Osho tvrdi: Sve što ste znali o SEKSU i ORGAZMU je POGREŠNO!


Devedeset i devet procenata ljudi zna seks samo kao olakšanje; oni ne znaju njegovu orgazmičku osobinu. Čak i kada misle da imaju orgazam, to nije orgazam - to je samo genitalno olakšanje. Orgazam nema mnogo veze s genitalijama. Genitalije samo učestvuju u tome, ali orgazam je potpun - od glave do pete, u tebi celom.

Ejakulacija nije orgazam. To je samo lokalno oslobađanje, seksualno oslobađanje - ali to nije orgazam. Oslobađanje je negativan fenomen - ti jednostavno gubiš energiju, a orgazam je nešto sasvim drugo.

Šta je orgazam?

Orgazam je stanje kada svoje telo više ne osećaš kao materiju; ono vibrira kao energija, elektricitet. Ono vibrira tako duboko, iz samog svog temelja, da ti potpuno zaboravljaš da je ono materijalna stvar. Ono postaje električni fenomen. Fizičari kažu da materija ne postoji, sva materija je samo privid, duboko dole postoji samo elektricitet, ne materija.

U orgazmu, ti dolaziš do najdubljeg dela svoga tela gde više ne postoji materija, postoje samo energetski talasi; ti postaješ energija koja pleše, vibrira. Nema više nikakvih granica - ti treperiš, ali nisi više materijalan. Tvoj partner takođe treperi. 

 

 


PRIJAVITE SE NA

Intenzivni PROCES ~ Čišćenje 12 EMOTIVNIH STANJA UMA sa Pratiti Meunier

 

14. OKTOBAR 2017.


 

 

To je značenje seksualnog orgazma - da otopi tvoju zamrznutu energiju koja se sjedinjuje sa svemirom, sa drvećem i zvezdama, sa ženom i muškarcem i sa stenama. Na jedan trenutak, naravno. Ali u tom trenutku ti si na određen način svestan da je to religiozno, da je to sveto, jer dolazi iz celine.

Seksualnom orgazmu treba vremena što više, to bolje; jer tada će on da zađe dublje u tvoje biće, u tvoj um, u tvoju dušu. Tada će se rasprostreti od nožnih prstiju do glave... svako vlakno tvoga tela će kucati zajedno s njim. Tvoje čitavo telo će postati orkestar koji će dostići vrhunac.
Ali ako žuriš, tada orgazam postaje samo ejakulacija, a to više nije orgazam. To je lokalno i sasvim sitno, skoro beznačajno. Ti ćeš posle toga, zapravo, da se osećaš umoran, frustriran, deprimiran, jer si izgubio energiju a nisi se rasteretio, dakle, bilo je sasvim beznačajno.

Ti ostaješ onaj stari - naravno, malo više umoran, sa manje energije - ali ostaješ isti. To nije bilo pročišćenje i nije te zadovoljilo u potpunosti.
 

 

 


Milioni žena žive i umiru ne znajući da imaju mogućnost da dožive orgazam. A ne znajući da možeš da imaš velike orgazmičke eksplozije, ti nećeš moći da razumeš ništa o spiritualnosti, to će biti skoro nemoguće.

Kad žena ne može da ima orgazam ne može zaista da ga ima ni muškarac, jer orgazam je susret dve osobe. Samo dvoje, kada se stope jedno u drugo, mogu to da dožive. Nemoguće je da samo jedan partner doživi orgazam, a drugi ne.

Oslobađanje je moguće, ejakulacija je moguća, olakšanje je moguće, ali ne i orgazam. Autor: Osho, izvodi iz knjige "Seks"

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE