Amma savetuje dnevnu MEDITATIVNU PRAKSU


Amma nam je podarila još jednu tehniku meditacije – najkraću do sada, pogodnu za one koji nemaju vremena. Radi se o vrlo jednostavnoj tehnici.
Amma kaže da nikako ne treba da ujutru iskačemo iz kreveta ili da uveče padamo u isti. Treba se na pravi način pripremiti za početak novog dana odnosno, važno je da se pred spavanje rasteretimo dnevnih briga.

Da to postignemo, Amma savetuje jednostavnu tehniku:


1. korak: Sedite u udoban uspravan položaj. Ispravite kičmu i opustite sve esktremitete i mišiće u telu. U ovom položaju, celo telo “visi” dok je samo kičma aktivan oslonac tela.


2. korak: Duboko udahnite, vodeći udah od nožnih prstiju kroz kičmu do temena glave, pa i malo iznad. Za to vreme, izgovarajte ili osećajte vibraciju svetog sloga “MAA”. Osećajte kako se telo ispunjava Božanskom Ljubavlju.


3. korak: Izdahnite u suprotnom smeru. Od glave kroz kičmu do nožnih prstiju, izgovarajući sveti slog “OM”.


4. korak: Ponovo udahnite od prstiju, kroz kičmu do malo iznad glave. Ovog puta pevajte “OM”, dok se vaše telo ispunjava Božanskom svetlošću.


5. korak: Sada izdahnite u u suprotnom smeru. Od glave kroz kičmu do nožnih prstiju, izgovarajući sveti slog “MA”.


6. Upravo ste napravili prvi ciklus. Ponovite ovaj ciklus ukupno 9 puta.

 


Ova mala meditacija ne traje duže od 5 minuta i pogodna je za sve ljude. Amma kaže da je potrebno sprovoditi ujutru pred izlazak iz kreveta i uveče pred počinak, takođe u krevetu.


Aum Amriteshwaryai Namah!

Na Amminom veb-sajtu u Srbiji možete pronaći informacije o Amminom duhovnom učenju i detalje namenjene tragaocima.


 

 


Autor: ammasrbija.info

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE