Sedam zaboravljenih tajni ŽENSKE MOĆI


1. Tajna vaspitanja
 
​Rođenje devojčice u porodici uvek je bilo blagosloveno sa Neba. Reč "devojčica" je deminutiv od "deva", što na sanskritu (jednom od najstarijih jezika) znači "božanska". Roditelji su znali da je sa njenim rođenjem u porodicu došla ljubav, radost, božanska svetlost.
     
Podižući ćerku, roditelji su se uvek prema njoj odnosili umiljato i nežno. Ni stroge kazne, ni teške reči na njen račun nisu bile dopuštene. Naprotiv, zadatak roditelja bio je da se sačuva njena čistota i da se omogući da se maksimalno razviju i ispolje kvaliteti njenog ženskog karaktera. Pošto je to božansko svojstvo na kom se oslanja svet.


​U tome je bila i sveta dužnost roditelja pred Bogom, pred ćerkom, pred rodom i ljudima. Devojčica, koju su još od detinjstva učili neophodnim veštinama i pomogli joj da otkrije kvalitete ženske prirode, bivala je čuvar sreće svih ljudi.


 
​2. Tajna ženske magije 

Od davnina je poznato da je žena sposobna da zaštiti svog supruga, koji se nalazi na bojnom polju, samo svojom čistotom i odanošću. Njena ženska snaga okruživala je muža neprobojnim zidom. Takvi muškarci su se vraćali nepovređeni kući iz svih borbi, čak iako su na njih letele stotine strela, jednostavno su one proletale mimo mete. Podsvesno, mi to i danas znamo. Mnogi muževi kada su se vratili kući sa bojnih polja, znali su kome duguju svoj povratak. Tako je, Konstantin Simonov pisao:
 
"Niti će znati drugi
da si me spasila ti jedina
čekanjem svojim dugim.
Nas dvoje samo znaćemo kako
preživeh vatru kletu, 
naprosto, ti si čekati znala
kao niko na svetu."

 
Žena zaista poseduje sposobnost da podigne muškarca do neviđenih visina, ako je čista i razumna. Kao što kaže poznata uzrečica: „Žena može preobraziti bilo kog glupaka u mudraca, a mudraca u glupaka.”
 
Postajući majka, ona stiče svetu dužnost i mogućnost da stvara budućnost Zemlje: da podiže one koji će razvijati dalje život na planeti. Žena je znala da će njena deca sejati to seme koje ona u njih založi. Tako je, jedan od životnih zadataka svake žene vekovima bio: da rađa i vaspitava decu.

 

 

devojcica

 


 
3. Tajna sijajuće lepote 

Lepota žene
 
Lepota, to je prirodno stanje žena. Čitajući o mitskim i bajkovitim heroinama i boginjama, uvek susrećemo opis njihove zračne lepote. Sijajuće. Uprkos različitim percepcijama standarda ženske lepote u različitim kulturama, mitskim i bajkovitim lepoticama kod svih naroda je zajedničko to da je, po opisima, iz njih zračio sjaj.
 

U ajurvedi se opisuje to začenje koje izlazi iz čoveka, ono daje sjaj očima, blistavost osmehu, koži blistavu svežinu, a licu spokojan izraz čiste sreće. Prema drevnoj nauci, to je prirodna pojava.
 
Tokom vremena, lepota se samo pojačavala pošto je sa starenjem i životnim iskustvom, žena bila mudrija, duhovno rasla, sticala žensku snagu u služenju porodici i društvu.

Spoljašnjost je bila deo ženske magije - magije ljubavi. Naši preci koristili su u svojim nošnjama dobro osmišljene kombinacije boja, ornamenate, oblik i kroj - svaki od ovih detalja nosio je sakralno (misteriozno i duboko duhovno) značenje i imao je određeni energetski uticaj. 

​To isto su doprinosili i ukrasi koje je nosila žena, drago kamenje - sve je to imalo važno značenje, da žena ojača svoju povezanost sa suptilnim svetovima, harmonizuje sebe i prostranstvo.
Magična je bila i frizura. Kosa je provodnik kosmičke energije ( kosa - reč srodna kosmosu). Duga kosa je omogućavala da se akumulira i koristi ta energija različito u zavisnosti od situacije. Na primer, kosa skupljena na vrhu, obezbeđivala je ženi veliki priliv energije, po principu piramide. Kosa skupljena niže, na potiljku, pomagala joj je da uđe u stanje poslušnosti i duboke poniznosti.


 
​4. Tajna sreće 
 
​Sreća žene
 
Izgubivši sebe, žene su sada spremne da traže sreću u bilo čemu. Da se poredi sa muškarcima, da pokuša da „dobije od njih sve“. Danas je moderno biti „kučka“. To je jedini način da budemo srećne - tako nas uče neki psiholozi. Na žalost, to je dobrovoljno zakopavanje žene u grob sopstvene sreće.
 
„Voli sebe, ne obaziri se ni na šta i u životu te očekuje prosperitet“, otprilike tako nova psihologija predlaže ženi da se ponaša, to je ponašanje takozvane „kučke“.
 
 Još do nedavno samo izgovoriti tu reč bilo je nepristojno u normalnom društvu. A sada mnoge predstavnice lepšeg pola sa ponosom izjavljuju: „Ja sam kučka.“ 

 

 

oko zene

 


 
Ljubav i mekoća su glavno oružje nežnog pola. Poznato je da u vaseljeni nema veće sile od sile ljubavi. Ova energija je u stanju da promeni sve
. Stoga se najjači može nazvati onaj koji najviše voli. Snaga žene je u njenoj sposobnost da voli i njenoj milosti. Niko i ništa ne može tome da se suprotstavi. U drevnim vremenima, govorili su da je prava žena - ona koja pobeđuje bez borbe. Kada se žena uči da bude agresivna, lukava, uvredljiva ili optužujuća, ona gubi svoju snagu.

 
 
5. Tajna harmonije

​Harmonija
 
Kako da današnja žena vrati svoju božanstvenost? Stanje spokojne sreće?
„Ja - to je duša“, to je sakralno znanje koja omogućava ženi da bude smirena, voljena i srećna ceo život. To nije bila tajna samo njene sreće, već i zalog prosperiteta države. Kako se manifestuje ovo znanje?
 
Žena oseća: „Ja sam Duša.“


Koje su osobine duše? Duša je večna, zato nema razloga za strah: problemi dolaze i odlaze, a život nikada ne prestaje. Duša puna ljubavi - ne traži ljubav, što više voli, tim je više srećna. Duša - to je sreća, biti srećan je - normalno. Duša - to je lepota, ona budi najbolja osećanja. Duša - to je saosećanje i dobrota. Duša - to je mekoća i toplina.
 
Žena sledeći svoju meku prirodu koja voli, uvek je privlačila jakog, blagorodnog muškarca. Ovo je zakon harmonije. To je zakon života, koga su poznavali i praktikovali naši preci. Čistota, dobrota i mekoća žene bila je garant njenog srećnog života.
 
Tako su predstavnice lepšeg pola ceo svoj život bile pod zaštitom muškaraca: prvo je bila pod zaštitom svog oca i braće, a zatim - pod zaštitom svog muža, a u starosti - pod zaštitom sinova ili drugih rođaka. Ali, ko je podigao takve blagorodne jake muškarce? Žena! Danas, kada se žene žale na jači pol, moraju da obrate pažnju na koji način vaspitavaju svoje sinove.

 

 

moc zene

 


 
​6. Tajna zlatnog veka
 
Žena boginja
 
Ispunjenje svakog od polova svoje jedinstvene uloge garantuje harmoniju i srećan život na planeti. U prošlom  veku, život čovečanstva je dokazao ovu tvrdnju metodom suprotnosti.
 
Nekoliko stotina godina žena je bila lišena svog božanskog položaja u društvu i porodici. Uravnoteženi mirni princip prirode dugo vremena je bio u posebnom položaju „pol bez prava glasa“. Zatim se položaj preokrenuo u drugu krajnost. Pojavio se feministički pokret.
Ali iz nekog razloga, to ne čini ni žene ni muškarce srećnim. Statistika razvoda je neverovatna, a vera u mogućnost stvaranja srećne bračne zajednice za ceo život postaje sinonim za naivnost.
 
Supružništvo - to je otelotvorenje apsolutne harmonije, odraz na zemlji nebeskog saveza Boga i Boginje. Muž i žena su ti koji se međusobno dopunjuju.

 
Čuveni mudrac Šrila Prabupada je rekao: „Ne možete promeniti razlike vaših sposobnosti. To je Božji zakon, zakon prirode. To i jeste jedinstvo: biti zajedno, delovati različito, ali zbog zajedničkog cilja. Jedinstvo - u različitosti, to je ono što je poželjno.“


 
7. Tajna budućnosti 

​Sve religije sveta, filozofi i humanisti su jedinstveni u mišljenju, da su saosećanje, ljubav i dobrota - jedini put prema savršenstvu. Pridržavajući se tih kvaliteta, čovek se duhovno razvija. Društvo sa takvim građanima cveta. Za ženu, ovi kvaliteti su tako prirodni kao svetlost za Sunce. Život žene i jeste duhovni put opisan u mnogim spisima različitih religija. Služenje je - sreća. Briga o bližnjima je - izvor energije. Žena živi srcem. Srcem ona donosi odluke. A srce ima direktnu vezu sa Izvorom života.
 
Nije ni čudo što se kaže da je žena samo za stepenicu niže od anđela.
 
Sa početkom trećeg milenijuma, stupili su zakoni nove epohe - epohe Vodolije. U mnogim izvorima ona je poznata pod imenom epoha žene. To je vreme jedinstva, harmonije, mira i prosperiteta. Vreme kada prelepi pol ponovo može da zauzme nekada izgubljen božanski položaj. Za uspostavljanje novog poretka na zemlji, žene moraju da shvate svoje predodređenje, da povrate ravnotežu i unesu u svet načela ljubavi i visoke duhovnosti. A one imaju sve mogućnosti za to.
 

 

 Objavljeno u časopisu «Čas iks» №2 
Prevod teksta: www.aum.news 
 
​Prevela: Beba Muratović -
bebamur.com

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE