Novac i njegovo PRAVO ZNAČENJE


Novac, novac... sve se u ovom našem materijalnom svetu vrti oko njega, čak toliko da smo mu dali moć da nam život zavisi od njega. Zašto je to tako?
Novac nema nikakvu moć dokle god mi ne izaberemo da mu je damo. Taj isti novac je samo energija, kao i sve ostalo u životu, i može biti upotrebljen na dobar ili loš način, što opet zavisi od nas. U ovom našem materijalnom svetu gde postoje dualnosti i deljenja na dobro i loše, pozitivno i negativno, u potpunosti su uključene emocije što stvara percepciju verovanja i uverenja da se vrednost svega što postoji ocenjuje količinom novca.

Iz toga proizlazi da čovek vredi onoliko koliko ima i koliko proizvodi. A kada više ne proizvodi, tada on više ne vredi. Kakva parodija! Dakle takvom novcu dajemo moć osuđivanja i prosuđivanja, toliko da se poistovećujemo sa njim. Ili suprotno tome, kada dođeš do toga da imaš novac, uhvati te strah da taj novac ne izgubiš pa bi najradije da ga nemaš, a potreban ti je - nastaje zbrka u glavi isključivo od uverenja i percepcije gledanja na novac.

Kada bi bar pokušali da isključimo emocije i promenimo verovanje i percepciju gledanja, shvatajući da je novac sistem razmene i da MI NISMO NOVAC, tada taj novac dobija putanju prirodnog toka, a to je kruženje i evoluiranje, baš kao i svest samog ljudskog bića.

Svako na ovoj planeti zaslužuje život u celosti, ali to podrazumeva evoluiranje svesti i naših unutrašnjih vrednosti. Tome nas uči PUT do BALANSA.

 

 

 


Autor: Nikolina Savić
Spiritual Coach and Author
www.putdobalansa.com

 

 

PROČITAJTE OSTALE TEKSTOVE OVOG AUTORA:

 

Razumevanje - nerazumevanje SEBE

Kako izgraditi PRIHVATANJE i POVERENJE u ŽIVOT?

Površnost RAZUMEVANJA ŽIVOTA

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE