Jedini pravi način za POSTIZANJE MATERIJALNOG USPEHA


Novac je energija. On služi za razmenu usluga. Novac je materija i oblik. Sam po sebi je samo komad papira, nema nikakvog značenja, osim onog koji mu mi pridajemo. Toliko se opterećujemo novcem, a on nam samo reflektuje nazad ono što mislimo o njemu.

Neki smatraju da je novac “prljav” i “izvor svog zla” – ali ne, novac je novac, neophodan nam je život, da kupimo hranu, odeću, i osnovne stvari za život. Potreban nam je.
E sad, način na koji je zarađen, to je već druga priča. Ali to ostavimo svakom da odlučuje - po svojoj savesti i moralnim principima.

Ima ljudi koji obave posao traljavo, bez udubljivanja, bez truda i površno. A žele dobro da zarade. I posle se žale kako im ništa ne uspeva. Ovo je jedan od glavnih razloga nedostatka novca, loših poslovnih iskustava ili propadanja u poslu. Jer bilo šta urađeno delimično, izgrađeno na nestabilnim osnovama ili želja da se na brzinu uzme novac, a bez uloženog ikakvog napora i truda – ne može doneti trajan uspeh i brzo propada.

Jedan od načina za postizanje uspeha je da date svakome veću vrednost od vrednosti novca koji mu naplaćujete. Tada znate da ste se maksimalno potrudili, da ste uradili sa radošću i trudom. A sva energija koju uložite se vraća nazad vama, mnogostruko uvećana, naravno ako ste to uradili čistog srca. I zato dajte VEĆU vrednost od novca koji ste primili: na poslu, u onome što radite, u svakom segmentu života! I posmatrajte kako se vaš život predivno menja na bolje.
 

Autor: Marina Petković, Đotiš konsultant

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE