Zdravlje ŽENE u 21. veku ~ Ultimativne ISTINE i SAVETI


Živimo u dobu kada se nikad više nije govorilo o zdravlju sa njegovih različitih aspekata, a nikad manje vodilo računa o njemu. Svakodnevno smo suočeni sa mnoštvom informacija koje govore o pravilnoj nezi. Živimo u vremenu najveće maskarade, copy-paste, nametanja ideala lepote, gde uporno jurimo za veštačkom lepotom, ne bi li se konačno dopali sebi, a najviše drugima.

Nesigurnost, nepoštovanje, neprihvatanje sebe kao posledica otuđenosti od svoje prirode tada počinju da dobijaju na svojoj jačini i moći. I kao takvi, male su šanse da možemo biti zdravi, zadovoljni i da se dobro osećamo sa sobom u svojoj koži.

U čemu se onda ogleda dobro zdravlje svakog bića?

Najveći je izazov danas voleti sebe, duboko, nežno i bezuslovno. Zaljubiti se u sebe, tako da zavolimo i prihvatimo sebe u punoj formi. Možda je to prečica do istinske sreće i zadovoljstva! Iako to nekad može biti težak put, obzirom na mnoštvo prepreka sa kojima smo svakodnevno suočeni, bilo u spoljnom ili u našem unutrašnjem svetu. To je itekako moguće! Jer na kraju, svi putevi vode  ka jednom. A to je ljubav!

Ljubav kao religija 21.veka!

Koji ćemo put mi izabrati određeno je pitanjem koje svako biće sebi treba da postavi. Želimo li biti istinski srećni i jesmo li spremni za avanturu koja se zove "lični razvoj"? Potrebno je da se zapitamo gde je usmerena naša energija, da li na bavljenje sobom ili drugim ljudima, dozvoljavamo li svojoj svesti da vidi jasno sebe,pa onda i druge.

Jer često nas pogrešna percepcija vodi u smeru u kom ne vidimo jasno, pa težimo da svoju pažnju usmeravamo ka okrivljavanju, osuđivanju, neprihvatanju sebe i drugih ljudi. Svaki neplanirani događaj koji nije bio po planu našeg uma često gledamo kroz sliku negativnosti. EGO tada upada u iluziju svoga postojanja, nesposoban da vidi širu sliku, nesposoban da vidi istinu.
 

 

joga zdravlje

 


Nismo u  mogućnosti da vidimo magiju življenja koja je savršena u svojoj nesavršenosti dobrog i lošeg. Povišena svesnost kao imperativ savremenog doba ima za cilj da vidi, čuje, oseti sa punom prisutnošću shvatanja života i njegovog promenljivog toka. Jer svaki trenutak, dopadao se on nama ili ne, je priprema za trenutak koji će tek doći. Mi to ne znamo, a na nama i nije da to znamo.

Na nama je samo da verujemo da se sve događa po savršenom planu Univerzuma, koji uvek deluje sa višeg aspekta svega što nam se dešava. Tako da je svaki sekund dana tačno određen i precizno izrežiran od strane viših sila, viših svetova postojanja. Kako se možemo opirati tako nečemu jakom i velikom, povređivati sebe a onda i druge?

Strah kao niža vibracija, a ljubav kao viša vibracija postojanja.

Dobijamo uvek ono što zaslužimo! Mi smo bića koja čine jednu celinu, gde su um,telo i duh usko povezani. Sve što se dešava u umu, odraziće se na naše telo i duh! Ako nas nešto uznemirava emocionalno, mentalno ili duhovno, sigurno će se kad-tad odraziti na naše fizičko telo. Upravljanjem svojim mislima i emocijama ka višoj vibraciji, imamo moć da promenimo svoje stanje, da se odbranimo i delujemo preventivno na mnoge fizičke bolesti.

Svaki napor zahteva temeljnost ako se želi postići neki cilj. Da li ćemo ići linijom manjeg otpora ili hrabro potrčati i zagrliti sreću, tako da u potpunosti prihvatimo, zavolimo i upoznamo sebe? Odluka je uvek na nama!

 
Autor: Anja Nenadović

behappybeyogi.wordpress.com

anja nenadovic

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE