Seks & politika - jutarnji razgovori sa zlatoustim Manuelom Rojasom


- Ne moram aktivno da se bavim politikom da bih davao političke rezultate.
- Kako to misliš Rojas?
- Svojom muzikom, zalivanjem cveća, umerenom ishranom, pričanjem istine i ne izbacivanjem kiselih rečenica iz usta, koje zvone u etru kao pivske limenke bačene kroz prozor, ja planetu činim lepšim mestom za življenje, bolje nego 99 posto političara.

- Pojasni malo Rojas, porfavor?
- Pa znaš kako, ovi što se stalno bune protiv vlasti su tipovi koji opštepoznato sranje samo umnožavaju. komentarisanje sveopšte mizerije su bezvredne REAKCIJE i presmešne konstatacije, baš kao što se u sauni uvek se nađe neko pametean da nas sve upozori „al je vruće u pičku materinu“.

- Da Manuel, ali tvoj politički trud je mikroban u makro priči. Danas vladaju političari opasni lažovi koji svojom sujetom i korumpiranošću, iz sitnih pobuda i interesa, uništavaju čitave narode i regione. Kako njih ukloniti sa scene? Sviranjem muzike i zalivanjem cveća?

- Ne, to je samo priprema za jaču AKCIJU, i moj MALI svakodnevni doprinos svekolikom postojanju koji opušta prevashodno mene, a zatim i ljude sa kojima dolazim u dodir. Jednostavno se trudim da ne zagađujem, već da hranim okolinu. Ali, hoću da ti kažem za jedan metod koji sam pronašao u knjigama, a i sâm sam ga jednom primenio, tako da znam da sigurno radi. Znaš, ostavila me jednom devojka koju sam mnogo voleo.
- Daj bre gasi te ljubavne probleme, reci mi za metod porfavor!

- Uh, pa hteo sam da ti... izvini... vidi, ljudi prave krucijalnu grešku i političare ciljaju svojom ljutnjom, animozitetom, mržnjom, pogrdama i uvredama ne shvatajući da ih tako u stvari potpomažu, da ih tako hrane.

 

 

savasana

 


Političari, sa svojim blatnjavim aurama, se nalaze sa druge strane energetskog spektra i kao takvi barataju strahom, mržnjom, svađom, podelama, tako da ako im se suprostavljaš istim energetskim nabojima, samo im dolivaš supu u tanjir.
Ta šema provereno ne radi, jer i politički sistem, baš kao i svaki drugi složeni organizam, ima svoj imunološki mehanizam i štiti sebe, (čitaj elitu) od propasti, a građane od izlečenja.
Demokratska većina redovno siluje manjinu, i složena šema donjih-gornjih parlamenata, poslaničkih klubova, kongresa, odbora i ostale birokratije, služi kao prigušivač pravim promenama. 

- Gukni više metodu! Kojim putem ići?
- Pa onim efikasnim i najbržim! Slobodno me prekini ako misliš da serem, ili zvuči suviše ofucano:


Ljubav je najbazičnija sirovina svih sirovina i iz nje su nastali vazduh, voda, vatra i  zemlja i ako pravis milimetarska pomeranja u toj bazi svih baza, odnosno tom temelju svih temelja, na krovu kuće promene će se meriti u metrima. Tim korumpiranim skorojevićima, svakodnevno posle meditacije (molitve, klanjanja) treba slati enormne količine ljubavi i prve rezultate očekivati u roku od dva-tri meseca, jer ljubav kao takva, dakle najjača sila među silama i baza svih baza, ima neverovatnu karakteristiku; ili se prilagodiš njenoj vibraciji ili te velika količina iste bukvalno sprži.
Ono... izgoriš. Tako nastaje win-win situacija. Izreka „ljubav uvek pobeđuje“ nije nastala zato što je to tamo neko zapisao, ili zato što romantično zvuči; postoji savršeno prost mehanizam iza te izreke; ljubav se ne takmiči ni sa kim i zato uvek pobeđuje!

- Id' u pichu machu materinu Rojas. Jer misliš da jedan čovek pun ljubavi ima moć da menja politički sistem?

- Da, ako je avatar. Ali pošto je to deficitna vrsta, mora da se organizuje kritična masa vernika (meditanata) koja će svakodnevno, u roku od dva-tri meseca, posle svojih spiritualnih praksi, da gađa željenu jedinku iskrenom ljubavlju, onom iz srca. Na početku je to veoma teško, jer negativa (mržnja + nasilje = strah) treba da postane pozitiva (empatija + stpljenje ljubav) a to je mučan proces, ali proces koje svako ljudsko biće u ovom nivou postojanja ima obavezu da ispuni.
 

 

joga na trgu

 


Dakle budi ljudska školjka, čistac energetskog prostora koji ga okružuje – đubre pretvori u bisere. Kao što rekoh, to je jeben proces na početku, baš kao i svaki drugi; Evo uzmi za primer jogu - meni ništa teže u životu nije bilo nego prihvatiti jogu i baš zbog toga što je tako jaka odbojna sila bila, danas su rezultati neverovatni. Probavati iznova i iznova, i ako si uporan, veoma brzo uviđaš magične čari procesa, koje su indivudualne i ne mogu se rečima opisati, jer reči su ipak samo štake večito ranjenog uma.

Ali, ako misliš da je sve ovo dogma, eksperimentiši sa teorijom; pretpostavljam da imaš neprijatelja? Eto, uzmi njega i gađaj ga pozitivnom energijom i ljubavlju svaki dan posle meditacije, i vodi računa da tvoja namera bude da mu pomogneš, a ne da bi ti bio pobednik, i strpljivo posmatraj šta će se desiti za dva-tri meseca.
Ako se ništa ne dogodi, onda tehniku (koja radi od kad je sveta i veka) ne praktikuješ dobro i kvar jedino može biti sledeći: tvoja ljubav prema neprijatelju ne teče iz srca, već iz uma. A to je lažna ljubav!!!

Onda ponavljaš proces, s'tim što prvo moraš svoje temelje da srušiš i sagradiš novu kuću, i tek tada stičeš moć da menjaš svet oko sebe!


- Šta misliš, koliko bi članova trebala da broji takva politička partija iliti kritična masa ISTINSKIH vernika da bi se srušila vlada, u zemlji od sedam miliona ljudi?

- Sedam hiljada!
 

 Dopunski rad

Kako kažu u Sjedinjenim Američkim Državama: „Biti drugačiji znači biti nepristojan.“
Masa drobi sve ispod nje što se razlikuje; sve što je odlično, individualno, kvalifikovano i izabrano. Svako ko nije kao i svi, koji ne misli kao i svi, rizikuje da bude eliminisan. I jasno je, naravno, da ti „svi“ nisu „svi“.

Obično je „svako“ kompleks mase i devijantne, specijalizovane manjine. Danas, „svi“ je sama masa. Ovde imamo izvanrednu činjenicu našeg vremena, koja je opisana bez ikakvog prikrivanja brutalnosti njenih karakteristika;  fašisti i sindikalisti su vrste okarakterisane pojavom tipa čoveka kojem nije stalo da pruži razloge, ili čak da je u pravu, ali koji je savršeno rešen da nametne svoje mišljenje. 
To je novost: pravo da se ne bude u pravu, da se ne bude razuman: „razlog za nerazumnost“.

~ Jorge Ortega i Gasset
 

 

 

 

Autor: Aleksandar Bilanović , www.latinoffroad.com

   

PROČITAJTE OSTALE TEKSTOVE OVOG AUTORA:


Emocionalna teretana

V.I.P - assana: Savršenstvo aktivne neaktivnosti

Monah u CIVILU

Droge i RAZVOJ SVESTI

Ishrana i svest

Vipassana

Podsvest, Svesnost, Prosvetljenje

PUTOVANJE I RAZVOJ SVESNOSTI

Ceremonije Perua ~ Kambo, Biofotonska, Ajahuaska

Imperio INKA - tajna drevne civilizacije

DOSADA I SLOBODA

Čobanizacija vremena i prostora i mekani PROCES UČENJA

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE