Istina OTKRIVENA! Evo šta uzrokuje RAK i kako ga LEČITI!


Da li vam je poznat ovaj neverovatan podatak?

 

Osnovni uzrok raka službeno je otkriven pre 1923, a pronalazač je 1931. za to dobio Nobelovu nagradu iz medicine. Vrlo mali broj ljudi u svetu zna za to, jer je ta istina nažalost sakrivena od javnosti.

 

Godine 1931. nemački naučnik Otto Heinrich Warburg (1883 -1970) primio je Nobelovu nagradu za pronalazak osnovnog uzroka raka. Dr. Warburg je otkrio da je rak rezultat anti-fiziološkog načina života.

Anti-fiziološkim načinom ishrane (pretežno hranom koja zakiseljuje) i fizičkom neaktivnošću telo stvara kiselu sredinu slabo snabdevenu kiseonikom.

Ćelijska kiselost istiskuje kiseonik, a pomanjkanje kiseonika u ćelijama stvara kiselu sredinu.

 

Dr. Warburg je rekao: “Pomanjkanje kiseonika i kiselost su dve strane iste medalje: ako neko ima jedno, ima i drugo.“

Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kiseonik u organizmu; ako vam nedostaje kiseonik imaćete zakišeljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kiseonika.

 

“Oduzmete li zdravoj ćeliji 35 odsto njenog kiseonika, možete je pretvoriti u ćeliju raka za samo dva dana“, tvrdio je dr. Warburg.

 

“Sve normalne ćelije imaju apsolutnu potrebu za kiseonikom, ali tumorske ćelije mogu živeti bez njega. To je pravilo bez izuzetka”.

 

Tumorska tkiva su kisela, dok su zdrava alkalna

U svom delu “Metabolizam tumora”, dr. Warburg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva osnovna uslova: krvnu kiselost i hipoksiju (pomanjkanje kiseonika).

 

Otkrio je, da su tumorske ćelije anaerobne (ne udišu kisik) i da ne mogu preživeti u prisustvu visokih koncentracija kiseonika.

Tumorske ćelije mogu preživeti samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kiseonika.

Stoga, karcinom nije ništa drugo nego obrambeni mehanizam, koji naše ćelije koriste da bi preživele u kiseloj sredini bez prisustva kiseonika.

 

Zdrave ćelije žive u alkalnoj sredini punoj kiseonika, koja omogućava njihovo normalno funkcionisanje. Tumorske ćelije žive u kiseloj sredini koja je siromašna kiseonikom.

 

 

Kiselost i alkalnost organizma zavise od hrane

Nakon što je završen probavni proces, hrana, zavisno od svog nutritivnog profila, stvara uslove kiselosti ili alkalnosti u telu.

Pojednostavljeno rečeno, alkalnost organizma zavisi od toga šta jedemo.

 

Kiselo ili alkalno stanje meri se PH skalom od 0 do 14, gde je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno.

Naše ćelije, da bi mogle uspešno funkcionisati, treba da imaju lagano alkalan pH, malo iznad 7.

 

Kod zdrave osobe pH krvi nalazi se između 7,40 i 7,45.

Krv se neprestano sama reguliše kako ne bi upala u metaboličku kiselost. Međutim, neka hrana zakišeljuje krv i zagađuje telo.

 

Hrana koja zakišeljuje telo

* Rafinisani šećer i svi njegovi derivati. Od svih je najgori, jer nema belančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinirane ugljenohidrate, koji škode gušterači. Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).

* Meso (sve vrste)

* Proizvodi životinjskog porekla – mleko i sirevi, pavlaka, jogurt itd.

* Rafinisana so

* Rafinisano brašno i svi njegovi derivati kao što su testenina, torte, keks itd.

* Hleb

* Margarin

* Kofein

* Alkohol

* Duvan

* Sva industrijski prerađena i konzervirana hrana, koja sadrži konzervanse, veštačke boje, arome, stabilizatore itd.

* Antibiotici i generalno svi lekovi

 

 

Hrana koja alkalizuje

* Svo sirovo povrće. Neko je kiselo po ukusu, ali u telu se menja i postaje alkalno.

* Voće. Na primer, limun unutar tela ima veoma visok stepen alkalnosti. (Nemojte da vas zavara njegov veoma kiseli ukus).

* Bademi. Vrlo su alkalni.

* Integralne žitarice: jedina alkalizirajuća žitarica je proso. Sve su ostale žitarice lagano kisele, no idealna ishrana treba da sadrži i određeni postotak kiselosti pa valja jesti i nešto žitarica. Sve žitarice moraju da se jesti kuvane.

* Med. Ima vrlo visoku alkalnost.

* Hlorofil. Zelene biljke sadrže hlorofil koji je veoma alkalan.

* Voda. Važna je za proizvodnju kiseonika. Uvek budite dobro hidrirani, pijte vodu malim gutljajima tokom celog dana.

* Vežbanje. Vežbe pomažu u održavanju alkalnost organizma jer daju kiseonik celom telu. Sedeći način života uništava život.

 

Hemoterapija ne leči nego pogoršava kiselost organizma

Hemoterapija zakišeljuje telo do te mere da ono mora posegnuti za alkalnim rezervama organizma, kako bi neutralisalo kiselost žrtvujući minerale (kalcijum, magnezijum, kalijum) ugrađene u kosti, zube, udove, nokte i kosu.

 

Iz tog razloga primećujemo promene na osobama koje primaju hemoterapiju, između ostalog i opadanje kose.

Ostali lekovi takođe pogoršavaju kiselost organizma, pa ih valja izbegavati koliko je to god moguće.

 

Ispravan odnos pH

Kao što je naglašeno, potpuno je nemoguće da se rak pojavi u nekoj osobi koja se zdravo hrani, pije puno čiste vode i vežba.

Da biste se ispravno hranili, osigurajte sebi 60 posto alkalnu ishranu i izbegavajte proizvode koji su u većini kiseli, kao što su gazirana pića, slatkiši, brza hrana.

 

Ne zloupotrebljavajte so i koristite je što je manje moguće. Ako ste bolesni, idealno je da vam ishrana bude 80 posto alkalna.

Ako imate karcinom, savet je da alkalizujete telo što je više moguće. To možete postići uz pomoć ishrane, vežbe, izbegavanja stresa i dodatnog unosa hlorofila.

 

Mišljenja stručnjaka

“Sve takozvane prirodne smrti nisu ništa drugo nego terminalna tačka zasićenosti tela kiselošću“, – George W. Crile iz Clevelanda, jedan od najpriznatijih hirurga na svetu.

 

“Nisu važna bezbrojna imena bolesti, nego činjenica da one sve proizlaze iz osnovnog uzroka: previše kiselosti u telu.” – Dr. Theodore A. Baroody, knjiga “Alkalizuj ili umri” (“Alcalize or Die”):

 

“Povećana zakišeljenost organizma uzrok je svih degenerativnih bolesti. Ako dođe do poremećaja ravnoteže i organizam započne da skladišti kiselost i toksine u većoj meri nego što može da ih izluči, onda se javljaju bolesti.” – dr. Robert O. Young.

 

 

 

 

Izvor: alternativa-za-vas, universumx.net 

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE