Kako da se oslobodimo BRIGA i odbacimo ZABRINUTOST?


Zabrinuti smo za sve i svašta, počevši od brige za egzistencijom, zatim brige za život svoje dece i tako kroz niz situacija i dešavanja kroz život, uopšteno rečeno, uvek brinemo za "nešto" i za to kažemo da je "normalno"???
Um je za nas velika nepoznanica, ali ako mu dopustimo da nam služi on postaje verni sluga.

Ako želite i osećate, i još bolje, nameravate da otklonite zabrinutost, prvi korak koji je potrebno učiniti je biti iskreni prema sebi.
To je jedini način da uklonite brige iz svog života. Ah ta iskrenost!


Od drugih tražimo iskrenost, a da nismo iskreni prvenstveno prema sebi. Iskrenost podrazumeva prihvatanje osećaja bez ikakvog traženja krivice osuđivanja i prosuđivanja, jer u suprotnom kako god gledali, sa koje god strane, osećate se izgubljeno ostajući zaglavljeni u zamci "brige" a složićete se samnom - takva zamka mnogo košta.

Mnogi najčešće takve zamke nastoje da blokiraju, odnosno potiskuju ih kao nekakvu ružnu istinu, a sa druge strane, što je još gore, stavljaju glavu u pesak i pretvaraju se da je sve u redu. Ali, iskrenošću i oprostom vi se oslobađate okova i boli, a to je upravo onaj osećaj kao kada dižete sidro sa dna.Evo i nekoliko važnih pitanja koja vam zasigurno mogu pomoći da dođete na put do BALANSA:1. Koliko vremena provodite brinući se i šta gubite zbog toga?
2. Da li osećate kao da vas brige uhode?
3. Koju dijagnozu imaju vaše brige?

- odugovlačenje
- stres
- nisko ili nikakvo samopouzdanje
- neodlučnost i oklevanje


Sa ova tri veoma značajna pitanja možete lako saznati na kom ste nivou, budite samo iskreni, to je prvi korak do slobode kada znate što se događa.

 

 

 


 
Autor: Nikolina Nina Savić
nikolina967.wixsite.com/nikolinasavic

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE