprobamo, možemo to učiniti.
To je kao da smo na putovanju. Možemo da idemo pravo ka cilju, a možemo i zastati usput, razgledati pejzaž, ubrati neko voće i jesti ga dok idemo dalje.

U duhovnom životu, svako će bar jednom imati iskustvo smrti pre Ostvarenja...


 
Autor: Sri Chinmoy
Preuzeto sa facebook profila Božidar Stavrić

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE