Prava ISTINA o tome kako je Đura iz NADREALISTA postao vegetarijanac!


Poznati sarajevski glumac i muzičar Branko Đurić Đura sa ponosom ističe da je vegetarijanac više od jedne decenije. U jednom intervjuu pojasnio je kako se odlučio na tako veliku promenu. 

 

“Na kraju snimanja filma `Traktor, ljubav i rokenrol` napravili smo veliku zabavu. Cela ekipa se zabavljala uz prekomurske specijalitete, uglavnom mesne. Razgovarali smo o projektima koji nas čekaju i ja sam se tada setio životinja koje su sa nama provele skoro dva meseca.

Upitao sam domaćina šta je sa dve svinje i svim onim kokoškama koje smo imali na setu. On se nasmejao i pokazao roštilj na kojem su se pekle krmenadle, pljeskavice, bataci… U trenutku sam shvatio svu ljudsku licemernost i rekao da nekoliko dana neću jesti meso. Ne mogu valjda pojesti svoje ‘glumce’ posle snimanja, pomislio sam. Prošlo je više od trinaest godina od tada i ja još ne jedem meso”, naveo je Đuro.

 

Dodao je da mu mnogi i dalje ne vjeruju da je postao vegeterijanac.

“Kada kažem da ne jedem meso, ljudi obično misle da se šalim, a nakon što shvate da je stvarno tako, onda pitaju kako izdržavam. Veruju da se mi vegeterijanci teškom mukom suzdržavamo da ne uzmemo pljeskavicu ili biftek i retko ko razume da mi se meso jednostavno gadi. To je za mene leš mrtve životinje i ništa me ne privlači da ga stavim u usta. Desi se i da mi tetka, na primer, kad čuje da ne jedem meso, kaže `Pa uzmi onda piletinu!` ili `Napraviću ti onda kobasice neke`”, kazao je kroz smeh Đura. 

 

 

Izvor: haber.ba

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE