Kako izgraditi PRIHVATANJE i POVERENJE u ŽIVOT?


Ovo je teško razumeti ako se nalaziš u situaciji panike, straha i haosa. Ali iskustvo mi kaže da je moguće i to je put do balansa koji nas uči kako doći do ključa ravnodušnosti. Ravnodušnost nikako ne znači da te "boli briga za sve", to samo znači da ne poklanjaš pažnju strahu, panici i u tom trenutku saradnja sa takvim osećanjima automatski se prekida. To znači da nisi ni za strah, ali nisi ni protiv njega.

 

Da bi došli do ključa slobode potrebno je uneti više energije u ljubav, drugim rečima graditi poverenje, jer takvim delovanjem jednostavno znaš da je TO tako. Poverenje je uzvišeno mesto svesti koje odbacuje svaku sumnju, jer se u takvom mestu osećaš odanim.

Ovo se ne može mešati sa verovanjem, jer svako verovanje za sobom povlači sumnju, gde se nalaze i sve poteškoće prihvatanja. I ja sam se nalazila u takvom iskustvu, posebno posle iskustva bliske smrti, gde nisam znala u kojoj sam dimenziji, ili kako bi u medicini rekli "na rubu šizofrenije".

Kada sumnjaš, imaš negativan stav i svestan si toga, a sa druge strane znaš da bi trebalo verovati i nađeš se u zbrci, jedno je negativno, drugo pozitivno, ali sve nedovoljno da dođeš do balansa. Nedovoljno je iz razloga što svaka sumnja potiskuje verovanje, a ukoliko se zalažemo za verovanje, mi tada sumnju potiskujemo i tako u začarani krug, jer u svemu tome je nedovoljno ljubavi.

Zato slobodno, i kao što mi iskustvo govori, kažem da vežbaš ignorisanje sumnje i vere, a gradiš poverenje. A sve to dostiže se čišćenjem eteričnog tela kroz meditacije. Bivanjem u tišini bar desetak minuta dnevno, umiruješ svoj um i polako ga usklađuješ sa osećajem i delovanjem.

 

 Autor: Nikolina Savić
Spiritual Coach and Author
www.putdobalansa.com

 

 

PROČITAJTE OSTALE TEKSTOVE OVOG AUTORA:

 

Razumevanje - nerazumevanje SEBE

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE